Aanwinsten Juli 2022

Wie me al een tijdje volgt weet niet enkel dat ik begin juli jarig ben maar ook dat mijn Aanwinsten-post aan het eind van de maand daardoor behoorlijk omvangrijk is. Dat is dit keer niet anders. Ik durf zelfs de term Dudley-aanse proporties aan te halen. Ja, dat is nog maar eens een verwijzing naar mijn favoriete fantasywereld. Die wereld gaan jullie trouwens in het verloop van deze blogpost ongetwijfeld nog een paar keer gaan zien opduiken.

Gekregen:

Deze post wordt zelfs nog wat langer doordat ik mijn Summer Book Swap pakket opende nadat de vorige Aanwinsten-post gepubliceerd was waardoor ik de boeken die ik toen kreeg (nogmaals een super dikke merci daarvoor Julie) in deze terugblik opneem. Deze drie boeken deden mijn TBR plots weer een beetje stijgen en leken daarmee het startschot te geven

Meet Cute Club – Jack Harbon
Inheart – Cornelia Funke
Inkspell – Cornelia Funke

want ik kreeg ook heel wat verjaardagsleesvoer cadeau.

Vier boeken van manlief, een heel mooi boek met voor elke dag van het jaar een natuurgedicht én knappe illustraties van mijn schoonouders, het eerste deel in een hopelijk fijne serie (de combinatie van heks én boekenwinkel klinkt alleszins veelbelovend) van mijn nichtjes en een graphic novel van Het Achterhuis (een boek dat ik als kind meermaals gelezen heb) van de lieve Haaike.

A magical year – J.K.Rowling & Jim Kay
Go Hex Yourself – Jessica Clare
Not the witch you wed – April Asher
Het oneindige verhaal – Michael Ende
Ik wou dat ik een vogel was – met llustraties van Frans Preston-Gannon
Spells & Shelves – Elle Adams
Het Achterhuis – Anne Frank – graphic novel

Daarnaast kreeg ik de voorbije maand ook enkele recensie-exemplaren toegestuurd. Dankjewel hiervoor VBK, Lannoo en Borgerhoff – Lamberigts

Snap de hint, Dani Brown – Talia Hibbert – Zomer & Keuning
Verwachting – J.D.Robb – Boekerij
Onschuld – J.D.Robb – Boekerij
De school van goed en kwaad – Soman Chainani – HarperCollins

Gekocht:

en kocht ik zelf ook nog een drietal boeken. Tja, de schade aan mijn TBR was ondertussen toch al gigantisch en ik kon Lampje uiteraard niet laten liggen toen ik het bij de plaatselijke Kringloopwinkel zag liggen. Hexeleintje kocht ik niet tweedehands maar die strips heb ik de voorbije maanden al zo vaak in mijn handen gehad dat ik ze dit keer niet heb teruggelegd maar er mee naar de kassa ben gewandeld.

Lampje – Annet Schaap – kringloopgeluk voor slechts 1,5€
Hexeleintje – #1 Later word ik fantasmagoog! – Sylvia Douyé & Paola Antista
Hexeleintje – #2 In de ban van fabeldieren – Sylvia Douyé & Paola Antista

Veertien nieuwe boeken dus plus drie exemplaren die ik eigenlijk vorige maand al kreeg. Ik ga er vanuit dat jullie ondertussen ook vinden dat de term “Dudley-aanse proporties” op zijn plek is. We zijn echter nog niet helemaal rond.

Gekregen:

Ik kreeg immers ook nog

Een hele hoop lieve kaartjes,

Een HELE hoop lieve kaartjes plus een Sorteerhoed-balpen en Hogwarts bladwijzer, mooie stationary briefjes, thee en een Alice hanger die ondertussen aan mijn feesteditie met illustraties van Floor Rieder hangt,

Het klaslokaal van Professor Trelawney in boekvorm. Gekregen van mijn lieve nichtjes en te zien in de eerste foto van deze blogpost

en een verrassingspostpakket met daarin naast de graphic novel van Het achterhuis ook nog heel wat andere lieve verrassingen. Chocolade, thee, een mini Hufflepuff-muts voor Dobby, super zachte boekensokken (ik kijk er nu al naar uit om die heel vaak te dragen zodra het weer wat minder warm is), stationary, een papieren huisje inclusief boekenkast om zelf in elkaar te knutselen, … Nogmaals een dikke merci Haaike. Ik hoop trouwens dat mijn mailtje je goed bereikt heeft want anders is het jammer genoeg slechts de eerste merci.

Gekocht:

Alsof dat alles nog niet meer dan voldoende was besloot ik mezelf ook een aantal zaken cadeau te doen. Een onverwachts afscheid zorgt ervoor dat je al sneller besluit om iets te kopen wanneer je het heel graag (en vaak al een tijdje) wil in plaats van er te over blijven twijfelen. Ze zou het ongetwijfeld heel grappig hebben gevonden dat mijn TBR (vaak mede dankzij haar) weer de hoogte is ingegaan terwijl het toch wel echt mijn bedoeling is om hem wat te laten zakken. Maar goed, ik deed er dus nog enkele schepjes bovenop.

Zo gaf ik mezelf deze prachtige Flying Key pin van Lumos Pins cadeau. Het is natuurlijk een verwijzing naar mijn favoriete fandom maar daarnaast is het door de vlindervleugel meteen ook een verwijzing naar een heel lieve vriendin.

De prachtige Harry Potter planner die eerder deze maand al een eigen blogpost kreeg was ook een geschenk voor mezelf. Als je dan toch een agenda nodig hebt kan je er best meteen eentje uitkiezen waar je een jaar lang van gaat genieten. Voor degene die hem ook leuk vinden ik kreeg onlangs een mailtje over een prijsverlaging en blijkbaar is hij bij Amazon nu maar ietsje meer dan een derde van wat ze er enkele weken terug voor durfden vragen.

We besloten ook nog eens gek te doen en kochten (met korting dankzij het geld dat ik voor mijn verjaardag had gekregen) de Diagon Alley Lego set die ik al op het oog had van zodra hij is uitgekomen. Ik ben hem ondertussen in elkaar aan het steken en ben daar weer volop van aan het genieten. De kans is dan ook heel groot dat jullie er in de komende weken nog een heel gedetailleerde blogpost rond gaan krijgen. Maar als je aan omdenken doet ben ik dus eigenlijk heel braaf geweest vermits ik mijn verjaardagsgeld niet spendeerde aan nieuwe boeken. Ik kocht gewoon meteen een boekenwinkel. Correctie een hele winkelstraat inclusief magische boekenwinkel.

Na een vervelend onderzoek (eentje zonder verdoving waar ik steeds tegen op zie) besloot ik mezelf te troosten met … ja hoor, schriftjes die bij die mooie Harry Potter planner passen en een Deathly Hallows haarspeld.

Naar dat laatste was ik al heel lang aan het zoeken en plots zag ik het opduiken in de Olleke-webshop. Toch net iets subtieler dan de Snitch-diadeem die ik vrijwel dagelijks droeg tot hij steeds opnieuw stuk ging.

Nu eerst maar eens proberen om zoveel mogelijk van die nieuwe boeken gelezen te krijgen vooraleer mijn boekenkasten uit hun voegen barsten. Of mijn TBR zich fysiek gaat manifesteren en komt reclameren.

4 gedachten over “Aanwinsten Juli 2022”

    1. Dankjewel lieve Sas. Zowel voor je reactie als voor je lieve post. Die maakte mijn verjaardag extra feestelijk.

    1. Daar ben ik heel benieuwd naar maar ik ga hem waarschijnlijk bewaren tot oktober. Normaal maak ik geen TBR-lijst maar oktober lijkt me wel de ideale maand om heksenboeken te lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.