Waarom ik zo blij ben met mijn nieuwe Harry Potter planner …

Toen ik deze planner enkele maanden geleden terug voor het eerst online tegenkwam leek het wel alsof ze bij Insight Editions een manier hadden gevonden om Amortentia via het wereldwijde web te verspreiden. Oftewel … ik werd er meteen verliefd op. Nochtans kon ik er online slechts enkele prenten uit bewonderen en had ik geen idee van de kwaliteit. Pre-oderen doe ik zelden en dit keer had ik daar naarmate de publicatiedatum naderde wel spijt van vermits de prijs plots een pak duurder werd.

Al jaren lang koop ik een kleine agenda bij Hema die heel betaalbaar is. Deze planner kostte een pak meer maar ik heb het uiteindelijk toch besteld en op het moment dat ik dat deed was de planner het voordeligste bij Standaard Boekhandel. Ik weet niet of dat nog steeds het geval is vermits de prijzen (vooral bij Amazon) de hele tijd leken te veranderen.

Ondertussen ben ik hem bij het plaatselijke filiaal kunnen gaan ophalen en kan ik jullie laten zien waarom ik zo blij ben met mijn aanwinst. Die – mocht iemand zich dat afvragen – niet gesponsord werd maar wel zijn geld waard is.

Het is eerste dat me opviel was de tekenstijl. Het is een combinatie van anime en bloemenprints. Normaal ben ik niet zo’n fan van drukkere bloemenprints en ik vind uiteraard niet elke illustratie in deze planner even mooi. De meerderheid echter wel vermits beide aspecten heel mooi gecombineerd werden en er op subtiele wijze details in verwerkt werden. Waardoor je bij vrijwel elke prent niet alles op het eerste zicht opmerkt.

Zo valt Fawkes in deze prent niet erg op vermits hij tussen bloemen zit die een gelijkaardige kleur hebben dan zijn veren. Ook de Snitch valt minder hard op tussen bloemen met zachte kleuren en witte veren.

Op de binnenzijde van de cover zijn zowel Hogwarts als de vier verschillende Hogwarts huizen vertegenwoordigd en op de foto rechts onderaan kan je zien dat het niet alleen een grote planner is maar ook een met een heel stevige kaft.

iets anders dat ik heel fijn vind aan deze planner is dat er goed over werd nagedacht. Zo passen de kleuren van de tabbladen mooi bij elkaar maar ook bij de illustraties op die bladzijden. Dat kan je bij een volgende foto wat beter zien.

Er is een bladzijde voorzien om zowel verjaardagen als andere belangrijke data in te vullen. Ik vond het grappig dat men die van Harry, Hermione en Ron alvast had ingevuld.

Bij de weekoverzichten (die twee bladzijden omvatten) is per dag veel ruimte voorzien voor afspraken maar er is ook ruimte voor een To Do-list voor die week, een klein stukje voor notities, een tracker waarin je vijf verschillende zaken kan opvolgen en een kader waarin je kan stilstaan bij magische momenten, zaken waar je trots op bent, uitdagingen en zaken die je die week geleerd hebt.

Ik weet niet of ik ze allemaal ga invullen maar ik hield eerder al bij op welke dagen ik mijn kine oefeningen en Tai Chi had gedaan. Op deze manier gaat dat er een pak overzichtelijker én mooier uitzien.

Hier kan je al een beetje zien wat ik daarstraks schreef over de tabbladen. Het rood vind je terug in de remembrall, haar Gryffindor das en embleem. Het geel zit verwerkt in de kader, buitenste achtergrond en bloemen en de illustratie staat voor een paars-blauwe achtergrond. De tabs die je kan zien wanneer je planner op de bladzijde geopend is zijn rood, blauw, geel en paars. Het zijn op zich kleine details maar ze zorgen er wel voor dat deze planner een heel mooi geheel vormt.

Na elk tabblad volgt een nieuwe maand die start met een maandoverzicht dat over twee bladzijden werd verspreid. In dit overzicht is ook ruimte voorzien voor persoonlijke doelen, maandelijkse taken én prioriteiten. Op de linker bladzijde komt steeds een kleine afbeelding uit de grote illustratie terug en op de rechter bladzijde is een klein beetje ruimte voor notities voorzien en in het overzicht een heel licht gedrukt symbool of voorwerp. Op het einde van deze post deel ik er enkele. Dit was trouwens één van de elementen die me niet meteen opvielen bij het doorbladeren.

Aan het einde van elke maand is wel een volledige bladzijde voorzien voor notities. Dus alles wat je niet kwijt kan in je maand en week-overzicht(en) kan je hier kwijt.

Nog meer illustraties – al zijn dit niet mijn persoonlijke favorieten. Behalve die van Hufflepuff uiteraard. 🙂

Ron mocht uiteraard ook niet missen. Ik vond het wel fijn hoe hij door de wat te grote kleding een nonchalance uitstraalt die bij hem past.

Luna’s illustratie met daarin zowel haar Patronus als een Thestral en haar zelfgemaakte oorbellen is echter mijn favoriet. Ik ben er nog niet uit of dat komt doordat ze er zo dromerig uitziet of doordat er vooral gele (Hufflepuff) en paarse (mijn favoriete kleur) bloemen in de achtergrond verwerkt zijn.

Draco zou uiteraard heel blij zijn met de groene achtergrond en slangen die in zijn prent verwerkt werden. Maar ongetwijfeld ook met het feit dat de illustratie tot in de puntjes klopt. Net als zijn haar dat er steeds feilloos bij ligt. Ik vraag me trouwens af of er bij de prenten ook rekening is gehouden met de symboliek van bloemen vermits die bij elk personage anders zijn. Ik ken daar zelf echter heel weinig van maar het zou wel een heel mooi en subtiel detail zijn indien de bloemen karaktertrekken  van de personages weerspiegelen.

Gryffindor en Hufflepuff zagen we eerder al passeren dus Ravenclaw en Slytherin mochten uiteraard ook vertegenwoordigd worden. Hedwig is ook van de partij en achteraan de planner vond ik ook nog een leuke tekening terug waarin de illustraties van het gouden trio werden samengevoegd.

De planner bevat ook drie stickervellen en een mooie Mandrake-map waarin je allerlei losse notities, kaarten, tickets en dergelijk kan bewaren.

Dit zijn enkele van de kleine afbeeldingen die je bij de verschillende maand-overzichten kan terugvinden. Zelf had ik het leuker gevonden indien die op de rechterbladzijde hadden gestaan vermits ik dan na anderhalf jaar (zo lang loopt deze planner. EDIT: Nee, Liesbet! Dat doet hij NIET! Het is er eentje voor één jaar wat betekent dat ik al sneller op zoek zal mogen gaan naar een exemplaar dat minstens even mooi is als deze) beide had kunnen recupereren in mijn Harry Potter scrapbooking foto-album of andere knutselprojecten.

Dit zijn dan weer enkele voorbeelden van de watermerk-achtige illustraties op de rechterbladzijde van de maandoverzichten. Linksboven zie je de Deathly Hallows hanger, rechtsboven een stapel boeken, linksonder een Hogwarts brief en rechtsonder de Hufflepuff das.

Ik vermoed dat jullie nu wel begrijpen waarom ik heel blij ben met deze magische planner. Hij is alleen zo mooi dat het een uitdaging wordt om hem daadwerkelijk te gebruiken. Misschien moet ik daar zo snel mogelijk maar eens mee beginnen en alvast de maandstickers plakken en data invullen. Dat moet je bij deze planner immers zelf doen maar eigenlijk vind ik ook dat een voordeel vermits je er dan op eender welk moment in kan overstappen.

 

6 gedachten over “Waarom ik zo blij ben met mijn nieuwe Harry Potter planner …”

    1. Ik kijk er echt naar uit om over te stappen op deze nieuwe plannen en mijn huidige neutrale agenda uit het zicht te leggen.

    1. Ja hoor, dat gaat zeker goed komen. Ik ben er gisteren in gestart en ben er heel tevreden over vermits hij naast mooi ook heel overzichtelijk is.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.