2022: deze dingen maakte ik het afgelopen jaar

Normaal deel ik elk jaar een terugblik blogpost over mijn blogjaar. Tot nu toe had ik daar nog niet veel zin in. Het leek me echter wel leuk om eens te kijken naar wat ik het voorbije jaar geknutseld heb. Ik had het idee dat er niet zo heel veel werk gemaakt maar bij het samenstellen van deze blogpost bleek al snel dat ik dat wat onderschat had.

Januari

Een geboortekaartje voor Raven

Februari

Scrapbooking album voor mijn creatieve partner-in-crime Annelies

Eentje voor iemand die door een heel moeilijker periode ging

en een winters album voor mezelf

En een geboortekaartje voor Emiel

April

Ik begon aan een Harry Potter scrapbooking album voor mezelf (dat nog steeds een project in wording is) en

maakte er ook eentje voor een 10-jarige Harry Potter fan

plus een jubileum scrapbooking album voor 50ste huwelijksverjaardag van Nonkel en Tante die ongetwijfeld liefst anoniem blijven.

Daarnaast maakte ik in april ook een verjaardagskaart voor mijn nicht

en een scrapbooking-album plus Chocolate Frog kaart voor een vriendin.

Er werden die maand zelfs cupcakes gemaakt en versierd. Iets waar vooral de dochter van een vriendin van me heel erg naar had uitgekeken.

Mei

Verjaardags scrapbookingalbum voor mijn nicht.

Juli

Deze en nog twee andere vrolijke zomerse kaarten

een scrapbooking album voor de zomer swap

plus een herfstige kaart in boekenthema

voor de zomerse postactie maakte ik dan weer extra zonnige boekige bladwijzers en enveloppen

Augustus

Moederdag scrapbooking albums

Zomers scrapbooking album Annelies

September

Ik bedacht zowel een nieuw fudge-recept

als chocolade hazelnootkoekjes voor Victoria Schwab

Die ook een zelfgemaakte boekenlegger kreeg

Voor Annelies haar verjaardag maakte ik dan weer een Herfstalbum.

Oktober

Ik maakte zowel een Hufflepuff sjaal als bladwijzer

er werden meerdere mutsen gemaakt,

en een geboortekaart voor kleine Ida.

En een marauders map scrapbooking album voor Véronique

Plus een Halloween scrapbooking album voor mijn swaplootje

November

Ik deed in 2022 ook voor de eerste keer mee aan de Creativitijd – swap van Samana. Het is er tot nu toe nog steeds niet van gekomen om er een blogpost rond uit te werken dus deel ik hier wat ik toen gemaakt heb. Bij deze swap stelde je je kort voor via enkele vragen bij het inschrijfformulier en vervolgens kreeg je een vrij kleine al gefrankeerde postdoos toegestuurd die je mocht vullen met allerlei zelfgemaakte zaken.

Mijn doosje zat uiteindelijk bomvol vermits ik er ook nog theezakjes en chocolade aan had toegevoegd maar qua zelfgemaakte zaken bevatte het de twee scrapbooking-albums die je in bovenstaande collages meer in detail kan zien, bladwijzers die ik gemaakt heb uit een verpakking én van oude kaarten, een muts in natuurlijke herfstkleuren en een boekenjuweel met parels in de lievelingskleur van mijn lootje.

December

Harry Potter scrapbooking album voor kerstswap

Plus een hele lading kerstkaarten waar ik al in oktober aan begon

en een Hufflepuff/Gryffindor slingersjaal waardoor onze kerstboom er extra warm uitzag.

Plus:

Doorheen het jaar werden er nog een aantal kaarten gemaakt die niet eerder chronologisch aan bod kwamen. Voornamelijk verjaardagskaarten maar ook twee jubileum-kaarten en een Zomaar-kaartje.

Daarnaast werden er ook bloemenfee – vingerpopjes ingekleurd, puzzels gemaakt, Lego-sets in elkaar gestoken, bullet journal lay-outs uitgewerkt, meermaals gebakken, heel veel enveloppen versierd én soms ook gemaakt,  …

Ik was dus vaker aan het knutselen dan ik dacht en ik hoop dat dit jaar ook te kunnen blijven doen.

8 gedachten over “2022: deze dingen maakte ik het afgelopen jaar”

 1. Zo leuk, al die verschillende terugblikposts! Dit is best een indrukwekkend lijstje hoor. Zowel in hoeveelheid als in creativiteit.
  Van die scrapbookingalbums ben ik wel fan, ik wil dat ooit ook eens proberen maken. Wellicht gaat het telkens wat vlotter, eens je een vast soort ‘patroon’ hebt?

  1. Het gaat sowieso vlotter naarmate ik het vaker doe en ik merk dat ik ondertussen een paar favoriete concepten heb waar ik snel naar terug grijp vermits je er veel kanten mee uit kan. AL vind ik het ook wel leuk om af en toe iets nieuws te proberen. Het blijft me echter steeds opnieuw opvallen dat het maken van het album zelf doorgaans niet zoveel tijd vraagt. Maar het uitzoeken van de zaken die je er aan wil toevoegen als decoratie wel.

 2. Zoveel leuks (en lekkers!) heb je gemaakt het afgelopen jaar! Ik wil zelf ook echt weer meer gaan knutselen maar moet er echt tijd voor vrijmaken. En er zijn zoveel andere dingen die ook leuk zijn om te doen! Keuzes, keuzes…

  1. Echt hé, we hebben gewoon allemaal een Timeturner nodig. Liefst meteen ook een Portkey die we zelf eindeloos opnieuw kunnen instellen zodat we snel bij vrienden op bezoek kunnen gaan en zo. Als we dan toch bezig zijn met wensen. 🙂

 3. Heel indrukwekkend hoor als je zo alles bij elkaar ziet. En ik ben heel blij dat er ook een paar van die mooie creaties bij mij beland zijn. Ik sta er precies wel een paar achter dus je hebt er sowieso nog wat tegoed dit jaar.

  1. Deze post is perfect om naar te verwijzen wanneer iemand me zou vragen of ik nu echt nog meer knutselmateriaal nodig heb want dat materiaal wordt dus wel degelijk gebruikt. Natuurlijk waren een aantal van hen en ik hou echt geen streepjes bij hoor. Al vind ik het uiteraard wel steeds leuk om post te krijgen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.