Aanwinsten November 2022

Volgens mij ben ik dit jaar niet één maar twee records aan het verbreken vermits ik enerzijds opmerkelijk weinig lees (jammer genoeg) en anderzijds ook vrij weinig boeken heb gekocht dit jaar. Dat laatste vindt mijn TBR dan weer geen slechte zaak al is die desondanks niet of amper gezakt. Voor die twee terugblik-blogposts zal ik dus wat minder werk hebben in januari. Maar voor jullie je zorgen gaan maken er kwam deze maand wel degelijk nieuw leesvoer bij.

Ik kocht namelijk The Friendship Pact van Jill Shalvis. Normaal hadden het er twee geweest maar Ship Wrecked van Olivia Dade dat normaal in november zou verschijnen is momenteel opgeschoven naar begin januari. Daar zal ik dus nog wat langer op moeten wachten.

Vermits het anders een wel heel korte Aanwinsten-blogpost zou zijn vermeld ik ook nog enkele andere aanwinsten van november.

De nieuwe scheurkalender voor 2023 ligt bijvoorbeeld ook alvast klaar. Uiteindelijk werd het er terug eentje van Dani DiPirro. Ik was nochtans van plan om er dit jaar eentje van Sarah Andersen (Sarah’s Scribbles) te kopen maar blijkbaar is er (nog) geen verschenen voor volgend jaar.

Dankzij een onverwachtse foto van mijn broertje (hij was bij Primark en wilde me de HP kerstcollectie laten zien) ben ik toch nog aan hun prachtige herbruikbare houten Hogwarts adventskalender geraakt. Die had ik een tijdje terug al bij Engelse fans zien verschijnen maar blijkbaar waren ze daar heel snel uitverkocht. De vakjes zijn heel klein zodat je er niet veel in kwijt kan maar wat ziet het er mooi uit. Zo mooi, dat ik er misschien gewoon een hele blogpost aan moet opdragen.

Wat ik van Annelies kreeg weet ik momenteel nog niet. Ze stelde immers opnieuw een adventskalender voor me samen. Eentje die heel mooi is ingepakt en er voor zorgt dat er meteen een hele hoop pakjes onder de kerstboom liggen. Vanaf morgen mag ik ze beginnen openen en ik vermoed dat ook deze kalender zijn eigen blogpost gaat krijgen. Vanaf hoeveel jaar mag je iets een traditie noemen Annelies? Ik vind het alleszins heel heel leuk dat we het ene jaar een adventskalender krijgen en het volgende jaar zelf eentje mogen samenstellen. Misschien moet ik maar alvast beginnen met brainstormen en verzamelen. 🙂

Er kwam een Stationary Heaven bestelling toe met ondermeer bedrukte enveloppen, sluitzegels, vier rolletjes washitape én een heleboel kaarten die ik uiteraard nog niet kan laten zien. Anders is de verrassing er uiteraard af voor de mensen voor wie ik ze gekocht heb.

Ik kocht een Pickwick adventskalender,

ontdekte bij Kruidvat dat ze Treaclemoon douchegel in de aanbieding hadden die ik totaal gemist had toen hij uitkwam (benieuwd of er ook één gaat komen die meer bij dit seizoen past) en

vond na lang zoeken ein-de-lijk een warme winterjas maar heb dus daar dus wel heel wat winkels voor moeten bezoeken. Net op tijd gevonden trouwens want ondertussen is het een pak kouder geworden. Nee, die staat inderdaad niet in de fotocollages. Probeer maar eens een selfie te maken waar je volledige jas deftig op staat.

Naast de Pickwick adventskalender zorgde ook een bezoekje aan de Xenos in Bergen-op-Zoom voor nieuwe theesmaken. Ik ga er dus de komende weken weer een aantal kunnen uitproberen.

Ook ons kerstdorpje wordt wat groter en het is een booknerd-vriendelijk dorp want na een boekenwinkel heeft het nu ook een bibliotheek. Ok, ze moeten nog wel geïnstalleerd worden maar we de inwoners kunnen vanaf nu dus zowel boeken kopen als ontlenen én naar een leesclub gaan.

Ok, dat leuke groene pakje kreeg ik eigenlijk vlak na de vorige Aanwinsten blogpost verschenen was. Een lieve vriendin gaf me onverwachts op de laatste dag van oktober immers twee paar Harry Potter sokken cadeau.

We hadden heel weinig herfstdecoratie maar daar kwam verandering in door een bezoekje aan Intratuin waar ik meteen ook enkele kaarsjes van Yankee Candle kocht. Blijkbaar vind ik de geur Snowflake Kisses fijn en niet te overheersend. Dat het een roze kaars is en ze me dus meteen aan Umbridge doet denken probeer ik door de vingers te zien.

Verder werden er vooral pakjes voor anderen gekocht maar ik kreeg zelf ook twee heel leuke geschenken.

Zo kreeg ik een lief postpakket van Bram. Het was nog voor mijn verjaardag en bevatte heel wat magische verrassingen waaronder twee speciaal voor mij uitgekozen edelstenen maar ook een HP totebag, kaarten, Hufflepuff speelkaarten, Harry Potter punaises, 2 pins, …

Voor de geïnteresseerden … ik kreeg zowel een triskwarts als rozenkwarts. De eerste kreeg een plekje op de vensterbank naast mijn Hufflepuff bloempotje, de tweede ligt in de boekenkast bij mijn andere edelstenen.

Heel misschien kocht ik ook nog een extra schrift. De illustratie van Snape en zijn Patronus was immers veel te mooi om te weerstaan.

 

6 gedachten over “Aanwinsten November 2022”

  1. Ik moest bij ieder eekhoorntje dat we bij Intratuin tegenkwamen steeds meteen aan jou denken. Hoe zou dat nu toch komen?

 1. Oh, zo’n leuke aanwinsten allemaal! Ik word er helemaal blij (en een beetje hebberig, hihi!) van :-). Het bloempotje is echt leuk, en de adventkalender op de eerste foto ook!
  Binnenkort toch maar eens een bezoekje aan de Eurotuin/Intratuin brengen, want ze hebben daar inderdaad altijd heel mooie decoraties :-).

  1. Ik ben echt fan van het bloempotje. Dat kreeg ik bij de Kerstswap van vorig jaar en ik word er telkens meteen wat vrolijker van wanneer ik het zie. Ik ben benieuwd met welke aanwinsten jij terug naar huis zal keren na dat bezoekje.

 2. Leuke aanwinsten! Vooral die adventskalender 😉 ik denk dat we dat ondertussen wel al een traditie kunnen noemen. We doen dat nu toch al vier of vijf jaar he?

  Ik ben blij dat je na een minder geslaagde zoektocht in Antwerpen toch nog een warme jas en andere toffe spulletjes hebt gevonden.

  1. Inderdaad, dit is het derde exemplaar dat ik van jou kreeg en ik ben er volop van aan het genieten. Met de huidige temperaturen ben ik extra gelukkig dat ik terug een deftige warme jas heb.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.