Aanwinsten Augustus 2023

De Aanwinsten en Gelezen blogposts van deze maand gaan opnieuw niet evenredig zijn. Ik dacht dat augustus na mijn verjaardagsmaand een pak ingetogener zou worden qua aanwinsten maar uiteindelijk kwamen er toch nog een aantal leuke nieuwe aanwinsten bij gedurende de voorbije weken. De eerste en grootste aankoop hoort eigenlijk wel nog bij de vorige maand. Die kocht ik immers net na mijn Aanwinsten blogpost was ingepland en ik had geen zin om hem ’s avonds nog snel te gaan aanpassen.

Ik had het in de intro over deze leuke Hocus Pocus Lego set. Na de Boekenhandel set die ik onlangs aan jullie liet zien is dit het tweede niet bouwpakket dat niets met Harry Potter te maken heeft. Maar Hocus Pocus is natuurlijk wel een klassieker én deze set ziet er niet alleen heel leuk uit om in elkaar te steken maar doet het vervolgens ook perfect als najaarsdecoratie. Win win dus.

Daarnaast werd mijn stationary collectie ook weer wat groter vermits ik samen met Fieke nogmaals wat bestelde bij Mei Illustrations. De aanleiding daartoe waren haar nieuwe hoekige-illustraties. Deze zorgden ervoor dat ik enkele nieuwe stickervellen, bladwijzers, een kaart en twee notitieblokjes rijker werd.

Mijn nichtjes gingen in juli naar Engeland en bezochten toen ook de Harry Potter Studio Tour. Ze hadden me voor ze vertrokken gevraagd of er iets was dat ik graag wilde en dat was perfecte timing vermits niet lang voordien een nieuwe Marauders Map collectie was aangekondigd. De chocolate frog sokken die ik op het oog had waren jammer genoeg uitgeput maar ik ben ondertussen wel de gelukkige eigenaar van een Marauders Map boodschappentas, sokken, én sjaal. Plus een Hufflepuff sjaal sleutelhanger én een chocolate frog.

Van manlief kreeg ik in augustus nog een verjaardagspakje dat blijkbaar erg lang onderweg was geweest. Mijn magische sjaalcollectie is dus sinds vorige maand plots tweemaal zo groot geworden want na de Deathly Hallows sjaal die ik van mijn nichten cadeau kreeg en het Marauders Map exemplaar dat ze voor me meebrachten uit Engeland heb ik nu ook een mooie Patronus sjaal.

Toen ik met Annelies eerder deze maand een dagje in Leuven was vonden we bij Bar Boek een mooie puzzel. Vermits die 500 stukjes telde én zowel magische elementen als een boekenwinkel bevat moest ik hem wel adopteren want die combinatie kom je nu eenmaal niet snel tegen. Dat telde ook voor de Chai Latte mix die ik eind vorig jaar heb leren kennen in een zaak. Heel fijn om die nu zelf gewoon ook thuis te kunnen klaarmaken. Ik kocht die dag ook een zakje verse thee met kersen en amandel.

Ik weet dat het nog volop zomer is maar vermits ik ook dit jaar opnieuw meedoe aan de Halloween boekenswap ben ik al wat aan het rondkijken naar leuke decoratie. Hierdoor kwam ik deze leuke kleine pompoentjes tegen bij Action. Het grotere exemplaar is een potje van Primark met daarin een geurkaars.

Dankzij een nieuwe bestelling bij Oktoberdots kon ik mijn seizoencollectie bladwijzers vervolledigen. Ik had immers al de herfstige bladwijzers maar alle andere seizoenen nog niet én die heb ik nu dus in één keer allemaal besteld. Kwestie van wat verzendkosten te besparen. Plus nog een mooie Halloween set die ik niet had.

Wat nog langer geleden was was mijn laatste bestelling bij Awesome Books. Sinds Brexit had ik niets meer bij hen durven bestellen maar vermits nu bleek dat de belasting gewoon mee verrekend wordt en er dus nadien geen extra kosten bovenop komen heb ik voor een mooie prijs een aantal boeken kunnen kopen waar ik benieuwd naar was geworden sinds het samenstellen van de Boeken over Boeken blogposts.

Firelight – Kristen Callhan
Talk Bookish To Me – Kate Bromley
Crazy in love at the Lonely Hearts Bookshop – Annie Darling
True love at the Lonely Hearts Bookshop – Annie Darling
The last library – Freya Sampson
The day I fell into a fairytale – Ben Miller

Daarnaast bestelde ik ook twee boeken die ik al wilde hebben nog voor ze uitkwamen. Meerbepaald The Sweetheart List van Jill Shalvis en What the hex van Jessica Clare.

De laatste aanwinst van deze maand was een isolerende Marauders Map reisbeker die niet zwaar weegt en dus makkelijk meegenomen kan worden.

Ok, dat was niet het laatste item. Manlief stuurde me op 26 augustus immers een link door naar een HumbleBundle aanbieding waarbij je voor een laag bedrag niet minder dan 26 ebooks van Seanan McGuire kon kopen. Zowel haar October Daye als InCryptid series. De boekenkasten gaan er ongetwijfeld blij mee zijn dat ik deze digitaal vervolledigd heb in plaats van in paperbacks.

Naast leuke aanwinsten besloot ik na het reorganiseren van de boekenkasten ook van een serie afscheid te nemen en zo een volledig plank te winnen.  Hierdoor zijn deze Stephanie Plum boeken van Janet Evanovich op zoek naar een nieuwe thuis.

6 gedachten over “Aanwinsten Augustus 2023”

    1. Dat wordt een kostelijke hobby voor jullie indien hij er nu al zo van houdt. Maar het is natuurlijk wel iets waar je jarenlang mee kan spelen. Of zoals mij doen en in elkaar steken, uit elkaar halen, in elkaar steken, uit elkaar halen, … 🙂

    1. Dankjewel Kelly! Bij de volgende Aanwinsten blogpost gaat sowieso al één heel groot iets staan … nieuwe kleerkasten (en dus ook meer bergruimte. Hoera!)

  1. Leuke aanwinsten! Ik ben blij dat je eindelijk een reisbeker hebt gevonden. Die pompoentjes hebben wij ook maar in een andere kleur. Met dit weer ga ik nog heel even wachten om die terug boven te halen.

    1. De weergoden willen duidelijk niet dat we de herfstdecoratie boven halen. Dus ik ben zelf ook nog steeds braaf aan het wachten tot ik de zomerse kleuren kan inwisselen voor warme tinten én mijn reisbeker kan inhuldigen met een warme Chai Latte in plaats van de gekoelde versie waar de huidige temperaturen om vragen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.