Foto-update #192

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

We gingen naar The Secrets of Dumbledore kijken en ik had het geluk om in de cinema deze kaartjes tegen te komen. Ik ben nog even aan het zoeken geweest of er ook met de andere personages (Pickett bijvoorbeeld) waren maar dat was blijkbaar niet het geval.

Tijdens een digitale creadate maakte ik ondermeer dit schattige kaartje met Doodlebug papier.

Er werd verjaardagspost samengesteld voor een jonge Star Wars fan. Jammer genoeg werd die niet aan lichtsnelheid bezorgd maar was de envelop meer dan een week onderweg (én dus te laat voor zijn verjaardag).

Ik ben zo iemand die profielfoto’s en achtergronden zelden veranderd. Maar toen ik deze leuke en vooral subtiele Hufflepuff achtergrond vond heb ik hem meteen ingesteld.

Het kwam eerder al ter sprake maar toen volgde er dus uit het niets keelpijn die vrij snel verergerde met daarna ook koorts (plus een aantal andere bizarre symptomen, zo kwam er anderhalve week na de positieve test plots lucht uit mijn rechteroor) en niet geheel verrassend een positieve test.

Wat later kreeg ik onverwachts een postpakketje toegestuurd met daarin een super lieve kaart en een doosje chocolade van Annelies. Op de kaart stond dat ik nu maar even heel veel niks moest doen en binnenin stond er dat quarantaine-calorieën niet tellen. Het eerste heb ik (zoals jullie hier wel gemerkt zullen hebben) braaf gedaan en het tweede heb ik uit curieusiteit maar eens getest. 🙂

Diezelfde dag ontdekte ik nadat er werd aangebeld een super knappe orchidee aan de voordeur. Van mijn nicht als jubileum-geschenk. Wel ontzettend lief dat ze daar aan gedacht had. Zeker omdat manlief en ik die dit jaar dus gevierd hebben door allebei ziek te worden.

Dat vervelende virus had ik uiteraard liever niet op bezoek zien komen maar ik ben wel super dankbaar om de lieve mensen om me heen.

Even testen of quarantaine-caloreën echt niet testen.

De kat van de buren kwam enkele keren op ziekenbezoek

en leek de orchidee ook goed te keuren. Ok, haar blik ziet er eerder afkeurend uit op deze foto maar ze heeft een hele tijd naast die plant gelegen en er naar liggen kijken.

Extra vitamientjes in de vorm van een kleurrijke salade.

Als je geen grote zaken kan doen dan doe je er kleine toch … ik besloot alleszins om mijn stempels nog eens grondig te sorteren en dit keer meteen ook te noteren wat er in welke doos zit. Al besloot een deel van de inkt dat het fijner was om op mijn vingers te hangen in plaats van op het papier.

Er werd frangipane gemaakt voor manlief en vermits ik niet voldoende abrikozenconfituur zijn werd de andere helft met bosbessenconfituur bedekt.

Ik probeerde ook een ovenschotel uit met schijfjes aardappel, courgette en brie. Op zich niet spectaculair maar het ziet er wel heel leuk uit met die wisselende lagen.

Het was even spannend of de midweek aan zee met mijn nicht (ter vervanging van onze uitgestelde Londen-trip) wel zou kunnen doorgaan. Uiteindelijk lukte het gelukkig wel mits een groter aantal rustpauzes en minder actieve plannen. Op zich is het misschien maar goed geweest dat we Londen hebben uitgesteld want zo kort na een Corona-besmetting was dat sowieso te zwaar geweest.

Geen Londen dus maar wel Oostende en Brugge. De eerste dag brachten we in Brugge door waar ik eindelijk een keer bij Books & Brunch ben binnen geraakt (bij de vorige pogingen was mijn timing steeds slecht : volzet, op verlof, of net te laat). Ik was trouwens helemaal fan van hun warme Butterbeer en van Brugge zelf uiteraard ook want wat is het daar mooi.

Lezen (of dat toch alleszins proberen) op het terras van het mooie ruime appartement waar we verbleven.

Heel wat bijzondere theepotten spotten in Brugge. Ondermeer een in de vorm van een naaimachine. Ik vraag mensen of mensen die ook daadwerkelijk gebruiken want het zag er heel onhandig uit.

Sushi with a view

Het ons zelf makkelijk maken en energie besparen door niet zelf te koken maar bij een viszaak te stoppen en daar zowel vissoep als een slaatje met tomaat garnaal te kiezen als avondmaal.

Bij het opstaan verwelkomd worden door een regenboog.

Spelletjes spelen

Het was trouwens geen sushi aan de lopende band maar een restaurant waar het eten (vermoedelijk wegens het moeilijk vinden van personeel want daar blijken meerdere horeca-zaken mee te kampen) werd opgediend door een robot. Dat was alleszins weer een eerste keer.

Nog een eerste keer was mijn bezoekje aan het Da Vinci ijssalon in Brugge en dat was zeker voor herhaling vatbaar.

Boekenwinkels heb ik er niet zo veel bezocht. Eigenlijk enkel Corman, een zelfstandige boekhandel in Oostende. Een kleine zaak waarin de uitbaters gezien de verhouding boeken/oppervlakte blijkbaar heel goed zijn in Tetrissen.

Nog een leuke ontdekking in Brugge was That’s Toast. Waar ze naast lekker belgede toast ook heerlijke Chai Latte (inclusief hartje) hadden. Maar ook super vriendelijk waren, een leuke aankleding hadden en zelfs een grappig detail op de rekening (het zinnetje May the toast be with you) waar we allebei om moesten lachen.

Even rusten in de schaduw in Brugge en in een gezellig parkje in Oostende.

Ik weet het ja, er werden veel nieuwe adresjes ontdekt. Zo gingen we ook een keer lunchen bij Albrecht in Oostende en vermits mijn suiker toen plots besloot om te crashen koos ik voor deze volkoren pancakes met fruit. Dus niet bedolven onder slagroom of roomkaas hé maar met FRUIT!

Toen ik vroeg of ze Chai Latte hadden werd me hun Golden Kurkuma aangeraden en die werd heel mooi geserveerd. Hij was ook erg lekker wat uiteraard belangrijker is dan hoe het gepresenteerd wordt. Voor degene die het zich afvroeg ik heb de eetbare decoratie niet opgegeten.

Zoals je in deze collage kan zien ben ik nog steeds fan van pokebowls als lunch. Ik maakte ook voor het eerst Ramen en daarnaast ook nog ondermeer burrito’s, havermout met banaan en bosbes, een veganistisch kapsalon en een groentencurry.

Ik ben nog steeds een shadowhunter,

bedacht me bij het lezen van deze vraag na een week vol rotslechte nachten dat die van Pickwick met momenten serieuze pestkoppen zijn. Wrijf het er nog wat in ja.

en moest wél lachen toen ik tijdens de zoektocht naar een specifiek boek dit bordje las. Nee, het boek stond niet bij de erotische boeken. Uiteindelijk vond ik het bij de Young Adult boeken terwijl het bij de romantische verhalen had moeten staan.

Ik besloot mezelf ook te verwennen met een stempelset die ik al heel lang op het oog had maar nergens meer leek te kunnen vinden. Zoveel ideetjes om uit te werken met deze nieuwe boekige stempels.

Ik ging wandelen met een vriendin en moest bij het zien van dit hartje aan een andere vriendin denken,

er werden koekjes gebakken voor blogvriendin Nikita die ik na vele jaren online contact eindelijk ook eens in het echt ging ontmoeten.

Hete dagen vragen om ijsjes.

Volgens sommige insecten jammer genoeg blijkbaar ook om beten.

Nog wat nagenieten van een midweek aan zee door het mooie flesje Butterbeer dat ik kreeg uit te proberen.

Maar ook genieten van deze mooie wolken

en een kaartje in zee-thema naar mijn nicht sturen zodat zij ook nog wat langer kan nagenieten.

Nog eens werk maken van het schrijven van een brief. Gelukkig hing er dit keer minder inkt op mijn vingers dan bij het sorteren en inventariseren van de stempels.

Een mooi glasraam bewonderen in het station van Sint Niklaas

maar er ook boekenwinkels bezoeken, een winkel met teken -en verfmateriaal en eentje met manga’s om dan vervolgens af te sluiten met iets lekkers bij Foubert. De offline ontmoeting met Nikita van Hoogsensitieve Held (die ik eigenlijk al ben beginnen volgen toen ze net met haar boekblog Sensitive Booknerd gestart was) werd een fijne dag. Extra fijn zelfs doordat we – als één van de weinige – niet alleen ontsnapt zijn aan die gigantische regenbui van vorige week donderdag maar er zelfs niets van hadden gemerkt tot er doorweekte mensen naar binnen kwamen in de zaak waar we aan het lunchen waren. Dat het fijn was viel ook op aan hoe snel de tijd die dag voorbij vloog.

8 gedachten over “Foto-update #192”

  1. Ik zei hier eerder deze week nog dat ik eigenlijk ook gewoon wat meer foto’s van de minder-fotogenieke maaltijden moet maken want anders lijkt het alsof het hier altijd feesteten is. 🙂

  1. Ik vind ze echt makkelijk. Soms haal ik er speciaal ingrediënten voor in huis maar andere keren ga ik gewoon in de ijskast kijken op zoek naar wat ik er in kan verwerken.

 1. Was het maar zo, dat quarantainecalorieën niet tellen…
  Wat een leuk idee, om zo’n duofrangipane te maken! Die probeer ik te onthouden :-).
  Zo fijn dat jullie weekendje Brugge/Oostende goed is meegevallen, en zo te zien heel wat lekkers. Die Lattes zien er geweldig uit!
  En ook heel fijn, de date met Nikita!

  1. Oh, hebben jullie ondertussen ook prijs? Ik sta weer even achter met mijn blogfeed vermits de voorbije week heel vreemd en onwezenlijk voor me was. Het was een noodgedwongen maar wel lekkere oplossing. Brugge/Oostende was gelukkig over vijf dagen verspreid in plaats van een weekendje. Maar het was inderdaad heel lekker en gezellig. Dat telt meteen ook voor het afspraakje met Nikita.

   1. Nee, wij bleven er voorlopig nog steeds van gespaard, maar ik zal dat maar niet te luid roepen…
    Hier is er een enorme blogfeedachterstand, ik hoop de komende week wat bij te kunnen lezen!

    1. Daar moet ik zelf binnenkort ook nog eens werk van maken. Die blogfeedachterstand is steeds zo snel opgebouwd hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.