Unboxing Something Wicked This Way Comes – Halloween Swap

De eerste twee swaps van dit jaar sloeg ik bewust over maar sinds de zomer doe ik weer mee aan Kwante haar swapacties. Het zomerse thema werd nu echter ingeruild voor kleuren die bij najaar -en Halloween passen. De decoratie werd uiteraard ook aangepast én ik mocht weer eens op zoek gaan naar pakjes die mijn lootje hopelijk leuk zal vinden.

In het eerste deel van deze blogpost toon ik jullie graag wat ik zelf in mijn verrassingspakket vond en vervolgens kunnen jullie onderaan ook terugvinden wat ik zelf heb verzonden.

Gekregen:

Deze collage toont aan dat ik een groot pakket toegestuurd kreeg, dat mooi ingepakt liet staan tot ik de foto-opdracht had uitgevoerd én vervolgens al meteen moest glimlachen door het laatste beeld.

Het pakket was immers meermaals ingepakt én doordat ik de eerste laag als ondergrond had gebruikt lijkt het wel alsof mijn Halloween Swap pakket verborgen lag onder een onzichtbaarheidsmantel.

Nadat die mantel verwijderd werd kwam ik deze envelop tegen met daarin een hele leuke kaart (waar ik uiteraard net een foto van ben vergeten te maken – Sorry Elise!) en een super groot Monster Book of Monsters. Zeggen dat Elise zichzelf overtroffen heeft is een understatement want dit magische pakket was weer heel mooi geknutseld en met oog voor detail uitgewerkt.

Gelukkig heb ik vroeger goed opgelet tijdens Hagrid’s lessen en was ik zo verstandig om de rug van het boek eerst een aantal keer te strelen vooraleer ik het probeerde te openen. Dit zachte boek bewaarde immers een heel leuk swappakket en op deze manier kon ik het uitpakken zonder één of meerdere vingers te verliezen.

Ik was niet de enige die benieuwd wat naar het Halloween Swappakket dat al een goede week in het zicht lag te wachten maar manlief moest toch nog wat langer wachten. Er werden immers heel veel foto’s gemaakt tijdens het uitpakken – dan zijn jullie bij deze alvast gewaarschuwd dat er daar nog behoorlijk wat van aan bod zullen komen – en ik heb alles (volgens sommigen) tergend langzaam uitgepakt vermits ik er zo lang mogelijk van wilde genieten.

Elise had immers heel veel referenties naar mijn favoriete magische wereld in dit pakket verwerkt. Van Dementors en postuilen tot Voldemort met Nagini, een slakken brakende Ron Weasley en een luid roepende Professor Quirrell die ons even laat weten dat er een “TROLL IN THE DUNGEON” zit.

Sorry Ron, de bekende Follow the spiders – spinnen zijn ook van de partij. Zelfs een postuil met Hufflepuff sjaal en Nearly Headless Nick hoorden er dit jaar bij.

Ik moest onder de argwanende blik van Professor Snape zo ver mogelijk gestrekt op de tippen van mijn tenen gaan staan om alle nog ingepakte cadeautjes op één foto te krijgen. Severus dacht er duidelijk het zijne van maar dat kan misschien ook aan de aanwezigheid van het gouden trio gelegen hebben. Die hadden precies een Polyjuice-accidentje gehad vermits ze plots verdacht veel op sierpompoenen leken.

Lang verhaal kort … ik was eigenlijk al super gelukkig nog voor ik ook maar één van deze pakjes had geopend en vond het zelfs zonde om daar aan te beginnen en haar harde werk te niet te doen.

Hedwig bezorgde me een exemplaar van The Daily Geek en na het trotseren van de koude én het vermijden van een kus lieten de Dementors me zien dat One to watch van Kate Stayman London achter het spinnenweb verborgen zat. Dumbledore bewaakte dan weer deze leuke Halloween bladwijzer.

Deze leuke tekening deed me al vermoeden wat Ron had meegebracht en ja hoor … eetbare slakken. Deze schattige bruine uil had dan weer snoepjes bij in een zakje met mijn favoriete quote van Dumbledore er op. Verder vond ik ook deze lekkere Winterse thee van Jumbo waar ik ondanks zijn naam het hele jaar door van kan genieten én Charms & Chapters van Elle Adams. Het toeval wil dat ik nog maar net het eerste deel uit deze serie gelezen heb dus dat komt mooi uit.

Ik weet dat ze minder magisch zijn dan die van Bertie Botts maar ik vind het zelf wel fantastisch dat haar Squib familie zo lief was om de bekende snoepjes te filteren en enkel die met een lekkere smaak aan te bieden onder de naam Jelly Bean. Snoepjes die naar oorsmeer of aarde smaken zijn immers niet echt mijn ding.

Ook de quote over hoe de grote hal er uitzag op Halloween bezorde me een vermoeden over de inhoud van het pakje en ook dit klopte vermits het een slinger met vleermuizen bevatte.

Na de spinnen te volgen kwam ik gelukkig niet Aragog tegen maar deze super leuke bladwijzer met de bekende quote van Professor McGonagall. Zo blij dat ik dit toffe exemplaar aan mijn verzameling kan toevoegen.

Nog even doorbijten (eventueel op zo’n zoete slang) we zijn bijna rond met alle leuke pakjes die ik kreeg van Elise. Voldemort en Nagini hadden een pakje vol slangen jonkies bij en Professor Snape zijn bijdrage bestond uit Liquid Lizards.

Ja hoor, dat zie je goed. Nagini besloot dat ze liever rond mijn hals hing dan die van Voldemort en er zat nog een DERDE boek in dit geweldige pakket. Lieve Elise gaf me immers ook deze mooie editie van Cornelia Funke’s Inkdeath cadeau waardoor ik deze serie nu volledig heb.

Nog even een overzichtsfoto van zowel de gesloten pakjes als alles wat er in verborgen zat vooraleer we overgaan naar wat ik zelf aan mijn lootje cadeau gaf.

Gegeven:

Mijn lootje Julie houdt net als ik van stationary én van Halloween op Casper-niveau. Dat maakt het natuurlijk meteen een pak makkelijker om een lijstje samen te stellen met eventuele cadeautjes. Dat ze daarnaast ook fan is van Mickie en Minnie hielp me nog meer voor de goodies. Ik koos een boek uit van haar lijst, deed er een Karmaboekje bovenop en … dit is wat ik haar gaf.

Een set met tien verschillende bladwijzers van Mickie & Minnie * een sleutelhanger van Minnie Mouse * een boekje met herfstige sticky notes * Herfstrood van Jackie van Laren * een mix van enkele van haar lievelingssnoepjes * langwerpige notitieblokjes.

Maar ook een boekje met langwerpige sticky notes om haar schoolcursussen of leuke scènes in boeken te markeren * Halloween chocolade * een leuke Halloween draagtasje met Minnie Mouse * (Straf)tijd – een boek waarvan ik dacht dat ze het interessant zou vinden * een Minnie Mouse kommetje om al dat Halloween snoepgoed in te doen * een blokje sticky notes met eekhoorntjes * een lippenbalsem met Mickie Mouse * en pompoen gommetjes

Sluitzegels * nog meer sluitzegels * stickers van Mickie en Minnie Mouse * een draagtasje dat je heel compact kan opvouwen (alweer van die twee muisjes) * en deze leuke pompoen theelichthouder in de vorm van Mickie’s hoofd.

Mickie en Minnie doken ook meermaals op tijdens het inpakken. Plus een schattig heksje, Halloween washitape en linten plus pompoenstickers zorgden ervoor dat het effen bruine en oranje inpakpapier toch een Halloween-look kreeg.

Vervolgens de grote doos nog versieren

en een scrapbooking album in Halloween thema knutselen zodat ik mijn pakket tijdig kon posten. Om vervolgens te duimen dat mijn de lieve Julie er blij mee zou zijn. Ik was er in eerste instantie vrij gerust in dat ik goede zaken had uitgekozen maar na het zien van Elise’s creatieve pakket begon ik toch meteen weer te vrezen dat mijn exemplaar te ondermaats zou zijn.

Gek eigenlijk dat ik daar na alle deelnames toch nog steeds wat schrik blijf hebben dat het zelf samengestelde pakket niet zal bevallen. Dat ga ik ongetwijfeld opnieuw hebben bij de kerstswap die net gestart is. maar waar ik desalniettemin serieus naar uitkijk.

 

8 gedachten over “Unboxing Something Wicked This Way Comes – Halloween Swap”

    1. Dat was het inderdaad. Ondertussen ben ik alvast een beetje aan het rondkijken voor de Merry Grinchmas Swap én aan het brainstormen over de creatieve swap van Sanama. Mijn postdoosje én het blad met de antwoorden van mijn lootje zijn immers toegekomen.

        1. Hihi, ik ook. Nog even afwachten voor wie ik een pakket ga mogen samenstellen maar in de tussentijd kan ik alvast een muts breien voor mijn CreativiTIJD lootje.

  1. Wauw, wat leuk, allebei de pakketten. Ik deed nog maar één keer mee met een kerstswap van Kwante en vond het heel leuk, maar ik wil er dan altijd iets persoonlijks en leuks van maken, en daar gaat behoorlijk veel tijd naartoe natuurlijk…

    1. Daar kruipt inderdaad heel wat tijd in. Bij mij vooral bij het opzoeken en het knutselen van een scrapbooking-album plus zo leuk mogelijk inpakken in thema. Maar Elise gaat duidelijk nog een stapje verder qua creativiteit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.