2022: Shelfies #5

Ahum, toen ik aan deze vierde Shelfies-reeks begon haalde ik aan dat er bij de vorige editie steeds vrij veel tijd zat tussen de verschillende posts en dat ik hoopte om ze bij deze serie wat sneller te laten opvolgen. Daar is dus duidelijk niets van terechtgekomen want de laatste Shelfie (de beruchte Harry Potter kast) verscheen op 5 juli. Maar kom het is dan toch gelukt … vandaag toon ik jullie de laatste kast van onze grote boekenmuur.

Nu ja, de laatste kast van deze muur. Aan de overzijde staan immers ook nog drie lage boekenkasten. Deze zijn grotendeels gevuld met dvd’s (zowel series als films), een hele lading strips (vrijwel allemaal van manlief), manga’s, comics, kinderboeken en non-fictie boeken.

Bij deze kast ligt de focus echter op romans en romantische verhalen.

De bovenste plank is echt een allegaartje aan boeken. Van een verhalenbundel van Roald Dahl tot jeugdboeken van Dirk Bracke en Anne Provoost tot een Young Adult boek van Marieke Nijkamp en Becky Albertalli. Van De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger en Simon van Marianne Fredrikson tot Weg met de literatuur van Herman Brusselmans, De kleurenvanger van Peter Verhelst en een bundel met zowel Een ontgoocheling als Het dwaallicht van Willem Elschot. Om nog wat meer variatie te bieden vind je er daarnaast ook de gedichtenbundels van Bart Moeyaert en Lars van der Werf terug en comics van Debbie Tung. Plus een boekensteun én sneeuwbol van mijn favoriete Forever Friends beren.

De tweede plank is dan weer net het tegenovergestelde. Die bevat immers enkel boeken van Maeve Binchy. Niet minder dan 19 exemplaren. Hier zit de variatie vooral in de verschillende uitgaves want waarom zou je er een mooi geheel van maken wanneer je ze ook met totaal niet op elkaar lijkende cover-ontwerpen kan uitbrengen. Toch? Er staat ook een beeldje dat we – ondertussen al heel lang geleden – van mijn schoonouders cadeau hebben gekregen.

Ja hoor, een plank zonder boeken. Ok, dat klopt niet helemaal. Er staan immers twee Lego Harry Potter boekjes. Het ene veranderd in de Herbology serre wanneer je het opent en het andere in Professor Snape’s Potions-lokaal.

Daarnaast staat er ook twee beeldjes van Forever Friends, onze huwelijkskaars en een mooie ingekaderde tekst die we op onze trouwdag van mijn tante en nonkel cadeau kregen.

Maar dus vooral ook ruimte voor nieuwe boeken. Of Lego-boekjes en laten er daar nu dit jaar net twee nieuwe van uitkomen waarvan eentje in het paars.

Je ziet het goed, twee planken zonder boeken en dat in een boekenkast. Al zit één van de Forever Friends beertjes in deze collectie beeldjes wel te lezen. Dat telt ook hé.

Je zou het door al die Harry Potter gerelateerde blogposts bijna vergeten maar ik ben dus ook een Beauty and the Beast fan. Deze plank maakt dat heel duidelijk want naast het originele verhaal (in een prachtige MinaLima – editie) vind je er ook een groot aantal hervertellingen terug. Plus beeldjes van Belle, het Beest en Lumière. Maar ook een blikken doosje waar op Belle gebaseerde thee inzat, een door haar geïnspireerde geurkaars van Letters & Lights, een Chip theekopje en een rond glazen flesje met daarin een roos. Helemaal in thema dus.

Ondertussen heb ik zoveel boeken van Jill Shalvis bij elkaar verzameld dat ze niet langer op één plank pasten. De kleinste paperbacks staan daarom hier samen en worden recht gehouden (je wil niet weten hoe vaak ze anders omvallen) door een Forever Friends boekensteun met daarnaast een foto van een wel heel kleine zwartraafje en de bel. Kwestie van alle boeken wakker te houden terwijl ze wachten tot ik hen lees.

De rest van mijn Jill Shalvis collectie plus fairy lights onder een glazen stolp (opnieuw een cadeautje van mijn schoonouders die – correct – dachten dat ik het misschien wel leuk zou vinden om lichtjes in mijn mini-bibliotheek te zetten.

Samantha Young, Robyn Carr, Elisabeth Noble, Jessica Clare, Cathy Kelly, Kristan Higgins, Abbi Waxman, Lyssa Kay Adams én Olivia Dade. Nog meer romantische verhalen dus. Ondertussen heb ik ook Isn’t it Bromantic en All the feels binnen. Twee series werden dus verder aangevuld maar ik vermoed dat ik ga moeten puzzelen om beide boeken mee op deze plank te krijgen.

Op deze plank staan nog enkele boeken waarvan ik niet zeker ben of ik ze wil houden. Sterrenstof staat er bijvoorbeeld nog steeds omwille van de leuke inscriptie maar niet omdat ik van plan ben om het boek nog eens te herlezen.  Het is niet het enige boek waarvan ik vermoed dat ik het niet nogmaals ga lezen dus als er ooit plaatsgebrek is dan zou het goed kunnen dat Cecilia Ahern, Charlotte de Monchy, Mia Sheridan, Caroline Wallace, Jenny Colgan, Jojo Moyes, Graeme Simsion, Liz Fenwick of Debbie Macomber worden ingeruild voor andere boeken.

De boeken van mijn nicht Kaat de Kock (ondertussen staat Winter in de B&B uiteraard ook op deze plank) blijven uiteraard mooi staan. Dat telt eveneens voor Reddende Engel van Katie Fforde (ook al heb ik al haar andere boeken wel weggedaan) en Het recept voor liefde van Anthony Capella. Waarom? Tja, soms kan ik blijkbaar behoorlijk nostalgisch zijn wat boeken betreft.

Hebben jullie ook boeken die in de kast blijven staan om nostalgische redenen? Ook al zou het goed kunnen dat je ze niet meer gaat herlezen omdat je schrik hebt dat je ze bij het herlezen minder goed zou vinden dan de eerste keer. 

8 gedachten over “2022: Shelfies #5”

 1. Jup! Ik heb den paar jeugdboeken staan die versleten zijn of die ik nooit meer ga lezen. Maar waar wel herinneringen aan hangen. Dus die doe ik niet weg. Onder andere Frank en Frey (het Disney-boek) en de boeken van Guy Didelez. Ik heb ook ontdekt dat ik heel slecht wakker ben vandaag want ik heb de boeken zoals de Heksenketel gezocht op de auteurswebsite van Roald Dahl haha. Je hebt wel echt een mooie volle kast! Bij mij is het ook die richting uit aan het gaan, maar dan op mijn e-reader. Maar dat is niet zo indrukwekkend als boeken in de kast kunnen zetten natuurlijk

  1. Oops, daar ga je dat ene boek inderdaad niet snel terugvinden. Op mijn ereader staan ook nog heel wat boeken te wachten tot ik ze lees maar ik probeer eerst mijn fysieke tbr wat te laten zakken. Dankjewel trouwens!

  1. Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik dacht ook echt dat ik daar al eens een blogpost over had geschreven maar ik kon hem niet meteen terug vinden. Het ging er toen over dat veel van de boeken in mijn kast twee verhalen vertellen. Het verhaal dat de auteur geschreven heeft en het verhaal dat er voor mij persoonlijke aan verbonden is. Waar ik het gevonden of gekocht heb, wie er op dat moment bij me was, waar ik het gelezen heb, …

 2. Wat fijn om te zien en hartjes voor de Lego Harry Potter boeken 🙂 !
  Zelf heb ik nog enkele boeken van mijn ouders en oma achteraan in de boekenkast staan. Onlangs nog even getwijfeld om ze weg te doen, maar toch weer teruggezet. De kast is echter diep waardoor ik 3 rijen na mekaar heb staan en dus wel eens durf vergeten wat er ook alweer staat…

  1. Dat moet inderdaad een diepe kast zijn want drie rijen achter elkaar lijkt me wel heel indrukwekkend. Ik zou echter al snel vergeten welke boeken er op die achterste rijen staan. Er komen dit jaar twee nieuwe Harry Potter Lego-boekjes uit. De paarse met Professor Trelawney spreekt me enorm aan maar er komt er dus ook eentje met Mad-Eye Moody en het Defence Against the Dark Arts klaslokaal.

  1. Uit hoeveel mokken bestaat je Beauty and the Beast collectie ondertussen al? Jij had de leuke theepot ook hé. Of vergis ik me nu?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.