Gelezen in januari 2023

Je las het misschien al in mijn Aanwinsten-blogpost maar mijn lichaam besloot de hele maand januari aan te tonen dat het niet aan goede voornemens doet. Dat of het heeft zich voorgenomen om het extra hard uit te hangen. Als dat het geval is hoop ik alleszins dat het – net als vele anderen – dat voornemen binnenkort opgeeft. Ik kreeg immers meerdere infecties cadeau die – ondanks medicatie – niet willen opgeven. Ik beeld me in dat die bacteriën in mijn lichaam ronddansen terwijl ze “Waar is da feestje? HIER is da feestje!” zingen.

Wegduiken in boeken hoorde er door dat aanhoudende feestgejoel jammer genoeg minder bij dan ik had gehoopt.
Wel had ik het geluk om de eerste maand van het jaar al meteen twee boeken te lezen die 5 sterren van me kregen.

Ik begon januari met Revenge of the Librarians van Tom Gauld. Een boek dat ik van manlief cadeau kreeg op oudejaarsavond. Het is een bundeling vol goed doordachte cartoons waarin boeken, lezers en bibliothecarissen centraal staan. Echt iets voor mij dus.

Vervolgens las ik Wrapped up in you van Jill Shalvis uit. Maar vermits ik daar eind vorig jaar al ongeveer twee derde van had gelezen telt dat eigelijk niet volledig mee. Het zorgde wel voor ontspanning. Het dessertbordje toont aan dat ik er zelfs op Kerstavond in aan het lezen was.

Of ik de neiging heb om recent gekregen boeken voorrang te geven terwijl er nog heel wat oudere exemplaren op me staan te wachten? Misschien wel ja. Ik las immers ook één van de boeken die ik met Kerst cadeau kreeg van mijn schoonouders. The Lost Spells van Robert MacFarlane & Jackie Morris is een boek vol spreuken/gedichten rond dieren en natuur met prachtige illustraties die op de teksten zijn afgestemd.

Toen mijn metekindje op bezoek kwam las ik haar het grappige Over kindjes die stinken van Elise Gravel & Magali Le Huche voor.

Na dit prentenboek las ik ook het bekroonde jeugdboek Lampje van Annet Schaap dat ik vorig jaar bij de plaatselijke kringloopwinkel ontdekte voor slechts 1€. Al is dit boek een pak meer waard want wat een mooie geschreven verhaal is dit.

Daarnaast las ik – verrassing (want veel ziek en dus weinig energie en concentratie) – vooral veel fanfictie. Ik ben trouwens gestopt met bij te houden hoeveel bladzijden ik lees aan dit soort verhalen maar kan jullie wel meegeven dat het omvangrijkste verhaal dat ik las iets meer dan 1500 bladzijden telde.

Ik las ook iets meer dan de helft van Claimed van J.R.Ward en af en toe een stukje uit zowel The Comfort Book van Matt Haig als Ik wou dat ik een vogel was met illustraties van Frann Preston-Gannon en Harry Potter A Magical Year met illustraties van Jim Kay.

In het kort:

Revenge of the Librarians – Tom Gauld – 180p. – 5*
Wrapped up in you – Jill Shalvis – 348p. – 4*
The Lost Spells – Robert Macfarlane & Jackie Morris – 240p. – 4*
Over kindjes die stinken – Elise Gravel & Magali Le Huche – 32p. – 3,5*
Lampje – Annet Schaap – 328p. – 5*

Cijfertjes:

Goodreads: 5/30
Gelezen boeken: 5
Geleende boeken: 1
Eigen boeken: 4
TBR: 159

6 gedachten over “Gelezen in januari 2023”

    1. Ik lees zelf vooral op Archive of our Own en af en toe op Fanfiction.com. Momenteel lees ik eigenlijk enkel Harry Potter fanfictie maar vroeger las ik er ook wel eens van The Southern Vampire Mysteries (de boekenreeks van Charlaine Harris waar de serie True Blood op is gebaseerd). Als ik me niet vergis heb ik me zelfs een keer aan Twilight-fanfictie gewaagd. Lezen hé, het schrijven laat ik aan anderen over.

  1. Lampje is echt prachtig! Ik ben nu naar de serie aan het kijken, een verfilming van het boek de enkele weken geleden op de Nederlandse televisie te zien was. Goed gemaakt, maar het kan niet tippen aan het boek :-).

    1. Dat kan een verfilming zelden hé. Ik hoorde een andere vriendin vrijwel exact hetzelfde zeggen over de serie. Dus je bent niet de enige die er zo over denkt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.