Gelezen in December 2022

Ja hoor, het is zover … het nieuwe jaar is gestart en dat betekent dat er de komende weken ongetwijfeld weer een heel deel terugblik-blogposts gaan verschijnen op mijn blog. Vandaag toon ik jullie naar maandelijkse gewoonte wat ik in december gelezen heb maar nadien zullen jullie dus ook nog wat andere zaken over me ontdekken. Bijvoorbeeld of ik al dan niet binnen mijn boekenbudget bleef in 2022. Maar ook eerste keren, mijn favoriete boeken, lichtpuntjes, favoriete aanwinsten, … Veel favorieten dus maar kwestie van het eerlijk te houden ook een aantal tegenslagen. Miskopen, minder leuke boeken. Dat soort zaken.

Maar nu dus eerst een overzicht van de boeken die ik de voorbije maand las.

Ik begon de maand met een boek dat ik eerder dit jaar cadeau kreeg van de lieve Haaike. Nogmaals een dikke merci Haaike. Net als vele mensen las ik het dagboek van Anne Frank als kind. Ik heb het zelfs een paar keer gelezen omdat het zoveel indruk op me maakte. Dat telt trouwens ook voor deze graphic novel van Anne’s dagboek.

Vervolgens las ik eerst het eerste deel van de Heartland Stories: The Undercity. Na die graphic novel stapte ik over op manga’s en las eerst twee vervolgdelen uit de Ascendance of a Bookworm reeks

en daarna drie delen uit The Promised Neverland serie. Beide reeksen slagen er in om mijn aandacht te blijven vasthouden.

Als volgende boek koos ik voor dit recensie-exemplaar van De kookschool voor Potterheads dat ik kreeg toegestuurd door VBK. Ik hoop er zo snel mogelijk enkele recepten uit te kunnen testen zodat ik binnenkort een recensie met jullie kan delen.

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat ik als eerste steekproef het recept voor warm Butterbeer heb uitgeprobeerd. Bij Books & Brunch in Brugge verkopen ze een heerlijke versie maar vermits Brugge niet vlakbij ligt en ik dicht bij huis nog geen adresje heb gevonden waar ze het verkopen is dit recept zeer welkom. Alleen zorgde de keuze om er geen alcoholvrij moutbier aan toe te voegen er voor dat het wel héél erg zoet was.

Samen met mijn metekindje las ik En ze leefden nog en ik sloot het jaar af met The Girl who saved Christmas van Matt Haig. Net als bij het eerste deel uit deze jeugdboeken-serie heb ik ook hier enorm van genoten. Deel drie spaar ik dan ook nog even op tot volgend jaar.

Twee andere boeken kreeg ik niet op tijd uitgelezen. Deze Wrapped up in you van Jill Shalvis en Revenge of the Librarians van Tom Gauld. Die hoop ik dus volgende maand, liefst samen met nog enkele andere boeken in mijn Gelezen – blogpost te kunnen opnemen.

In het kort:

Het Achterhuis – Anne Frank, Ari Folman en David Polonsky – 160p.
Heartland Stories: The Undercity part 1 – Marion Teunissen – 108p.
Ascendance of a Bookworm – Part 2 Volume 3 – Miya Kazuki – 184p.
Ascendance of a Bookworm – Part 2 Volume 4 – Miya Kazuki – 172p.
The Promised Neverland – Vol. 3 – Shirai & Demizu – 192p.
The Promised Neverland – Vol. 4 – Shirai & Demizu – 192p.
The Promised Neverland – Vol. 5 – Kaiu & Demizu – 200p.
De kookschool voor Potterheads – Tanja Dusy – 142p.
En ze leefden nog – Elisabeth Lucie Baeten en Flore Deman – 48p.
The Girl who saved Christmas – Matt Haig – 352p.

Cijfertjes:

Goodreads: 93 (maar eigenlijk 97 vermits ik dit jaar 4 gelezen boeken niet kon terugvinden op Goodreads
Gelezen boeken: 10
Geleende boeken: 5
Recensieboeken: 1
Bladzijden: 1750p. + 2950p. aan fanfics
TBR: 161

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.