Aanwinsten december 2022

Zowel juli als december zijn doorgaans rampzalige maanden voor mijn TBR en dat is aan het einde van dit jaar niet anders. Deze maand werd ik immers opnieuw serieus in de watten gelegd. Niet éénmaal, niet tweemaal, … maar meerdere keren én kwestie van er nog een schepje bovenop te doen (ah ja, die tbr is nu toch omzeep) kocht ik zelf ook nog wat leuke zaken voor mezelf. Ik heb me ook niet beperkt tot nieuw leesvoer. Kijk maar even mee wat ik deze maand kreeg én kocht.

Ik hou van vrolijke sokken dus kon ik niet weerstaan aan deze leuke kerst-exemplaren. De twee linkse kocht ik bij Aldi, de andere in een gadgetwinkel waarvan ik de naam even vergeten ben. Iets met Jelly.

Mijn nicht gaf me deze set Harry Potter kerstballen omdat ze meteen aan me moest denken toen ze ze tegenkwam.

Toen ik met diezelfde nicht een dagje naar Wijnegem ging (plan P vermits het pijpestelen aan het regenen was) vond ik zowel deze twee zakjes JellyBeans met aparte smaken (Lemon Merengue Pie en Strawberry Cheesecake) en een blok knutselpapier met een leuke herfstprint.

Ik plaatste ook een nieuwe bestelling bij Babet van Oktoberdots waardoor zowel mijn kaart, sluitzegel -en bladwijzercollectie wat groter werd. De bladwijzers waren trouwens niet allemaal voor mezelf.

De HP kerstballen waren trouwens niet het enige waar mijn nicht me mee heeft verrast. Ze had namelijk ook deze mooie blauwe Marauders Map drinkbus voor me bij.

Om nog even bij Harry Potter te blijven laat ik meteen ook even zien dat ik dankzij Wizarding World nu ook kerstportretten kon maken. Ik ben dus even naar de grote hal en Hogsmeade verdwijnselt.

Van de plaatselijke Amnesty International kreeg ik een cadeaubon als dankjewel omdat ik al een tijdje de brieven voor de schrijfacties voor hen vertaal.

De koude dagen van een tijdje terug deden me beseffen dat ik geen echt warme leggings of panty’s had. Nu heb ik dus wel twee wollen panty’s en wat denk je … ja hoor, verbreken we vervolgens op de laatste dag een warmterecord dat we liever niet verbroken zien worden.

Blijkbaar denken mijn lieve nichtjes vaak aan me. Want toen ze dit Flow Book for paper lovers zagen deed hen dat meteen aan mij denken waarop ik het vervolgens als verrassing van hen kreeg.

Van Fieke kreeg ik toen we afspraken voor een knutselmiddag een verrassingspakje. Ik heb me braaf ingehouden en tot kerstdag gewacht vooraleer ik het opende. Toen ik dat deed zag ik deze leuke Legami bladwijzer kalender verschijnen.

Van manlief kreeg ik met kerst zowel The magic of MinaLima als de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Order of the Phoenix cadeau. Twee pracht-exemplaren.

VBK stuurde me eerder deze maand een recensie-exemplaar van De kookschool voor Potterheads toe dat bij LS Amsterdam verscheen.

Zowel de schattige gehaakte Mandrake uit bovenstaande collage als Christmas in the Scottish Highlands en Well matched van Jen DeLuca zaten in het fijne Merry Grinchmas swappakket dat jullie eerder hier al konden bekijken.

Van mijn schoonouders kreeg ik zowel The lost spells van Robert MacFarlane & Jackie Norris als The comfort book van Matt Haig cadeau.

Van mijn ouders kreeg ik nog geld waarmee ik nog meer boeken kan kopen. Of kan wachten tot ik naar Londen ga om me dan daar nog wat meer te laten gaan.

Wel, vermits mijn TBR met al die pakjes toch al een doodsteek had ondergaan heb ik zelf ook nog vier romantische én kerstige boeken gekocht. Ik voegde namelijk The Christmas Bookshop van Jenny Colgan, The Family you make van Jill Shalvis, A very merry bromance van Lyssa Kay Adams en A merry little meet cute van Julie Murphy en Sierra Simoné aan mijn collectie toe.

Daarnaast kregen we de voorbije weken ook veel lieve wensen toegestuurd per post en jullie weten ondertussen allemaal hoeveel ik daar van hou. Dus daar heb ik volop van genoten. Nog steeds trouwens want kerstkaarten blijven hier soms zelfs tot Valentijn blijven hangen.

Alsof dat alles nog niet voldoende verwennerij was kreeg ik ook nog eens 25 pakjes dankzij deze heerlijke gepersonaliseerde adventskalender van Annelies en mocht ik een heel leuk Merry Grinchmas Swappakket uitpakken.

Wanneer ik dit typ liggen er nog enkele pakjes onder de kerstboom. Pakjes waarvan ik denk te weten welke boeken er in zitten vermits we met Giftster werken om elkaar tips te geven. Die pakjes worden waarschijnlijk deze avond nog geopend dus ik zal ze hier toch al maar mee vermelden. Tussen aanhalingstekens hé, want wie weet is het iets helemaal anders …

Revenge of the Librarians – Tom Gauld
Vicious/Vengeful Slipcase – V.E.Schwab
Wizard for hire – Obert Skye

Straks zal dus blijken of ik de toekomst beter kan voorspellen dat Professor Trelawney of even ‘goed’ als haar.

Ik heb in ieder geval geen theebladjes, glazen bol of runestenen nodig om te voorspellen dat ik in 2023 niet zonder leesvoer zal vallen. Lucky me!

6 gedachten over “Aanwinsten december 2022”

  1. Jij bent ook een fan van mooie papierwaren hé. Niet elk van de Flow papierboeken spreekt me evenveel aan maar met deze zie ik me wel aan de slag gaan. Er zitten heel leuke en vooral vrolijke printjes bij die toch niet te druk aanvoelen.

 1. Hoera voor de steeds verder groeiende TBR! De kerstballen en de drinkfles zijn echt leuk.
  Wat vind je van de Book for Paper Lovers? Ik kocht de laatste editie niet, omdat ik al best veel papiertjes en zo heb.
  En zo fijn dat ik je kon verrassen met het kleine cadeautje :-).

  1. Tja, ik kan er ook niet aan doen dat ik meer boeken krijg dan dat ik zelf koop hé. Dat ik daarnaast ook nog eens veel manga’s van manlief geleend heb om te lezen omdat dat nu eenmaal beter lukte dan leesboeken hielp natuurlijk ook niet. Gelukkig staat er geen vervaldatum op boeken. Ik vind het een heel leuk boek. Ik had er zelf nog maar eentje gekocht vermits ik ook een mooie voorraad papiertjes heb én de Flow prints niet altijd helemaal mijn stijl zijn maar met deze editie zie ik me wel aan de slag gaan. Ja hoor, dat was een heel fijne verrassing. <3

    1. Ah ja, te laag mag die uiteraard ook niet gaan hé. Ik moet gerust zijn dat er altijd wat ongelezen leesvoer binnen handbereik klaarligt. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.