Unboxing : Merry Grinchmas

De tweede helft van het jaar deed ik aan niet minder dan 4 swaps mee. Drie daarvan werden georganiseerd door Kwante en over de vierde swap moet ik nog een blogpost uitwerken. Maar die mag nog wat langer wachten want eerst is het tijd om het leuke pakket met jullie te delen dat ik van mijn Secret Grinch gekregen heb én wat ik zelf als Grinch voor mijn eigen lootje heb mogen samenstellen. Kijken jullie weer even mee?

Gekregen:

Dit stond zowel op de buitenste als binnenste verpakking van mijn swappakket dus ik ben heel zorgvuldig te werk gegaan.

Nadat ik twee kerstballen, beschermingsmateriaal én twee roze kerstballen was tegengekomen trof ik deze massa pakjes aan plus een envelop waar op stond dat ik hem eerst moest openen.

Mijn Santa/Grinch die ik vanaf nu bij naam ga noemen (Dag Petra!) had allerlei Scrabble letters op de pakjes geplakt en in het kaartje stond dat ik daarmee de namen van drie van Santa’s rendieren kon samenstellen. In het kaartje stonden de beginletters al als tip en vermits ik net The girl who saved Chrismas van Matt Haig gelezen had kon ik de namen al meteen invullen. 🙂 Maar ik vond het wel een heel leuk en origineel idee. Al een geluk dat ik geen lange zin moest vormen met de letters want wie weet hoelang ik dan was bezig geweest vooraleer ik de pakjes kon/mocht uitpakken.

Jaja, ik weet het. Ik kwam niet alleen heel wat leuke Harry Potter pakjes tegen in dit pakket het aantal pakjes kende ook weer een Dudleyaanse omvang.

Grappig genoeg was deze swap al na het uitpakken van het allereerste geschenk meer dan geslaagd wat mij betrof. In die Santa-doos zat immers een super schattige gehaakte Mandrake. Dat die ook nog eens wat ingepakt in tissuepaper met bladerprint is me zeker niet ontgaan. Ik was dus al meteen heel gelukkig.

Ik kwam echter nog veel meer tegen. Een tweede kaart bijvoorbeeld maar ook deze leuke set waarmee je je zachtgekookt eitje kan omtoveren in een grappige Harry Potter. Je kan er meteen ook toast-soldaatjes in bliksemschicht-vorm bij maken. Dit is echt zoiets dat ik niet snel voor mezelf zal kopen maar wat wél heel leuk is om te krijgen. Ik ga dus binnenkort nog eens een zachtgekookt eitje moeten maken. Plus uiteraard ook heel wat toepasselijke woordgrapjes. Eggspecto Patronum bijvoorbeeld.

Er waren ook meerdere zakjes verse thee, een mooie houten Harry Potter bladwijzer en vier grote kaarten waarvan twee met oude illustraties. De linkse is mijn favoriet en komt later in deze blogpost nog eens terug vermits de illustratie doorloopt over de achterzijde van de kaart.

Ik kreeg ook een toverstaf balpen, het boek Christmas in the Scottish Highlands, roerstaafjes met kristalsuiker en een vilten Rudolph-sok met chocolade er in.

Vixen en Dasher waren ook van de partij want ik kwam twee paar warme kerstsokken tegen met rendier-print. Plus houten decoratie in de vorm van sneeuwsterren én nog een verse thee-mengeling. Dit keer met appel en kaneel. Dat moet haast wel als een taartje smaken.

Het lijkt wel alsof Petra de Accio Zero Chocolade spreuk meermaals heeft toegepast want ik kwam er niet minder dan zes stuks van tegen. Plus een zak vol mini marshmallows. Ik hoop dan ook heel erg dat je effectief Zero calorieën aankomt van de chocolade en dat een eventuele marshmallow-gewichtstoename ook heel miniem zal zijn vermits het MINI-marshmallows zijn. Dat moet haast wel.

Petra zorgde er ook voor dat mijn briefpapier collectie nog wat groter werd. Een paar jaar terug leek er nergens leuk papier te vinden en ondertussen heb ik al een hele collectie bij elkaar verzameld waarin dus nu opnieuw Hogwarts briefpapier in zit.

Het einde komt stilletjes aan in zicht hoor. Dit zijn de laatste vier pakjes. Ik was echter heel lang bezig met het uitpakken van deze heerlijke swap. Toen manlief na een tijdje kwam kijken zei hij dan ook “Huh, je zit nog steeds maar halfweg!”.

Tja, ik open zo’n swap nu eenmaal zo traag mogelijk om er extra lang van te kunnen genieten. De laatste zaken die ik opende waren een gnome op skilatten, een prachtige kerstboomhanger in de vorm van de Hogwarts-express (die ondertussen al naar de kerstboom is verhuisd), een geurkaars in een rode appel en het boek Well matched van Jen DeLuca.

Ook nog even laten zien dat ik eerst braaf een foto met kaars heb getrokken vooraleer ik begon met uitpakken. Dat was ditmaal immers de foto-opdracht. Ook de rendiernamen werden gemaakt en jullie krijgen ook mijn favoriete kaart en het grappige Harry Potter ei-ventje.

Om vervolgens traditiegewijs af te sluiten met een voor en na foto vooraleer ik jullie laat zien wat ik zelf cadeau heb gegeven.

Deze laatste collage laat er echter geen twijfel over bestaan dat ik weer serieus in de watten werd gelegd. Nogmaals een dikke merci daarvoor Petra!

Gegeven:

Ik was al een tijdje aan het hopen dat ik nog eens een pakket zou mogen samenstellen voor Elise. Misschien was ik in de tijd dat ik daarop aan het wachten was wel een beetje voorbarig en had ik al allerlei zaken gemaakt, gekocht en voor haar bewaard. Want tja, als mede-Potterhead én Hufflepuff heb je al snel wat meer inspiratie.

Elise kreeg bij deze Merry Grinchmas het volgende van me cadeau:

Harry Potter stickers, het boek Ontvouwen van Nora Roberts, een Hufflepuff muts, het boek De bakschool voor Potterheads, een Hallmark kerstboomdecoratie in de vorm van een stapel Harry Potter boeken met een toverstaf er tussen, het boek Doe en Denk als Harry Potter, een puzzel met Harry en Ron die in de Ford Anglia over Hogwarts heen vliegen, een Lego Harry Potter boekje met figuurtje en een Hogwarts weekplanner.

Plus een mini verrassings gom, een koker met Hogwarts-kleurpotloden, een Hogwarts Express sleutelhanger, metalen Hufflepuff bladwijzer, Quidditch notitieboek, Every Flavour Beans, een kleine sneeuwbol met Hedwig, een Hufflepuff das-pin en een rolletje Luna – washitape. (plus nog wat kleine zaken zoals losse stickers en een Hogwarts slijper, een Hufflepuff halsketting, … ik ben echter vergeten om daar een foto van te maken).

Ze kreeg ook nog een zelfgemaakte Hufflepuff bladwijzer met parels en een Hogwarts bedel, een kerstbladwijzer van Oktoberdots (in Hufflepuff kleuren), zilverkleurige oorbellen in de vorm van Luna’s Spectrespecs en een kader met Hogwarts print (plus nog twee andere prints zodat ze af en toe kan afwiselen).

Nog even een fotocollage van de ingepakte cadeautjes.

Plus een collage met foto’s van het magische scrapbooking-album dat ik voor haar heb geknutseld.

Ik begon tijdens het openen van het leuke pakket dat ik zelf heb gekregen weer meteen te twijfelen of mijn swappakket wel leuk/magisch/kerstig/… – genoeg was maar gelukkig leek Elise er heel blij mee te zijn.

 

4 gedachten over “Unboxing : Merry Grinchmas”

  1. Ik ben er zeker van dat jouw pakket leuk, magisch en kerstig genoeg was! Ze zien er weer allebei geweldig tof uit. En nu eet ik zelf geen zachtgekookte eitjes, maar in moest wel hardop lachen met Eggspecto patronum

    1. Dat was het ongetwijfeld. Nu even mijn Aanwinsten-blogpost van deze maand afwerken want het was de voorbije weken de ene verwennerij na de andere.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.