Foto-update #198

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Het samenstellen van deze blogposts voelt altijd een beetje aan als een tijdreis. Eentje waarbij ik ongeveer een maand terugspoel en een aantal fijne momenten herbeleef door middel van foto’s. Eind oktober ging ik bijvoorbeeld met mijn nichtje naar Brussel. Veel afstand legden we niet af maar genieten deden we wel. Van een bezoekje aan Waterstones, een lekkere lunch bij Peck 47 al waren we allebei ontgoocheld in de gedeelde Brookie (deels omdat ik daar sinds ons vorige bezoekje van enkele jaren terug al naar uitkijk, deels omdat hij dit keer koud werd geserveerd in plaats van recht uit de oven en ja de ontgoocheling was zo groot dat ik het een maand later nog steeds zonde vind), een bezoekje aan de Harry Potter winkel die spijtig genoeg nog steeds alles in het Frans verkoopt en nostalgisch ronddwalen bij Grashopper, een geweldige speelgoedwinkel waar we allebei deze Fisher Price klassiekers herkenden én met een kaleidoscoop naar huis keerden.

Ik heb ditmaal geprobeerd om me een beetje in te houden met de eetfoto’s maar die keer dat ik alleen thuis was en mezelf na een slechte dag opbeurde met sushi werd – voorspelbaar of niet – vereeuwigd op foto.

Gezondheidsgewijs was de voorbije maand niet denderend dus werden mijn excuses wat creatiever en combineerde ik de wit/paarse antibiotica niet met een Beerschot-sjaal maar met een Schoentjesreep vermits de kleuren mooi bij elkaar pasten. Ja, dat is een geldig excuus.

Ik ben nog steeds fan van mijn nieuwe vrolijk gekleurde panty’s en dit groene exemplaar past wel heel mooi bij mijn dassenjurk.

Er werd ook nog eens quiche gemaakt en de laatste tijd gebruik ik daar geen bladerdeeg meer voor maar bestaat mijn bodem uit wraps. Minder zwaar én gezonder.

Ondertussen is het weer helemaal omgeslagen en zijn de tuinmeubelen opgeborgen maar tijdens die laatste mooie dagen (geloof het of niet maar ik ben er in geslaagd om mijn armen lichtjes te verbranden door op 30 oktober buiten te lezen) kwam de lieve Scar wel weer eens op bezoek én besloot ik zelf voor wat herfst te zorgen door nog eens Kaneelbroodjes-cake te maken. Geen grote cake maar cupcakes en die waren even lekker van smaak.

Er waren vooral veel – niet al te productieve – dagen waarin gerust werd maar gelukkig werden die af en toe afgewisseld met heel leuke dagen. Dat ik daar nadien wat van moet bekomen heb ik er graag voor over. Zo sprak ik met Annelies nog eens in Antwerpen af waar we nog eens uitgebreid konden bijpraten, al wat kerstsfeer gingen opsnuiven in een grote kerstwinkel op de Meir, vergaten om een foto van ons twee samen te maken, op zoek gingen naar enkele zaken en die vervolgens niet vonden. Onze adventskalender – traditie werd verdergezet waardoor ik (Dankjewel lieve Annelies) met een mooi ingepakte maar vooral unieke adventskalender terug naar huis keerde. Die gaan jullie hier ongetwijfeld nog zien opduiken.

Die mooie vakjes-muur vol garen bij Söstrene Grene vind ik steeds opnieuw mooi om te zien. Toch wanneer hij mooi op kleur gesorteerd is want dan lijkt het rust uit te stralen.

Op de één of andere manier ben ik er de voorbije weken zo vaak in geslaagd om iets zoets uit te kiezen dat vervolgens niet of minder lekker bleek te zijn  dan verwacht (de Brookie in Brussel, de allereerste keer dat ik Churros proefde, de Brookie op de Forbidden Forest Experience en deze chocoladetaart bij Intratuin die vooral heel vreemd plakkerig en kunstmatig proefde dat ik begon te vermoeden dat er iemand een wel heel originele vervloeking over me had uitgesproken.

Verder werd er ook weer een brief geschreven

en pakjes gekocht voor niet één maar twee neefjes. De jongste kreeg zijn pakje al en bij het andere neefje hoop ik Tante – punten te scoren door niet alleen brandweer-pakjes te geven maar ze ook in te pakken in brandweer-geschenkpapier.

Jaja, hier is de gelukkige Potterhead screenshot weer. Iedere keer dat ik hem zie denk ik meteen weer terug aan de magische wandeling door het Forbidden Forest.

Tijdens manlief zijn week vakantie gingen we niet alleen naar de Forbidden Forest maar ook naar Intratuin om de kerstdecoratie en dorpjes te bewonderen. Vorig jaar waren we daar al op zoek naar een bibliotheek voor ons mini dorpje en dit jaar was er plots een. Alleen waren we duidelijk niet de enige die daar op aan het wachten waren want het was al uitverkocht. Er hingen eigenlijk al op heel veel huisjes van die uitverkocht-briefjes. Gelukkig heb ik het uiteindelijk toch nog elders kunnen vinden. Nu alleen nog even wachten tot het hier aankomt.

De aankleding bij de Intratuin van Halsteren was trouwens weer prachtig uitgewerkt. Het thema van dit jaar is Alice in Wonderland en vooral in de inkomhal kwam dat het meeste naar voren. Ik vond het vooral heel fijn dat er aan heel veel details gedacht was. Zo zag je niet enkel de bekende personages als Alice en de Mad Hatter maar was er ook een witte rozenstruik die rood werd geschilderd, een gigantische theepot, een theetafel die ondersteboven boven een andere hing waardoor het eindresultaat je het gevoel gaf dat je zelf in die ene put gevallen was.

Wat we ook deden was de Art Dome aan de kaaien in Antwerpen bezoeken. Ik had er zelf nog niets over opgevangen maar manlief wel en hij had wel zin om naar de show rond Vincent Van Gogh te gaan zien. We gingen op een vrijdagnamiddag naar de voorstelling van 14u en zaten helemaal alleen in de tent. Hierdoor konden we alles goed konden verstaan en rustig genieten van de mooie projecties. Aan de hand van brieven die Vincent naar zijn broer schreef komen we meer te weten over zijn leven en zijn werken. Waar hij zijn inspiratie vond, wat hij zelf in zijn schilderijen zag, waarom hij voor bepaalde thema’s, kleuren en technieken koos, …

Huh, terug Intratuin foto’s? Ja, dat zie je goed. Een weekje later ging ik immers nogmaals. Dit keer met mijn nicht. Het is immers een beetje ons dingetje om dat samen te doen én de eerste keer hadden we een heel stuk overgeslagen dus ik vond het zeker geen opoffering om nog een keer te gaan. Hierdoor viel het me op dat je iedere keer andere zaken ziet qua details. Een prachtige herfstopstelling met een hert en gnomes in een bloemenbos, dat het Alice thema vaker terugkwam dan ik bij het eerste bezoekje dacht zo zag ik nu verschillende bomen die in dat thema werden versierd. Ik zag echter ook kerstdecoratie die me meteen aan de Kerstpost Actie deed denken. Mocht je het nog niet gedaan hebben je kan je hier nog tot eind november aanmelden. Dit kleine meisje en jongetje zijn alvast heel benieuwd naar de kerstpost.

Blijkbaar had ik de tweede keer de perfecte outfit aan voor een bezoekje aan Intratuin de Hogwarts bibliotheek. 🙂

Alice had daar zelf ook alvast wat vers leesvoer ontleend en de Mad Hatter had helemaal gelijk. We hadden er een heel leuke nichtjesmiddag.

Bij puzzels als deze vind ik het steeds heel jammer dat ze niet in 500 stukjes te vinden zijn. Het thema bibliotheek – zelfs een chaotische als deze van Jan van Haasteren – spreekt me uiteraard meteen aan.

Momenteel kijk ik er zelf vooral heel erg naar uit om de kerstversiering boven te halen en het huis nog wat knusser te maken. Dus daar zullen jullie in de volgende foto-update ongetwijfeld wat van zijn opduiken.

Hebben jullie de voorbije maand iets leuks gedaan?

Ik ben jammer genoeg nog steeds niet toegekomen aan het bijlezen van mijn blogfeed-achterstand. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in zodra mijn lichaam wat liever is en ik wat minder uitgeput ben want dan kan ik zelf komen lezen hoe het met sommige van jullie gaat.

6 gedachten over “Foto-update #198”

 1. Mmmm kaneelbroodjesmuffins, dat kan alleen maar lekker zijn. Je mag ondertussen bijna aan je adventskalender beginnen. Ik hoop dat je er evenveel plezier aan beleeft als ik.

  1. Ik heb de voorbije dagen al volop van de voorpret genoten. Zeker nu ik je mooie pakjes (die kerstboom mét ster ziet er wel heel leuk uit 🙂 ) onder de kerstboom heb kunnen uitstallen.

 2. Hoera voor gekleurde panty’s, ik ben ook fan!
  Nog nooit gehoord van ‘schoentjesrepen’, wij hebben hier wel ‘koetjesrepen’.
  De chocoladetaart ziet er lekker uit, jammer dat ‘ie tegenviel…
  Zo’n leuke themaversiering in de Intratuin! Bij ons heeft de Eurotuin ook een heel ruim kerstaanbod (te ruim, toen ik versiering voor onze eerste eigen kerstboom ging kiezen, kon ik écht niet kiezen), misschien moet ik binnenkort ook nog eens gaan snuisteren :-).
  En jaaaa, puzzelen! Zo leuk! 2000 stukjes is inderdaad best uitdagend.
  Veel plezier met het uitpakken van de adventskalender!

  1. Het zijn exact dezelfde maar tijdelijk met een andere benaming en verpakking. Ik had ze zelf ook nog niet eerder gezien.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.