Gelezen in Mei 2023

Ook in mei bleef het rustig qua lezen. De voorbije maand haalde ik zelfs de 1000p. niet. Toch niet qua boeken. Als je er fanfictie verhalen bij telt overstijg ik dat aantal met gemak. Dat lukt immers nog steeds (steeds ja, ik weet het) beter. De boeken die ik las waren dan weer wel heel gevarieerd. Zo las ik een magisch non-fictie boek, een manga, een romantisch hedendaags verhaal én een boekje vol cartoons.

Ik begon de maand met The Magic of MinaLima. Dit boek verscheen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de ontwerpstudio die heel wat voorwerpen uit de boeken van J.K.Rowling tot leven liet komen op het grote doek. Denk maar aan de Marauders Map of de bekende verpakkingen van de Chocolate Frogs. Maar het gaat veel verder dan dat. Ik vind het altijd een beetje jammer dat de vele uren en uren werk die in zo’n creaties kruipen vaak maar heel even in beeld komen en daardoor niet ten volle tot hun recht komen. Achter de schermen boeken compenseren dan want zij doen je nog meer beseffen hoeveel van de magie tot stand kwam door al die visuele elementen. Ik vind het ook heel interessant om te lezen hoe zo’n zaken tot stand zijn gekomen. Waar ze inspiratie vonden, hoe ze bepaalde effecten konden bekomen, …

Als tweede boek leende ik een manga van manlief. Dat helpt natuurlijk niet bij het laten zakken van mijn eigen TBR maar het zorgde wel voor ontspannend leesplezier.

Ook One To Watch zorgde daarvoor. Al deed ik hier wel een pak langer over dan bij de manga. Begint het hier stilletjes aan een beetje op te vallen dat ik van grappige/romantische verhalen met mollige hoofdpersonages hou?

Ik besef nu dat ik Dinosaur Friendship vergeten ben bij de Aanwinsten-blogpost. We kochten het immers pas aan het einde van de maand en toen stond mijn blogpost al afgewerkt klaar in de concepten. Het boek meteen lezen deed ik dan weer wel. Net als bij de eerdere twee delen waren heel wat van de comics zowel grappig als herkenbaar. Plus soms ook behoorlijk confronterend.

In het kort:

The Magic of MinaLima: Celebrating the Graphic Design Studio Behind the Harry Potter & Fantastic Beasts Films – MinaLima & Nell Denton – 224p.
Mushoku Tensei : Roxy Gets Serious Vol.3 – Rifujin na Magonote en Shoko Iwami – 180p.
One To Watch – Kate Stayman-London – 432p.
Dinosaur Friendship – James Stewart & K.Roméy – 144p.

Cijfertjes:

Goodreads: 27/40
Gelezen boeken: 4
Eigen boeken: 3
Geleende boeken: 1
Bladzijden: 980p.
TBR: 163

2 gedachten over “Gelezen in Mei 2023”

    1. Dankjewel voor de tip. Ik heb het meteen even opgezocht maar ik lees nog maar heel weinig YA en ga het dus voorlopig even zo laten. Gelukkig kan ik hier wel weer komen spieken wanneer ik nog van gedachten verander.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.