Lijstjes maken is leuk maar hou ik me er ook aan?

Vorig jaar deelde ik een blogpost met daarin een lijst van 21 boeken die ik wilde lezen in 2021. Ik hou van lijstjes. Heel veel zelfs maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ik ook altijd alles kan afvinken wat ik op zo’n lijsten neerpen. Mijn verwachtingen zijn immers vaak iets te optimistisch en soms zelfs totaal niet realistisch. Vandaar dat ik mijn To Do – lijsten lang geleden al vervangen heb door Tadaaa!-lijstjes. Maar bij deze lijst was ik dus wel heel nieuwsgierig naar hoeveel ik er een jaar later zou kunnen afvinken en of ik de resterende ongelezen boeken nog steeds even graag wil lezen.

Arlo – Floor de Nil – oktober – 5*
Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E.Schwab – januari – 5*
De verbannen koningin – Holly Black – juni – 4* (3,5)
De schaduw van de Sha – Petra Doom – mei – 4*
Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K.Rowling
The boy, the mole, the fox and the horse – Charley Mackesy – jan.- 5*
De raven – Kass Morgan & Danielle Paige
Duistere dageraad – Jay Kristoff – juli – 5*
De toveraars-leerling – Aubrey Alwett – juni – 4*
Hof van zilveren vlammen – Sarah J.Maas
Kraai en Koninkrijk – Leigh Bardugo
Wundersmith – Jessica Townsend – november – 4*
It only happens in the movies – Holly Bourne – januari – 4*
Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams – ma. – 4* (3,5)
Tunnel of bones – Victoria Schwab – juli – 4*
Het vlammende kruis – Diana Gabaldon
Bookish and the Beast – Ashley Poston – mei – 4*
Tilly and the Lost Fairy Tales – Anna James – april – 4*
Crazy Stupid Bromance – Lyssa Kay Adams – april – 3*
The Summer deal – Jill Shalvis – augustus – 4*
Alien Nation – Gini Koch

Gelezen : 15/21

Ja, dat zie je goed ik ben er het voorbije jaar niet aan toegekomen om Harry Potter and the Order of the Phoenix te herlezen. Misschien moet ik daarmee wachten tot de editie met prachtige illustraties van Jim Kay verschijnt. Al zijn die dankzij hun formaat en gewicht niet zo handig om vast te houden. Maar dat boek wil ik dus nog steeds lezen. Sowieso!

De raven van Kass Morgan & Danielle Paige spreekt me echter niet meer aan. Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd veel minder Young Adult boeken lees maar in plaats daarvan sneller naar boeken voor een jeugdiger publiek grijp zoals bijvoorbeeld Wundersmith van Jessica Townsend en Tilly and the Lost Fairy Tales die ik beide wél las.

Bij Hof van zilveren vlammen van Sarah J.Maas ben ik nog aan het twijfelen. Het boek kopen ga ik sowieso niet doen vermits ik de nieuwe cover echt niet mooi vind en het me anders de hele tijd zou irriteren dat die niet bij de rest van de serie past. Ik merk ook dat ik ondertussen niet meer sta te springen om verder te lezen in de serie. Maar misschien komt daar nog verandering in vermits ik op zich wel hou van de boeken van Sarah J.Maas.

Kraai en Koninkrijk van Leigh Bardugo heb ik nog steeds niet gelezen. Blijkbaar bleken de vogels niet veel geluk te hebben vorig jaar want ik liet zowel de raven als kraaien aan me voorbij gaan. In tegenstelling tot het eerste boek wil ik Kraai en Koninkrijk echter wel nog steeds graag lezen. Dus misschien lukt het dit jaar wel.

Ah, Diana Gabaldon! Ik wil Het vlammende kruis nog steeds lezen hoor maar zolang ik me amper kan focussen op het lezen van boeken ga ik natuurlijk niet snel aan zo’n stevig volume wagen. Of ik zou het geluk moeten hebben dat ik binnen enkele weken plots minder moe ben en wel de energie heb om mijn aandacht bij het lezen te houden.

Voor Alien Nation van Gini Koch telt eigenlijk hetzelfde vermits de plottwists In Gini’s boeken meestal alomtegenwoordig zijn en het tempo vrij hoog. Dat zorgt op zich voor een heel fijne leeservaring maar je moet dus wel bij de les blijven indien je wil kunnen volgen en dat is dus momenteel nog steeds een probleem. Al een geluk dat er geen vervaldatum op boeken staat.

Vermits het ondertussen al februari is lijkt het me een beetje bizar om toch nog opnieuw zo’n lijst samen te stellen. Al zijn er uiteraard ook dit jaar enkele boeken waar ik naar uitkijk. Huis van Lucht en Adem van Sarah J.Maas bijvoorbeeld.

Welk boek wil jij dit jaar heel graag lezen?

6 gedachten over “Lijstjes maken is leuk maar hou ik me er ook aan?”

  1. Hier is er een enorm lange leeslijst, waarvan ik sommige boeken liever wil lezen dan andere, maar ik laat het altijd een beetje aan het moment over. Aan het begin van het jaar stel ik een aantal boeken als leesdoel, maar weet verder niet echt wat ik allemaal wil of zal lezen. Meestal weet ik wel wat het volgende boek wordt, maar veel verder gaat het meestal niet :-).

    1. Zo werkt het hier dus ook. Behalve de keren dat ik mee deed aan de Magische Readathon want toen moest ik boeken kiezen die pasten bij specifieke opdrachten. Boekenlijstjes zijn dan meestal ook enkel ter inspiratie en niet om af te vinken. Ik heb bijvoorbeeld nog geen flauw idee voor welk boek ik ga kiezen wanneer het huidige exemplaar uitgelezen is.

  2. 15/21: supergoeie score!! Ik maak eigenlijk nooit een lijstje met boeken die ik dit jaar wil lezen. Bij mij alleen maar “wil ik OOOOOOOIT eens lezen”-lijstjes.

    1. Ik denk dat ik dat vorig jaar voor het eerst gedaan heb maar het was duidelijk meer een inspiratielijst vermits ik pas ben beginnen kijken hoeveel ik er kon afvinken toen ik deze blogpost samenstelde. “Wil ik OOOOOOOIT eens lezen”-lijstJES”? Bij mij lopen die meestal binnen de kortste keren uit de hand en worden ze veel te lang. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.