Marauders Map scrapbooking-album

Dit keer geen recensie of een boekgerelateerde lijst maar wel een blogpost rond een scrapbooking-album dat ik een tijdje terug voor mede-Hufflepuff Véronique heb gemaakt. Ja hoor, het thema van dit album was die ene fantasywereld die hier te pas en onpas aan bod komt.

Toen ik bij Olleke stevig knutselpapier tegenkwam met een print van de Marauders Map wist k meteen dat ik er een album mee wilde maken dat je kon openen als een map. Ik wilde het liefst uit één vel kunnen maken waardoor dit album enkel in de breedte kan worden opengeslagen maar wie weet maak ik er nog wel eens een tweede met in het midden een stuk dat je zowel naar boven als beneden kan openen. Of een eenvoudigere kaart. Dit papier gaat sowieso nog gebruikt worden.

Welk papier ik ging gebruiken lag dus al meteen vast, ook het concept was vrij snel uitgekozen maar deze twee stempels werkten het volgens mij helemaal af. Ik vond het vooral opvallen hoeveel verschil die enkele lichte lijnen bovenop de ingekleurde stempelafdruk maken.

Op deze collage zie je zowel de voor -als achterzijde van het album en de kaartjes die je tegenkomt in de twee zijwaartse vakken die je als eerste tegenkomt wanneer je het album opent.

Wanneer je die twee zijden nog eens naar buiten omslaat krijg je nog meer opbergvakken te zijn. Op de uiterste stukken zijn het opnieuw twee zijwaartse vakken en middenin zit er een klein vakje verborgen achter het Hogwarts wapenschild en een smalle strook waar je een briefje kan achter schuiven.

Zowel het wapenschild als de smalle stroken met de teksten “I solemnly swear that I am up to no good” en “Mischief Managed” komen van een ander vel dat ik bij Olleke had besteld. Links kwamen screenshots van Harry met de map en natuurlijk ook eentje van Fred en George Weasley plus een uitgesneden vel perkament. Aan de andere zijde zaten kleine schattige stickers van zowel Professor McGonagall, Dumbledore, Professor Snape, Ron, Harry én Hermione. Van zowel de stickers als screenshots had ik maar één exemplaar dus als ik nog eens zo’n album wil maken ga ik op zoek moeten naar andere leuke elementen om er in te verwerken.

Ik heb echt even getwijfeld om het album zelf te houden vermits ik heel blij was met het eindresultaat maar heb het uiteindelijk – na dat ik er eerst een aantal foto’s van had gemaakt – toch maar verzonden via uilpost.

6 gedachten over “Marauders Map scrapbooking-album”

  1. Wauw, wat heb je dat weer prachtig gemaakt! Alle details, de kleuren, … Ik kan heel goed begrijpen dat je ‘m zelf had willen houden! De ingekleurde stempel is echt heel mooi geworden :-).

    1. Dankjewel! Sommige projecten zijn grotere favorieten dan andere hé. Nu maar hopen dat ik binnenkort nog eens kan verder doen aan mijn eigen Harry Potter scrapbooking-album want dat ligt ondertussen al eventjes stil.

    1. Ik heb het overwogen maar ik had de leuke stickers en screenshots maar één keer. Er ligt hier uiteraard ook nog steeds een groot HP scrapbookingproject op me te wachten dus daar zal ik eerst maar eens werk van maken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.