Foto-update #194

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ja hoor, de pokebowls zijn nog steeds niet verdwenen. Ik maakte er de voorbije maand iets minder dan in juni maar genoot toch nog steeds af en toe van een kom waarin allerlei restjes verwerkt werden.

We gingen een midweek naar Centerparcs en die vakantie kende een natte start. Een heel natte start. Gelukkig was de rest van het verlof wel droog.

Minder gelukkig werd ik van het nieuws uit Amerika. Dus ging ik op zoek naar wat ik kon doen om te helpen. Al lijkt het sturen van een mail wel heel miniem wanneer je stilstaat bij de impact van die nieuwe wet. Ik vind het echt zo’n bizar idee dat dit in 2022 nog steeds kan gebeuren.

De rest van de midweek in Centerparcs was niet alleen droog maar ook behoorlijk warm. Vermits ik daar niet goed tegen kan werd het vooral een heel rustige vakantie. Eentje met enkele kleine wandelingen waarbij we vooral de schaduw opzochten, met Solero’s om af te koelen, lezen in de bungalow of op het bijhorende terras, kleuren, een spelletje spelen, iets gaan eten in plaats van zelf iedere dag te koken, een zwart vogeltje te spotten tijdens het wandelen, …

Bij thuiskomst lag er een hele stap verjaardagspost op me te wachten die ik braaf heb laten liggen tot ik jarig was. Er was ook een verrassingspakket van een lieve blogvriendin en wat daar in zat kom je binnenkort te weten in de Aanwinsten-post van deze maand waar – ik verwittig jullie al vast – een pak meer boeken in zullen voorkomen dan vorige maand.

Ik deelde ook enkele foto’s van lege beslagkommen in de familie WhatsApp groep om hen te laten weten dat ik volop bezig was met de desserts voor het verjaardagsfeest maar dan zonder te verklappen wat er op het menu stond.

Ondertussen is dat natuurlijk geen geheim meer. Ik maakte een frangipanetaart, hazelnootmuffins en een Cheesecakekruimelgebak met frambozen en witte chocolade.

Maar ook veganistische Oreo Cheesecake met braambessen en blondies. Zei ik al dat het een dessertjesfeest was? Het ideale moment om enkele nieuwe recepten uit te proberen.

De dag afsluiten deed ik met smosh, het gerecht dat me steeds aan mijn grootmoe doet denken. Een combinatie van tomaten, gekookte eieren en grijze garnalen met mayonaise. Heel zomers dus en dat kwam mooi uit vermits we die dag echt geluk hadden met het weer.

De dag nadien deelde ik een deel van het resterende gebak uit aan onze buren. Want dat verjaardagscalorieën niet tellen weten ondertussen de meeste mensen maar jammer genoeg telt dat niet voor de dagen na je verjaardag.

Ik geraakte nog eens in Ikea en kocht daar een glazen bloempot voor deze orchidee vermits die het veel beter doen wanneer de wortels licht krijgen. Ook werden er nieuwe kussen gekocht voor onze stoelen. Die hadden hun beste tijd al even gehad maar hadden het onlangs helemaal begeven nadat er een neefje en een nichtje op bezoek waren geweest die geen zittend achterste hebben.

Er werd ondermeer kamppost verzonden maar er kwam naast verjaardagspost ook een brief van mijn pennenvriendin toe en verjaardags + condoleancepost van lieve Fieke.

Ik deed eens gek en besloot het geld dat ik voor mijn verjaardag had gekregen dit keer niet aan boeken te spenderen maar het te gebruiken om een grote Lego-set die ik al een tijdje op het oog had iets betaalbaarder te maken.

Blijkbaar staan deze foto’s weer niet al te chronologisch maar ik had ook een heel fijne knutseldate met Annelies. Eentje waarin we de slappe lach kregen doordat ik me meermaals versprak. Ik weet dat het door de vermoeidheid komt en met momenten is het enorm frustrerend maar af en toe is het ook gewoon hilarisch. We knutselden, lachten, babbelden en aten allebei een pokebowl als lunch. Jammer dat we niet wat dichter bij elkaar wonen want dan zouden we dat ongetwijfeld vaker doen.

Natuurlijk keek ik net naar de klok wanneer het 22u22 was. Zijn er hier nog mensen die er in slagen om steeds dit soort herhalende tijdstippen te zien?

Ik gaf al aan dat er de voorbije maand heel veel boeken bijkwamen dus werd het tijd om plek te maken in de boekenkasten. Dit keer ging ik heel grondig te werk en werden er weer heel wat boeken uit de kast gehaald om plaats te maken voor nieuwe aanwinsten. Het grappige was dat manlief tegelijkertijd ook een kast aan het leegmaken was zodat hij daar manga’s in kon bewaren waardoor ik plots nog wat meer ruimte kreeg in onze mini bibliotheek. Ik kan er dus weer even tegen.

Een ijsje gaan eten geeft me steeds nog meer vakantiegevoel. Maar vermits ik een trage eter ben en snel verbrand zetten we ons telkens in de schaduw om het op te eten. Wie weet zou ik anders even snel smelten als dat ijsje.

Op deze foto lijkt het minder op te vallen maar dit jonge lieveheersbeestje was geel met zwarte stippen in plaats van rood.

Ik zat regelmatig ’s avonds op ons terras wanneer het minder heet was én ik in de schaduw kon zitten. Ik nam iedere keer mijn boek mee naar buiten maar kon me maar zelden concentreren.

Toen mijn metekindje op bezoek kwam voor wat metertijd werd er geknutseld, gekleurd en voorgelezen maar ze kreeg ook een kommetje met iets lekkers. Ze is precies iedere keer heel benieuwd wat daar zal inzitten. 🙂

Voor we op verlof gingen besloot ik het bieslookplantje dat in de keuken stond te versnipperen en samen met wat water in te vriezen in een ijsblokjesvorm. De basilicum werd dan weer verwerkt tot pesto zo dat er niets verloren zou gaan. Toen ik een nieuwe plant in huis haalde werd deze Hufflepuff-beker een bloempotje want op de vensterbank komt die natuurlijk veel mooier tot zijn recht dan in de kast.

Ik maakte nog eens Karma Korma. De laatste tijd probeer ik wekelijks minstens twee en liefst drie vegetarische en/of veganistische gerechten klaar te maken.

Ik kocht in een leuke speelgoedwinkel in Wijnegem Shopping Center een boekje met vingerpopjes die je zelf kan inkleuren. Het zijn allemaal feetjes en vermits mijn metekindje daar fan van is probeer ik er nu af en toe eentje in te kleuren zodat ik die bij hen kan gaan posten als verrassing.

Er werd ook een lange brief naar mijn pennenvriendin geschreven. Zie je wel dat ik al dat mooie briefpapier echt wel nodig heb.

Ook deze mooie inspiratiekaarten van Esther Bennink worden gebruikt. Al doe ik dat tot nu toe wel maar vrij sporadisch in plaats van frequent.

Dat het warm was zag je ook aan de weekmenu’s van de voorbije twee weken. Ik was telkens aan het nadenken over gerechten waarvoor geen oven nodig was en dus kwamen er naast gewone klassieke gerechten met gekookte aardappels en groenten of pasta ook veel zomerse salades en ook een keer wortelwraps met pompoennuggets, avocado en hummus op tafel te staan. Kleurrijke gerechten vind ik altijd veel uitnodigender overkomen.

Deze super donkere kersen waren op zich ook nog wel gezond maar de pot Ben & Jerry waar ik mezelf mee troostte na een vervelend onderzoek was dat iets minder.

Tijdens de eerder vermelde knutseldate kwam ik er eindelijk nog eens aan toe om enkele kaarten te knutselen. Het ging dit keer vrij makkelijk omdat ik de dag voordien al had nagedacht over wat ik wilde maken en het juiste materiaal al bij elkaar had gezocht en papier op maat had gesneden. Ik heb me trouwens moeten inhouden om niet met het mooie uitnodigende herfstpapier aan de slag te gaan maar eerst een lading zomerse kaarten te maken.

Op het berenkaartje na zijn ze allemaal grotendeels gemaakt met Doodlebug papier. De shakerkaart met zilveren sterretjes en een beer met een boeket bloemen achter zijn rug was een verjaardagskaart voor mijn schoonmoeder. Hopelijk lukt het me binnenkort nog eens om wat zaken te knutselen want ik heb nog heel veel ideetjes die ik wil uitproberen.

11 gedachten over “Foto-update #194”

  1. Dankjewel! Ik vrees alleen dat het zomers fruit en de salades en pokebowls het verjaardagslekkers niet gaan hebben kunnen compenseren. Misschien moet ik de volgende leesmarathon toch nog maar eens meedoen om er wat extra calorieën af te sporten. 🙂

 1. Het blijft me verbazen hoe snel deze updates elkaar opvolgen, ook al komen ze minder frequent dan vroeger. Toch blijf ik het een geweldige rubriek vinden!
  Die foto’s van lege beslagkommen zijn een leuk idee :-). Hier staat bakken al even op een laag pitje door de energie, maar ook door de hitte buiten. Ik maakte één keer een no bake cheesecake, en die was wel heel lekker.
  De konijn-post-sluitzegel-sticker heb ik moeten verborgen houden voor Juliette; als ze zou weten dat ik ‘m naar jou heb gestuurd zou ze het vast niet eerlijk hebben gevonden. Ook al heeft ze van jou al tientallen keer meer stickers gekregen…
  22:22: dat heb ik ook! De afgelopen weken blijf ik al eens wat langer wakker, want meestal haal ik 22 uur niet, maar áls ik dan eens op de klok kijk is het geregeld van 22:22.
  Die inkleurbare vingerpopjes zijn leuk! Ik kocht een tijdje geleden de aankleedpoppetjes van Hanne Luyten. Je metekindje zal er nog iets te klein voor zijn, maar misschien wel een ideetje voor later.
  En stiekem kijk ik ook al uit naar de herfst hoor. Al dan niet in combinatie met knutselen, want herfst zorgt voor donkerdere avonden, maar ook voor prachtige kleuren buiten.

  1. Ik sta er zelf ook telkens versteld van hoe snel het alweer tijd is om een nieuwe uit te werken. Die maanden lijken zo voorbij te vliegen. De lege kommen leken me een toffe manier om de familie benieuwd te maken naar wat er de volgende dag op tafel zou belanden. Sinds dat feestje heb ik zelf ook niets meer gebakken. Het is er natuurlijk ook het weer niet voor. Ik ben al enkele weken weekmenu’s aan het samenstellen waarvoor de oven niet op moet dus dan zou het een beetje gek zijn om tussendoor wel iets zoets te bakken.

   Een vriendin van me noemt het engelencijfers en blijkbaar hebben ze allemaal een betekenis. Zij zou ons ongetwijfeld kunnen uitleggen wat het betekent dat we zo vaak hetzelfde tijdstip spotten.

   Ik vond ze bij Fox, een speelgoedwinkel in Wijnegem Shopping Center waar ze heel leuk kinderspeelgoed hadden maar ook veel gezelschapspelen en puzzels. Echt een leuke winkel om in rond te snuisteren.

   Hoogstwaarschijnlijk gaat mijn lichaam het dan nog wat extra uithangen maar de herfst is steeds zo mooi en gezellig. Meer theetjes drinken, wegduiken onder een dekentje, in het bos gaan wandelen (daar durf ik met warm weer niet echt komen vermits ik dan allerlei insectenbeten heb waar ik fel op reageer), genieten van de mooie kleuren, kaarsen, … Ik vind dat seizoen steeds heel uitnodigend overkomen.

   1. Ik ben wel benieuwd naar die engelencijfers eigenlijk. Best gek dat we vaak 22:22 zien, maar 11:11 niet (dat is bij mij toch zo).

    Hopelijk is deze herfst wat milder voor je. Ik hoop het echt!
    (Hier ook last van reacties op insectenbeten nadat ik in het bos gewandeld heb, wat voor beesten zitten daar seg?!)

    1. Met dit weer zijn lijken die beestjes extra agressief hé. Ik blijf dus nog maar even weg uit het bos. Hopelijk had je zalf in huis om de reactie wat te verlichten.

     1. Ja, gelukkig had ik nog iets liggen van vorig jaar, toen de vliegen (?) of muggen (?) net zo agressief waren… De zalf werkt snel, gelukkig!

  1. Centerparcs is eigenlijk altijd fijn hé. Even weg van huis zorgt meteen voor een vakantiegevoel en ik vind het hen steeds ook wat vertrouwd aanvoelen. Hihi, al een geluk dat verjaardagscalorieën niet meetellen hé. 🙂

  1. Dat zorgde toch maar mooi voor de slappe lach. Ik vond het zelf ook een heerlijke middag. Sowieso voor herhaling vatbaar hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.