2022 in lijstjes – enkele kleine gelukjes

Ja, het is gelukt. Jullie hebben alweer een maand vol terugblik-blogpost overleefd. Vandaag blikken we nog één keer terug en dat doen we met een lijst vol lichtpuntjes. Natuurlijk was 2022 niet enkel rozengeur en maneschijn. Zo verloor ik begin juni heel onverwachts één van mijn beste vriendinnen. Iets wat ik nog steeds een plaats probeer te geven en dat veel impact heeft. Ook mijn lichaam besloot zich niet plots beter te gedragen maar vond het net fijn om het nog wat meer uit te hangen. Net daarom vond ik het een goed idee om nog meer aandacht te hebben voor al die kleine én soms grote momenten of gebeurtenissen die lichtpuntjes vormen.

Kringloopgeluk : Prinses Sofia pop en Belle prinsessenjurk voor metekindje, Lampje en Matilda voor mezelf

Pioenrozen en in het algemeen verse bloemen in huis

Dat mijn drie orchideeën het zo goed blijven doen

Onverwachts een puzzel vinden die vrijwel voor mij gemaakt lijkt te zijn. Een raaf, paarse gordijnen, een Belle en het Beest glasraam, een stapel boeken, 500 stukjes…

Traditionele post én onverwachts leuke postpakketten mogen ontvangen

Fijne afspraakjes met nichtjes en vriendinnen. Maar vooral ook het feit dat die vriendinnen aan me denken wanneer het moeilijk gaat. Zowel qua fysieke klachten als verdriet omwille van dat onverwachtse afscheid.

Lezen op het terras

Pokebowls, zomers fruit, kleurrijke salades, sushi…

Lange brieven krijgen van én schrijven naar mijn pennenvriendin.

De vele leuke uitstapjes met mijn nicht én onze midweek samen aan zee.

Blogvriendinnen offline ontmoeten: naar Sint Niklaas met Nikita, Kortrijk bezoeken met Fieke en Katrien, in Antwerpen afspreken met mede-Hufflepuff Véronique en Vanessa en Petra ontmoeten op F.A.C.T.S.

Samen met manlief naar Brugge en Centerparcs plus een paar dagen naar Blankenberge maar evengoed gewoon knus gezellig thuis blijven met ons tweetjes.

V.E.Schwab ontmoeten samen met Fieke

Billy Boyd horen zingen op F.A.C.T.S. (kippenvel)

De Forbidden Forest Experience

Kerstokken

Leuke lippenbalsems die naar sinaasappel-waterijsjes of chai latte smaken

Een lekkere chai latte ontdekken (want ja, die lippenbalsems zijn natuurlijk niet om op te drinken)

Van de eerste of tweede poging een Wordle kunnen oplossen

 

Eindelijk kleurrijke panty’s vinden die comfortabel zitten

Netjes geordende (knutsel)kasten, per thema gesorteerde stempels, …

Mooie zonsondergangen, bijzondere wolken, volle manen op een heldere nacht, …

Mijn favoriete deo plots online wel ergens kunnen bestellen terwijl het in fysieke winkels niet meer te vinden lijkt.

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd geworden naar jullie geluksmomenten van het afgelopen jaar. Die mag je dus gerust delen in de reacties.

Voor wie er net als ik meer bewust bij stil wil staan ik ben ondertussen fan geworden van de Grattitude app die Annelies me heeft leren kennen. Vroeger noteerde ik het af en toe in een schriftje maar sinds die app sta ik er elke dag bewust even bij stil én dan vallen heel kleine zaken plots nog meer op.

4 gedachten over “2022 in lijstjes – enkele kleine gelukjes”

  1. Ik hou mijn kleine gelukjes bij in de app “presently”, en soms zijn dat eigenlijk grote dingen zoals genieten van het uitzicht op vakantie (want vakantie is een luxe) en soms zijn dat kleine dingetjes zoals de mini donut in mijn brooddoos (die ik er zelf had ingestoken maar in de drukte van de voormiddag alweer vergeten was).
    Ik hou ook van dat moment van besluiteloosheid bij onze kat voor hij kiest bij wie hij die avond komt liggen.

    1. De contrasten tussen die gelukjes zijn vaak heel leuk om te zien hé. De ene keer inderdaad heel groot (in mijn geval was dat de voorbije maand bijvoorbeeld de Boekenwinkel Lego-set die hier toekwam) maar soms ook heel kleine zaken die je over het hoofd zou kunnen zien indien je er niet dagelijks even bij stilstaat. Ik ga er vanuit dat de kat voor nog een extra lichtpuntje zorgt wanneer hij tegen jou komt aan liggen. 🙂

  2. Gratitude is wel echt de perfecte app op dit soort kleine gelukjes bij te houden he. Je hebt doorheen het jaar alleszins een mooi lijstje verzameld.

    1. Echt wel, dat was een heel goede tip van jou. Kleine gelukjes zijn veel leuker om bij elkaar te sprokkelen dan tegenslagen hé. Al bestaat daar misschien ook wel een app voor vermits er voor bijna alles een app te vinden is.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.