Titelverhalen

Het lijkt wel alsof ik een blogpauze heb ingelast maar dat is dus niet het geval. Ik ben ook niet plots van de aardbodem verdwenen of zo. Mijn energiepeil echter wel en daardoor ging het bloggen plots erg moeizaam. Vroeger zou ik al enkele blogposts op de planning hebben staan en viel zoiets amper op maar vermits vooruitplannen qua bloggen ver weg in het verleden lijkt te liggen was het hier een tijdje stil. Hopelijk komt het binnenkort weer wat sneller op gang maar voor nu schotel ik jullie weer zo’n “Als ik nu eens…” – blogpost voor.

Enkele maanden terug bedacht ik me immers dat je met de titels van boeken niet enkel een post als Steeds een tikkeltje meer, Tegenstellingen of een ander grappig lijstje kan maken maar dat je er naast Bookspine Poetry ook korte verhalen mee kan samenstellen. Ik kwam toen namelijke vrij toevallig enkele titels tegen die zich heel makkelijk aan elkaar lieten rijgen tot een geheel. Zoals bij deze blogposts vrijwel steeds het geval is bleek er ook hier meer tijd in te kruipen dan ik had verwacht maar hier zijn er dus alvast enkele en wie weet wordt dit ooit een terugkerende rubriek wanneer ik nog meer van dit soort combinaties ontdek.

When you get the chance – Emma Lord
To marry and to meddle – Martha Waters
Believe me – Tahereh Mafi
When sparks fly – Helena Hunting
The wedding veil – Kristy Woodson Harvey
Will – Will Smith
Catch a fire – Theresa Armstrong

Dit is trouwens het verhaal waardoor dit alles in gang werd gezet.

Als ik jou was – Lynn Austin
Maar ik ben jou niet – Nadine Swagerman
Laat me jou zijn – Petra Kruijt
Nee! – Mirjam Mous
Laat me met rust – Maaike Möllmann

In goede en slechte tijden – Dodier
Doe en denk als Harry Potter – Carla Schiappa Burdet
Alles komt goed – Thomas Goorden
Zo moet het zijn – Albertalli

De reizigers op perron 5 – Clare Pooley
Op zoek naar – Ava Dellaira
Een tijdloze liefde – Santa Montefiore
Lucky ticket – Joey Bui
Het spoor van de liefde – Irma Joubert
Instappen alstublieft – De Boey & Clerbout

Bankroet – Pieter Aspe
In het rood – Colleen Cross
De boekenwinkel op de hoek – Annie Darling
Het is allemaal jouw schuld – Willemijn van Strien

De schaker en het meisje – Alex Reeve
Jij bent aan zet! – René Hendriks & Rob Zwaan
Ready, set, go! – Stefanie Baert
Schaakmat – Joanne Harris

Ik daag je uit – Ilsa Madden Mills
Hou me vast – Lori Nelson Spielman
Voor ik je loslaat – Marieke Nijkamp
Tot je valt – Lidewij Martens
In het diepe – Estelle Maskame
Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Versplinterd – Karin Slaughter

Het hart van de heks – Genevieve Gornichec
Het gezicht van de dood – Cody McFadyen
Donker en onnatuurlijk – Milan Hulsing
Verboden magie – Juliet Marillier
Alles wat ze aanraakt – Jennifer L.Armentrout
Vanuit het niets – Julia Navarro
Dood – Piet Teigeler
Echt dood – Charlaine Harris

De verloren dochter – Morgan Jones
Weest niet bang – Aisha Dutrieux
Verloren en gevonden – Kathryn Schulz

4 gedachten over “Titelverhalen”

    1. Jeuj, zo blij om dat te horen want ik was me tijdens het samenstellen weer aan het afvragen of de meeste mensen al die zotte lijstjes van me niet allang beu zijn. Ik vraag me trouwens soms ook af hoe die dingen in me op komen. 🙂

    1. Dat horen we graag en het staat genoteerd hoor. U vraagt, wij draaien. 🙂 Ik was daarstraks iets aan het opzoeken om iemand een pakjestip te kunnen geven en toen schoten me plots weer twee gekke lijstjes te binnen. Waarschijnlijk is dat niet wat mensen bedoelen wanneer ze zeggen dat boeken een inspiratiebron zijn maar voor een boekblogger is het natuurlijk wel handig wanneer de inspiratie onverwachts blijft opduiken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.