Foto-update #196

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …


Bij deze foto-update kan je duidelijk het seizoen zien omslaan. In de eerste collage zie je me nog buiten op het terras lezen en zomerse salades klaarmaken plus bij Marolus een homemade Ice Tea drinken om even wat te verfrissen tijdens een fijne nichtjesdag.

Maar ook een mooi blauwe lucht tijdens het wandelen, nog meer lezen op het terras en daar stilletjes aan steeds vaker donkere wolken zien verschijnen om vervolgens naar binnen te moeten verhuizen.

De start van September vierde ik samen met Annelies in Antwerpen. Gezellig bijpraten, lekker lunchen bij Pitten en Bonen, rustig enkele winkels bekijken en vervolgens ook een heerlijke scone eten in de tearoom van ’t Stad Leest. Er kan ondertussen al heel wat worden afgevinkt van mijn Londen, maar dan in België lijst. Vlak voor ons afspraakje genoot ik, om exact vijf voor elf, ook nog even van het maken van een Back to Hogwarts foto. Nog net op tijd dus voor de Hogwarts Express. 🙂

Eén van de zaken die september ondanks de toenemende pijnklachten (jaarlijkse terugkerende traditie in deze periode) fijn maakt is dat ik nu eindelijk deze leuke Not your basic witch pin die ik van Kwante kreeg kon opspelden én dat ze perfect bij mijn outfit paste.

Iets minder fijn was de prijs van dit leuke Hufflepuff-melkkannetje. Dat bedrag had ik er echt niet voor over maar het zag er wel heel leuk uit. Bij de aanschaf van deze twee zakjes Panini-kaarten van Harry Potter had ik dan weer meer geluk vermits ik al meteen een zilveren én een gouden kaart had die er blijkbaar maar heel af en toe in zitten.

Het werd een beetje bizarre omelet maar ik had toch maar mooi zowel restjes broccoli en champignons als een avocado die dringend moest worden opgegeten verwerkt. Nu ja, een halve avocado want die kunnen er dus langs buiten perfect uitzien en van binnen half bruin zijn. Zo blijft het wel steeds verrassend natuurlijk.

Met de tomaten uit de moestuin van mijn ouders maakte ik dan weer een ovenschotel. Daarnaast kon ik plots ook Spaans schrijven. Nee hoor, ik heb gewoon de Amnesty voorbeeldbrief overgeschreven. Oh en er kwam een leuke Hedwig-snijvorm toe én ik had geluk bij de Kringloopwinkel waar ik deze mooie hardcover van Matilda vond. Die wilde ik graag een keer aan mijn collectie toevoegen vermits ik het verhaal als kind zo heb ontdekt via de bibliotheek.

Ik vond het jammer dat ik mijn kaarten niet meer kon ophangen sinds het niet langer meer ging op de plek waar mijn kaartenlinten eerder hingen. Dus zocht ik een nieuwe plek zodat ik al die leuke kaartjes weer kan zien. Nadien besloot ik ook om enkele tekeningen op te bergen vermits de keukenkasten zo wel heel druk waren geworden.

Je ziet het amper op deze foto maar die lichtste wolk was dus helemaal roze gekleurd.

Deze bosbessen ga ik missen nu het herfst is geworden.

De Diagon Alley set werd afgebroken zodat ik binnenkort een andere set opnieuw kan bouwen. Flourish & Blotts heb ik echter nog niet kunnen afbreken. Die winkel krijgt waarschijnlijk een plekje in de boekenkasten.

Toen ik in de Aldi-folder zag dat er een Harry Potter pyjama uitkwam ging ik er vanuit dat hij me niet zou passen. Bovendien sprak de crèmekleurige broek me totaal niet aan. Maar bij mijn wekelijkse bezoekje aan de supermarkt zag ik dat ze meerdere versies hadden (heel stereotiep blauw voor de mannen en roos voor de vrouwen) en bedacht ik me dat de mannenpyjama me waarschijnlijk wél zou passen.

Nog twee extra zakjes Panini kaarten en opnieuw zowel een zilveren als gouden kaart. Alleen hoorde ik kort hierna dat de verkoop blijkbaar wat tegenviel en dat Panini er dan maar mee gestopt was. Ik heb hier echt een aangeboren talent voor. Zo vaak valt het voor dat zaken die ik leuk vind plots niet meer verkocht worden.

Nu het kouder geworden is hebben de salades plaats gemaakt voor meer ovenschotels. Ik denk dat dit een recept uit een Jumbo boekje was. In plaats van een taartvorm te gebruiken heb ik het gewoon in een ovenschotel klaargemaakt. Het was zeker niet slecht maar niet mijn favoriete variatie op Witloof in de oven.

In September is er hier in de buurt een Jumbo geopend en daar ben ik blij om vermits ik nu niet meer naar Antwerpen moet voor edelgistvlokken of mijn favoriete winterthee. Al hoop ik wel dat ze binnenkort ook het Jumbo magazine gaan aanbieden want dat heb ik er tot nu toe nog niet tegengekomen.

Op de dag dat ik zelf iets wilde gaan posten kwam er een brief van mijn pennenvriendin toe die er mooi bij past. Dus toch maar snel even een foto maken vooraleer ik naar de postbus wandelde.

Bosbessen met pepernoten is wel echt een kommetje met twee seizoenen hé. Appel met pindakaas kan dan weer het hele jaar door.

Ik ging op bezoek bij mijn tante en ontdekte op weg naar daar dat haar twee dochters toen ze dan hoorden er ook allebei bij wilde zijn. Zo leuk om hem onverwachts ook nog eens te zien.

In het treinstation moest ik meteen aan de Hogwarts Express denken toen ik deze muurschildering zag, de andere tekening deed me dan weer aan de blikken man van de Tovenaar van Oz denken.

Waar ik die dag niet aan dacht was om ’s avonds mijn brooddoos die ik bij mijn tante in de koelkast had gelegd mee te nemen. Ik ben dus wel een vooruitziende maar jammer genoeg ook een vergeetachtige vrouw waardoor ik vlak voor mijn consultatie gewoon dinokoeken at als avondmaal. Al een geluk dat ik wel altijd een koek in mijn handtas heb liggen.

Mijn metekindje werd onlangs vijf (wat gaat de tijd snel!) en we kregen als tip om haar centjes te geven zodat ze kan sparen voor een bezoekje aan Disneyland. Enkel centjes leek me wat triest om af te geven dus ging ik ook op zoek naar kleine pakjes in Prinsessen en/of Disneythema en probeerde daar iets leuks van te maken door er steeds een boodschap op te plakken. Zo stond er bij het krasblok dat een boze heks de Disneyprinsessen had weggetoverd en of zij wilde helpen met hen terug te toveren. Door de memory zal ze de prinsessen dan weer extra snel herkennen wanneer ze naar het pretpark gaan.

Daarnaast knutselde ik ook weer een verjaardags-scrapbookingalbum. Ook dat was in prinsessenthema maar er kwamen ook een paar bloemenfeetjes meevieren.

We hadden onlangs twee nachtjes in Brugge geboekt en wat blijft dat een prachtige stad. Er zijn zoveel mooie plekjes te ontdekken en op sommige locaties kan je je echt niet van het gevoel ontdoen dat je een tijdreis hebt gemaakt. Dat de Hogwarts-vibes op sommige van die plekken ook nog eens behoorlijk groot is vind ik uiteraard heel leuk. Gelukkig konden die het feit dat we pech hadden met zowel het weer als mijn suiker deels compenseren.

Uiteraard heb ik zelf ook mijn best gedaan om voor wat leuk tegengewicht te zorgen. Op het moment dat we allebei doorweekt waren door de regen zijn we bijvoorbeeld bij Books & Brunch gaan opwarmen. Zelf deed ik dat uiteraard met een heerlijke warme Butterbeer. De leuke Harry Potter PopMart mystery boxen deden me dat natte regenweer zelfs bijna vergeten en Krachten dacht er bij de Brugse Boekhandel duidelijk het zijne van.

Naast zaken die me aan Harry Potter deden denken kwamen we ook meermaals Belle en Co tegen. Belle zelf kwam ik zelfs in het Groeninghe museum tegen. Al zag manlief haar niet meteen. Zelfs niet toen ik hem er op wees. Hopelijk spotten jullie haar wel.

Nog enkele leuke details die we tijdens het rondkijken tegenkwamen. Van een poster waar ik mezelf meteen in kon herkennen tot een smeedijzeren draak, een opgesloten zwartraafje en kalligrafie tegen de muur in plaats van graffiti.

Ik zei het al bij het begin van deze blogpost. Waar het bij de eerste nog volop aanvoelt als zomer keerde dat gevoel samen met het weer. Het is hier ondertussen een pak kouder geworden in huis dus werden glazen water steeds vaker vervangen door thee of chai latte, maakten de salades plaats voor ovenschotels, werd een japon ingeruild voor een pyjama en dekentjes en werd ook de eerste pompoensoep alvast klaargemaakt.

Ik knutselde een bladwijzer-juweel met een nachtelijke Hogwarts bedel, donkerblauwe parels en zilveren sterren. Merkte dat mijn haar er bij het opstaan een pak energieker uitziet dan ikzelf, spotte in de boekhandel een boek dat perfect omschrijft hoe ik me al heel lang voel en zag de voorbije weken de blauwe lucht steeds vaker plaats maken voor grijze wolken.

Jullie lazen misschien al mijn eerder gedeelde verslag maar ik had het geluk om Victoria Schwab te kunnen ontmoeten. Uiteraard deed ik die dag mijn boekenjurk aan. Ik ging zelfs een stapje verder en droeg (ook al zou niemand het zien) zelfs de leuke boekensokken die ik van lieve Haaike cadeau kreeg. Door het lange aanschuiven voor het signeren moest mijn avondmaal wat langer wachten dus at ik in het station alvast een Luikse wafel om een suikerdip te voorkomen. Dankzij de lieve Fieke die me deze dag gezelschap kon ik ook iets lekkers mee naar huis nemen om nog wat na te genieten van deze leuke dag. Nee Chewbacca, het zijn GEEN Wookie Cookies maar Chai Latte koekjes.

Deze post verdient echt de naam herfstpost. Ik schreef hem immers op het super uitnodigende herfstige papier van Esther Bennink maar deed dat dan ook nog eens met een dekentje over mijn benen heen én een hete beker thee binnen handbereik omdat het op dat moment maar 17,5°C was. Brrr, dat is behoorlijk fris wanneer je vaak stil zit. De Doodlebug washitape met bladerprint maakt het herfstig plaatje helemaal compleet.

De Potteritis sloeg de voorbije week behoorlijk toe toen ik even bij Hema langs ging. Eerst zag ik Hagrid’s pompoenen, vervolgens Peter Pettigrew en tenslotte ook nog eens het Monster book of Monsters. Er werkt precies een mede-Potterhead op de inkoopdienst van Hema. Bij H&M lijken dan weer vooral pestkopjes te werken want ik kwam alleen maar Hogwarts-kleding tegen bij de tiener-afdeling. Awoe!

Deze foto-update afsluiten doen we met enkele kleine gelukjes …

– naar de kledingwinkel gaan omdat je een warme cardigan nodig hebt die met veel jurken te combineren valt (zei ik al dat het veel KOUDER geworden is?) en onverwachts ook een jurk vinden die niet alleen past maar ook comfortabel aanvoelt qua materiaal, met heel veel te combineren valt én het hele jaar door gedragen kan worden. Ja, dat ene waar ik al meermaals naar had gezocht maar steeds onvindbaar leek te zijn. Blijkbaar is het dus de truc om er niet naar te zoeken en kom je het vervolgens wél tegen.

– er kwamen hier enkele heel leuke bladwijzers van AnotherView toe die jullie waarschijnlijk in mijn Aanwinsten-blogpost te zien gaan krijgen.

– de Teisseire-siroop die ik al enkele jaren lang gebruik is ondertussen tweemaal zo duur geworden én er zit minder in een fles dan vroeger. Tja, dan ben ik dus zo iemand die dat echt overdreven vindt en op zoek gaat naar een alternatief. Dus nu vul ik iedere avond een karaf met kraantjeswater en hang er een zakje thee in. Ik ben nu nog volop aan het uitproberen welke koud wel/niet lekker zijn en tot nu vond ik ze eigenlijk allemaal fijn.

– deze nieuwe Harry Potter stickers die de afgelopen week toekwamen vind ik ook héél fijn.

– en ik ben ook heel blij dat ik eindelijk een mini-plantje heb gevonden dat in dit leuke maar heel kleine bloempotje past.

… plus foto’s van de nieuwe variatie op het fudge-recept dat ik al meermaals heb gemaakt. Een vriendin van me was fan van de witte chocolade-versie met oreokoekjes. Hierdoor heb ik die de voorbije jaren best vaak klaargemaakt. Deze versie met pure chocolade en hazelnootpasta vind ik persoonlijk echter nog lekkerder. Maar geen schrik ik had ze voor een familiefeestje gemaakt en heb ze dus niet in mijn eentje naar binnen gewerkt.

6 gedachten over “Foto-update #196”

 1. Mmm die fudge…
  Ik wist dus helemaal niet dat je ook gewoon koude thee kon maken met “gewone” theezakjes. Benieuwd welke smaken het best uit de test komen!

  1. Ze maken ons graag wijs dat je daar speciale zakjes voor moet kopen maar indien je het geduld hebt om het een nacht of enkele uren te laten staan lukt het dus ook perfect met een gewoon zakje of verse thee. Ik ging er vanuit dat een koude Blueberry Muffin thee minder fijn zou zijn maar die leek beter mee te vallen dan verwacht. De gewone zwarte thee met sinaasappelsmaak vond ik dan weer minder lekker. Verse thee lijken tot nu toe allemaal mee te vallen. Daar heb ik er al een viertal van geprobeerd. Misschien moet ik het laatste restje van jouw Pina Colada thee ook zo eens testen.

 2. Huh, is er alweer een maand voorbij?! Tijd vliegt…
  Dat melkkannetje is echt schattig! Ik had er geen idee van dat er ook Harry Potter Panini stickers waren. Wel heel erg balen dat de verkoop gestopt is, want wellicht had je nog geen complete set…
  Herfst is een beetje dubbel hé: enerzijds de kou en het vochtigere weer, maar anderzijds ook mooie kleuren, prachtige luchten, lekker eten, …
  Wat leuk om de Disneypakjes waar je over sprak, ook eens te zien. Je metekindje zal in de wolken geweest zijn!
  “Home is where my books are” vind ik wel een zeer herkenbare quote!
  En ik ben nog altijd fan van je prachtige boekenjurk!

  1. Ik dacht echt exact hetzelfde toen ik deze Foto-update aan het samenstellen was. Wat gaat het snel hé. Ik kan me soms niet van het gevoel ontdoen dat er iemand een doorspoel-knop ingedrukt houdt. Dit keer waren het kaartjes in plaats van stickers en net daardoor heb ik er eens enkele gekocht. Gelukkig ging het me niet om het vervolledigen van een collectie en vond ik het gewoon leuke kaartjes maar ik kan me voorstellen dat mensen die wel dat doel hadden zich nu behoorlijk opgelicht voelen.

   Het is inderdaad steeds dubbel. De extra vermoeidheid en pijnklachten zie ik liever niet komen maar de gezelligheid, de transformatie van de natuur en terug wat vaker soep eten dan weer wel. Morgen ga ik toch maar eens wat herfstdecoratie bovenhalen en het extra gezellig maken in huis want dat is er tot nu toe nog niet van gekomen.

   Dankjewel! Ik ook en nu ik mijn maat weet bij die webshop zal ik er misschien nog wel eens iets bestellen indien ze een nieuwe boekenjurk uitbrengen.

 3. Hoera voor pepernoten en soep! Want samen met thee en dekentjes maakt dat het frisse seizoen wel leuk. Maar waarom moet het zo nat en koud zijn… geen fan van hier. En wat leuk dat je al zoveel van je lijstje kon afvinken!

  1. Hihi, hier ook geen fan van de regen en koude. Al zullen de plantjes wel blij zijn dat ze na die droge zomer eindelijk weer wat drinken krijgen. We zijn gisteren toch maar bezweken en hebben de verwarming opgezet. We proberen daar ieder jaar zolang mogelijk mee te wachten maar wanneer je elke dag thuis bent en vaak stil zit voelt het toch al snel te fris aan. Toen de thermostaat 17°C aangaf zijn we toch maar gezwicht. ’s Avonds onder een dekentje wegduiken maar overdag krijg je natuurlijk niet veel gedaan met een deken om je heen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.