Aanwinsten Januari 2023

Ik ben me er van bewust dat ik deze blogposts normaal op de laatste dag van de maand deel maar dit keer deed ik dat dus niet. Dit keer stond er ook geen postbode aan de deur met nieuw leesvoer vlak nadat mijn Aanwinsten-blogpost gepubliceerd werd. Gisteren kocht ik echter wel zelf vlak voor Februari van start ging nog twee boeken.


Ik begon het jaar met drie nieuwe Harry Potter washitape-sets. Wat ik zo leuk vind aan deze drie sets is dat ze telkens uit een brede én dunne tape bestaan die perfect bij elkaar passen. Zo heb ik er een met de Hogwarts huis mascottes, een brede bordeau-kleurige met daarop in glinsterende gouden letters de tekst I solemnly swear that I’m up to no good + een klein beige rolletje met daarop enkel voetstappen en een Daily Prophet combinatie waarbij op de brede lichtgekleurde rol fragmenten uit artikels staan en op het dunne donkere rolletje enkel titels van artikels.

Verder kreeg ik zelfgebakken koekjes van lieve Audrey,

kwamen er nog een aantal vertraagde kerstkaarten toe

en kocht ik nieuwe schoenen vermits twee paar zo veel gedragen waren dat ze letterlijk uit elkaar vielen. Tijd dus voor vervanging en deze zitten echt super comfortabel.

Het zag er heel lang naar uit dat er geen boeken zouden worden gekocht deze maand. Tijdens het afspraakje in Antwerpen met Audrey bezocht ik drie boekenwinkels zonder een boek tegen te komen waar ik niet aan kon weerstaan. Het bestelde boek waar ik al heel lang naar uitkeek geraakt ook niet tot in de boekhandel dus besloot ik uiteindelijk om gewoon zelf een boekenwinkel te kopen. Maar dan wel eentje van Lego.

Er werden ook sorteerdozen gekocht zodat ik mijn washi-tape collectie netjes kan ordenen

én ik kreeg een brief van mijn pennenvriendin. Joepie!

Zoals ik eerder al aangaf kwam ik er pas op de allerlaatste dag van de maand aan toe om mijn boekencollectie nog wat groter te maken. Oorspronkelijk was ik van plan om Vers gezocht van Stijn De Paepe te kopen maar de bundeling De mooise dagverzen sprak me het meeste aan.

De mensen van Boekerij en Best of Fantasy hebben dan weer heel erg hun best gedaan om me toch maar De prins van toorn van Kerri Maniscalco te laten kopen. In de volgende collage kunnen jullie zien waarom ik het boek aan mijn eigen bibliotheek toevoegde in plaats van het in de plaatselijke bibliotheek te ontlenen.

Nog een andere aanwinst was deze gele muur die ongetwijfeld een niet zo geheime maar wel persoonlijke toegang naar de Hufflepuff Common Room is. Ik heb alleen nog steeds niet uitgedokterd wat de juiste aantik-volgorde is.

Ok, ik ben doorgaans niet zo gek van bloemenprints maar wanneer de omslagcover van het boek paars is (mijn lievelingskleur) en de hardcover Hufflepuff geel (in het echt is het veel warmer dan op de foto’s) dan lijkt het wel alsof ik dit boek MOET kopen. Toch?

De mooie gedetaillerde map, doorn-illustratie bij het begin van elk hoofdstuk, bedrukking van alweer PAARSE bloemen op de zijkant van de bladzijden én dan ook nog eens een kaart met illustratie van de twee hoofdpersonages er bovenop als extraatje. Tja, het moest gewoon. Echt een kwestie van overmacht.

Ik vond ook een mooie donkerrode sjaal bij de kringloopwinkel, kreeg terug plots meer krullen na een bezoekje aan de kapper, kocht vrij veel pakjes voor anderen die ik hier uiteraard niet kan delen en kreeg jammer genoeg ook meerdere ontstekingen. Het lijkt wel alsof mijn lichaam net het tegenovergestelde van goede voornemens aan het uitoefenen is én dat had natuurlijk effect op waar we in de volgende blogpost naar terugblikken … het aantal boeken dat ik de voorbije maand las.

Hebben jullie de voorbije maand iets leuks gekocht of gekregen?

8 gedachten over “Aanwinsten Januari 2023”

    1. Het deed me meteen aan de knappe Fairyloot-edities denken die ik soms in jouw unboxing-blogposts zie verschijnen.

  1. Wat een leuke aanwinsten! Hier vooral veel via Vinted, vooral voor het kind maar kocht ook een leuk setje (die ik nog moet passen – eerst even gewassen) en een leuk Zusss kussentje voor op de bank, heel blij mee <3

    1. Ik was aan het twijfelen omwille van de grote tbr en het minder kunnen lezen maar heb het uiteindelijk toch gedaan vermits boeken gelukkig geen vervaldatum hebben en we dus zo snel/traag kunnen lezen als we willen. Hopelijk komt het binnenkort wel uit indien je hem echt graag wil.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.