Foto-update #197

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Maatregelen tegen de kou kunnen blijkbaar perfect bij je outfit passen. Toch alleszins wanneer je een Hufflepuff-outfit aanhebt.

Ik ging met mijn nicht naar Eindhoven en dronk daar – verrassing – een Chai Latte. Sinds een tijdje hou ik in een notitie op mijn smartphone bij welke ik wel/niet lekker vind en deze hoorde thuis in de “bwa ja”-categorie. Niet helemaal overtuigd dus.

Deze ewok was super schattig en maakte grappige geluiden. Zeker zijn strijdkreet deed me lachen.

Geloof het of niet maar ik bezocht Van Pierre zonder boeken te kopen. Geen één boek. Gelukkig kocht ik er in oktober wel enkele of ik zou me serieus zorgen beginnen maken.

Als we in Nederland zijn hoort lunchen bij Bagels & Beans er sowieso bij.

TK Maxx bezocht ik dan weer voor het eerst. Ik hoopte er een leuke Halloween beker tegen te komen maar zag en rook vooral heel veel kaarsen. Plus een zwartraafje en twee patronussen in een sneeuwbol.

De verwarming werd uiteindelijk toch opgezet hoor. Wanneer je de hele dag thuis bent en vaak stil zit is 17,5°C toch net ietsje te fris. Al helemaal wanneer je gewrichten en spieren daar volop tegen protesteren.

Een sjaal in huis dragen (voor de verwarming werd opgezet) is een beetje gek maar ook dit keer pastte het perfect bij mijn outfit.

Ik hou echt niet van het instoppen van handwerk-projecten. Duim omhoog dus toen ik dat toch maar braaf deed.

Ik vind het echt een bizarre nazomer met die warme temperaturen. Maar af en toe waren er ook enkele echte herfstdagen met een massa grijze wolken.

Bijna zwarte tomaten in de moestuin van mijn ouders. Ik had ze eigenlijk eens moeten proeven want vaak zien tomaten er helemaal anders uit terwijl de smaak vrijwel hetzelfde is.

Ik schreef me na een tip in voor CreativiTIJD van Samana en ben nu nieuwsgierig aan het wachten op wie ik als lootje zal krijgen.

Ok, het ziet er niet uit. Toch niet voor het schudden van de karaf. Maar de laaste tijd maak ik dus nog steeds regelmatig koude thee om overdag te drinken ipv de lekkere maar ook duurdere/ongezondere Teisseire siroop.

Wanneer je de spekjes vindt die perfect bij dit SPEKtaculaire verjaardagskaartje passen.

Een vegetarische traybake en een pangerecht met quorn. Er werden weer verschillende maaltijden klaargemaakt maar tijdens het feestje met de kleinkinderen proefde ik ook een stukje van de lekkere cheesecake die de vriendin van mijn neef had gemaakt en toen er een keer geen tijd was om te koken bestelde ik nog eens sushi.

Er werd verjaardagspost verzonden, prentenboeken gekocht als geboortecadeau en een voorraadje thee ingekocht vermits de Even verwennen thee van Pickwick nog steeds onvindbaar is maar ze momenteel bij Action ook een thee met bosbessen en kaneel verkopen. Die is uiteraard niet exact hetzelfde maar wel lekker.

Bij dat geboortepakje hoorde uiteraard ook een geboortekaartje om de kersverse papa en mama proficiat te wensen. Het was wel een behoorlijke uitdaging door die pannenkoekenplant. Gelukkig vond ik uiteindelijk toch exact 1 sticker die in aanmerking kwam.

Jeuj, het is pompober. Dat er in één van die pompoenen iets zit dat eigenlijk bij december hoort negeren we maar even.

Mijn herfstdecoratie is vrij miniem dus besloot ik ze een beetje uit te breiden met een leuke pompoenbeker én sfeerverlichting in de vorm van een schattig spook.

Nu ik weet dat de Harry Potter pyama’s van Aldi comfortabel zijn en niet krimpen tijdens het wassen besloot ik eens te kijken of er toevallig nog waren. Ja hoor, in de juiste maat en ook nog eens afgeprijsd. Lucky me!

Dit Nendroid Hermione popje kreeg een volledige update. Tijdens het aanpassen leek het helemaal bij Halloween te passen met al die losse onderdelen maar nadien zag ze er wel helemaal anders uit vermits ze een nieuw kapsel en gelaat kreeg. Maar ook een warme sjaal, een andere houding van armen én een boek. Ah ja.

Met de nodige vertraging maakte ik uiteindelijk toch nog een scrapbooking-album voor de lente en zomer. Nu nog even wachten op de foto’s die ik nog moet laten afdrukken.

Ik kwam de Winchester broertjes tegen bij de Kringloopwinkel en vroeg me meteen af waarom je hen zou wegdoen.

Er stond ook een dagje ziekenhuis op de planning maar gelukkig bracht ik dat door met fijn leesvoer én had ik zelf enkele zakjes lekkere thee meegenomen.

Er werd een verjaardagskaart geknutseld die ik uiteindelijk niet kon bezorgen.

Ik kocht nog enkele van deze Panini-kaarten. Nu ze er plots weer zijn moet ik er uiteraard van profiteren.

Ja, ik weet dat het een beetje gek is maar ik vond het een super leuk zicht toen mijn warme sokken en nieuwe pyama perfect bij elkaar leken te passen.

De paar keer dat het echte herfstdagen waren werd er al snel gekozen voor een ovenschotel of pangerecht.

Ik oefende ook nog een beetje om mijn Transfiguratie vaardigheden te verbeteren en dat leek succes te hebben. Wel jammer dat ik dat blauw niet in paars kon veranderen want dan hadden deze mutsen perfect bij Fred en George gepast.

Het was jaarmarkt dus gingen we even naar de beestjes kijken.

Toen ik zag dat er leuke kaartjes bijzaten besloot ik de Libelle nog eens te kopen.

Tijd voor wat extra metertijd. Mijn metekindje kwam nog eens op bezoek en we begonnen ons afspraakje met een lege tafel en eindigden met een goed gevulde chaotische tafel én een gelukkig metekindje. Mission Accomplished dus.

De ene keer onder mijn dekentje, de andere keer ernaast maar wel telkens met leuke sokken. Ze zijn allebei niet van Happy Socks maar ik snap wel waarom men voor die naam koos. Van leuke sokken word ik nu eenmaal goedgezind.

Van het feit dat je bij Wizarding World je eigen magische portret kan samenstellen ook. Ik vond niet het juiste kapsel (ik heb immers geen froefroe) maar verder lijkt het wel vrij goed te kloppen.

Er werd ook wat geknutseld vermits ik een leuk afspraakje met een mede-Hufflepuff in het vooruitzicht had en ik haar graag wilde verrassen.

Dat we tijdens ons afspraakje dit boek bij deSlegte tegenkwamen vond ik dan ook weer grappig. Want hoe vaak zie je nu een leesboek met een das op de cover.

Ja hoor, het was een heel fijn afspraakje. De dag dat ik Véronique eindelijk voor het eerst in het echt zag was het stralend weer, werd er lekker gegeten, uitgebreid bijgepraat, zagen we enkele leuke zaken die ik niet kocht (deze rugzak met magische boeken bijvoorbeeld want leuk maar niet mijn stijl én een Marauders Map notitieboek met oplichtende voetstappen wel mijn stijl maar 30€ voor een notitieboek vond ik er echt wel over) én ik kreeg leuke Hufflepuff-verrassingen en een graphic novel waar ik benieuwd naar ben die Véronique niet langer wilde bijhouden.

We zijn bijna rond hoor. Dit is zelfs de laatste maar ik wilde uiteraard wel nog even laten zien dat we voor het eerst sinds Corona nog eens naar F.A.C.T.S. zijn geweest. De Q&A met Billy Boyd was geweldig en ik vond het super fijn om zowel Vanessa als Petra nog eens in het echt te ontmoeten. Maar daarnaast was het een beetje dubbel vermits het veel drukker was dan verwacht en we daardoor behoorlijk wat tijd verloren (we hebben immers meermaals moeten aanschuiven: bij de parking, het binnen wandelen, het scannen van de tickets, … ) waardoor we minder hebben kunnen zien/doen dan anders.

8 gedachten over “Foto-update #197”

 1. Merci Liesbet, ik heb nu zin in vegetarische sushi. En dat net op de sluitingsdag van de zaak die mijn favoriete sushi maakt. Ik denk dat ik me eind deze week toch ga trakteren er op, als beloning. Ik ben altijd blij om je avonturen te lezen. Ik ga trouwens je berichtje op Instagram zeker nog beantwoorden, maar eraan denken om berichten te beantwoorden is een oefening waar mijn brein tegenwoordig heel slecht in is zo te zien. Ik ben voorlopig in social media break (voor mijn mentale gezondheid) dus daarmee. Uiteraard blijf ik trouw je blog lezen 🙂

  1. Oops, slechte timing van me. Hopelijk heb je ondertussen wel al vegetarische sushi kunnen bestellen en opsmullen. Je hebt sowieso een lekkere beloning verdiend. Fijn om te horen dat je hier op bezoek blijft komen. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat ik mijn blogfeed-achterstand nog steeds niet heb bijgelezen en ook minder actief ben op social media. Een volledige break heb ik nog niet genomen maar het lijkt me voor je mentale gezondheid zeker geen slechte zaak om die prikkels af en toe te laten wegvallen. Er verschijnt ook zoveel dat het op de duur aanvoelt als een stressfactor om zoveel mogelijk bij te blijven.

 2. Snailmail volgt, maar ik ben buiten strijd geweest door covid en dan veel moeten inhalen! Ik was zaterdag op FACTS voor de eerste keer.

  1. Dag lieve Katrien. Daar zit geen haast achter hé. Doe het dus maar rustig aan. Wat rottig dat je uiteindelijk toch geveld bent door dat rottige virus. Oh en dan meteen op een super drukke dag naar daar. Hopelijk hebben jullie er toch een beetje van kunnen genieten.

 3. Ik was al een weekje terug aan het werk toen we naar FACTS gingen, maar het was nog best vermoeiend. Wel leuk. Eigenlijk leuker dan Elftopia, al waren er meer mensen in kostuums op Elftopia (en in een andere sfeer).

  1. Fijn dat het jullie zo goed is meegevallen. Ik denk dat we ons vanaf nu gewoon moeten focussen op ervaringen zoals het bijwonen van interessante Q&A’s, het laten signeren van boeken en het ontdekken van nieuwe illustratoren bij de kleinere kraampjes. Want dit keer viel het me heel erg op dat ik bij de gewone standen eigenlijk niets tegenkwam dat ik niet eerder al ergens anders tegenkwam en dat voelde wat teleurstellend aan. Ik kan de drukte gewoon ook minder goed aan dan vroeger en dat was niet handig in combinatie met een super drukke conventie.

 4. Ondertussen zijn wij ook gezwicht met de verwarming. Zeker om stil te zitten werd het echt te fris.
  Nu heb ik wel zin gekregen in een stukje cheesecake.
  Achteraf gezien werd het ons duidelijk dat we het weekend van FACTS de trein namen. In het station zagen we prachtig verklede mensen, waarvan Juliette ook best onder de indruk van was. Ik wist pas de dag daarna dat het FACTS was, dus dat verklaarde alles :-).

  1. Dat moet een bezienswaardige treinrit geweest zijn. Gelukkig konden jullie de outfits op het station bewonderen om vervolgens op een hopelijke rustige(re) trein over te stappen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.