Fantastic Beasts and Where to Find Them – HeroCollector

Na lang wachten is het eindelijk zover. Ondanks alle tegenslagen is de derde Fantastic Beasts film dan toch in de cinemazalen geraakt. Dat leek me de perfecte gelegenheid om deze mooie beeldjes die ik een tijd terug kreeg toegestuurd door HeroCollector in de spotlight te zetten. De schattige Nifflers die groter uitvielen dan ik had verwacht zagen jullie eerder al verschijnen naar aanleiding van mijn 15de blogverjaardag.

Ik ben benieuwd wat ik van The Secrets of Dumbledore zal vinden. Het lijkt immers een beetje dezelfde richting uit te gaan als de Harry Potter boeken. Een luchtige film met een hoge dosis humor en veel schattige, grappige en vooral heel magische wezens om dan vervolgens in het tweede deel al een pak duisterder te worden.

Gelukkig zit er zelfs dan nog steeds humor in (dankjewel Kowalski!) en laten ook de fantastische dieren zich niet helemaal verdringen maar toch … vermits ik niet zeker ben van wat de derde film met zich mee zal brengen (gaan we bijvoorbeeld nog meer fantastische wezens ontmoeten) leek het me een fijn idee om enkele van mijn favorieten hier nog wat meer aandacht te geven.

Zoals ik eerder al aangaf bleken de Nifflers vrij groot te zijn. Ja, de afmetingen staan er bij vermeld in de webshop maar ik ben zo iemand die dat nooit goed kan inschatten. Hun deugnieterij en hoge schattigheidsfactor valt hierdoor uiteraard nog meer op maar als je boekenkast al vrij vol zit (herkenbaar?) zou het wel eens kunnen dat je wat moeite gaat hebben om een vrij plekje te vinden waar ze mooi tot hun recht komen.

De andere twee figuren die ik kreeg en waar ik nog steeds heel blij mee ben zijn fijner qua formaat. Deze occamy wist ervoor te zorgen dat ik het al een pak minder erg vind dat ik de mooie Occamy-funko gemist heb. Zijn vleugels waren jammer genoeg losgekomen tijdens het transport (lieve koeriers, die dozen zijn niet gemaakt om mee te schudden of smijten) en ook een van zijn hoorns is gesneuveld. Gelukkig konden de vleugels makkelijk opnieuw bevestigd worden en valt de hoorn niet hard op.

Ook Newt had een ongelukje tijdens het transport maar dat heeft manlief gelukkig mooi kunnen herstellen. Lijmrollers en dubbelzijdige tape zijn allemaal geen probleem voor me maar met sneldrogende lijm kan je me beter niet aan de slag laten gaan. De kans is immers veel te groot dat ik Newt dan een week lang overal mee naar toe zou moeten nemen vooraleer hij niet langer aan mijn vingers kleeft.

Ik vrees dat ik nog even ga moeten wachten tot ik de film kan gaan zien vermits het momenteel wat onhandig uitkomt maar een week of twee langer wachten na een wachttijd van iets meer dan 3 jaar en 4 maanden zal waarschijnlijk ook nog wel lukken.

Wie van jullie gaat er kijken of er nog meer fantastische wezens te ontdekken zijn?
Hebben jullie een favoriet?

Zelf kan ik er niet eentje uitkiezen want naast de Occamy (omwille van zijn mooie kleurencombinatie) en de Niffler hou ik ook van Thestrals, Bowtruckles (zie dat je knopen goed vastzitten), Pygmypuffs (100% fluffyness), Mooncalves (die ogen hé), …

P.S.: De links naar de webshop doen het momenteel jammer genoeg niet maar daar zou verandering in moeten komen zodra ze er een Reparo op hebben kunnen toepassen. Wel spijtig want anders had ik jullie meteen ook enkele andere beeldjes kunnen tonen die ik zelf heel leuk vind.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.