Magisch notitieboek … Ja, nog één ja.

Hallo, ik ben hier dan nog eens hé. Het hoge blogtempo van vroeger was al een poos afgeremd  en de laatste tijd zorgt het aan-houdende gebrek aan energie er voor dat er soms een blogstilte valt. Inspiratie is er nog steeds voldoende hoor. Die bron is gelukkig nog lang niet uitgeput. Het duurt alleen een pak langer vooraleer die zaken ook daadwerkelijk worden uitgewerkt tot een blogpost.

Maar vandaag lukt het dan eindelijk toch om eens werk te maken van alweer een nee-ik-wordt-niet-gesponsord-maar-ben-heel-enthousiast-over-mijn-(ondertussen-niet-meer-zo)-nieuwe-aanwinst blogpost. Nu nog werk maken van de ondertussen gigantische blogfeed-achterstand. Ik ben jullie niet vergeten hoor. Het gaat er heus een keer van komen.

Een tijdje terug bestelde ik dit mooie Chocolate Frog notitieboek van Insight Editions en ik ben er nog steeds heel blij mee. Het is dan ook zo mooi afgewerkt dat het zo’n exemplaar is waarvan je jezelf moet overtuigen om het ooit ook effectief te gaan gebruiken.

Na het zien van deze foto’s gaan jullie dat ongetwijfeld helemaal begrijpen. Plus beseffen dat ik (dit was voor mijn bezoekje aan Londen) al enkele leuke Chocolate Frog items bij elkaar heb verzameld.

Bij dit notitieboek is aan heel veel leuke details gedacht. Zo trekt het kikkerreliëf op de cover meteen de aandacht. De herkenbare vijfhoekige vorm van de bekende kaarten is uiteraard ook van de partij.

Ook de achterzijde werd mooi afgewerkt. Ietsje soberder dan de cover vooraan maar perfect bij elkaar passend. Bovendien kunnen jullie in de foto rechtsonderaan nog een extra detail spotten. Het notitieboek kreeg immers ook een handig bladwijzerlint mét een bedel van een mini chocolade kikker.

Na het vrij neutrale blauw aan de buitenzijde springt deze roze achtergrond bedekt met allerlei magische snoepgoed nog meer naar voren. Van Bertie Botts Every Flavour Beans en chocolade kikkers tot lolly’s, snoepjes, Hagrid’s taart, Luna’s Spectrespecs, Aunt Petunia’s taart, … het zorgt voor een extra kleurrijke en vrolijke begroeting zodra je het notitieboek opent.

Vervolgens volgt er een iets subtielere licht muntgroene bladzijde vooral de gelijnde bladzijden aan bod komen. Een deel van de eerder al voorkomende zoete illustraties worden nu uitvergroot getoond.

Maar zelfs de gelijnde pagina’s zijn allesbehalve saai vermits ook hier leuke details in verwerkt werden. Zo vind je op de ene bladzijde een grote afbeelding van een chocolate frog verpakking en op de andere een kleine chocolade kikker en enkele snoepjes in alle smaken. Daardoor verlies je uiteraard wel wat schrijfruimte (of je zou er doorheen moeten schrijven) maar ik vind het zelf net een leuke extra bonus.

Eigenlijk voelt het hele notitieboek aan alsof het vol zit met leuke verrassingen. Ik ben dan ook grote fan van de gedetailleerde afwerking van dit exemplaar maar moet nog “even” nadenken waarvoor ik het juist wil gebruiken. Als bullet journal is het bijvoorbeeld minder interessant vermits ik het dan zelf niet meer kan versieren.

Houden jullie ook zo van dit soort mooi uitgewerkte exemplaren? Of heb je liever enkel een mooie cover en bladzijden met zo min mogelijk versiering?

9 gedachten over “Magisch notitieboek … Ja, nog één ja.”

  1. Dat is wel een héél mooi boekje. Ik vind zowel basic als versierd tof, hangt er wat van af hoeveel schrijfruimte je rondom de versiersels hebt 😉

    1. Plus waarvoor je het wil gebruiken hé. Ik ben ook van allebei fan. Het hangt er alleen maar van af wat ik er juist mee wil aanvangen. Lijstjes, een bullet journal, een gratitude boekje, …

    1. Dan snap je helemaal dat ik dit exemplaar niet kon laten liggen. Nu ja, het mag hier nu vooral thuis in mijn collectie liggen tot ik besloten heb wat ik er mee wil doen.

    1. Dat gaat voor mij ook een uitdaging worden voor dit exemplaar. Ik ga er echt nog eens over moeten nadenken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.