Deze 21 boeken wil ik graag in 2021 lezen

Na al die terugblik-lijstjes toch even een blogpost inplannen die het tegen-overgestelde doet. Kwestie van voor een beetje variatie te zorgen vooraleer ik werk maak van het laatste rijtje met 2020-lijstjes. Geen schrik, het zijn er nu niet meer zo heel veel. Vandaag toon ik jullie echter welke boeken ik in 2021 zou willen lezen.

Of ik dat ook daadwerkelijk ga doen is natuurlijk nog maar de vraag. Dat het er niet steeds van komt bewijst die ene plank vol ongelezen Robert Jordan boeken immers wel.

Arlo – Floor de Nil
Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E.Schwab
De verbannen koningin – Holly Black
De schaduw van de Sha – Petra Doom
Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K.Rowling

Ik ben heel benieuwd naar Arlo van Floor de Nil. Het is niet iets wat ik vaak lees maar om de een of andere reden heeft dit boek mijn aandacht getrokken.

Het tweede boek van bovenstaande lijst ben ik momenteel aan het lezen (en het is tot nu toe echt prachtig) dus ik ga alvast één boek kunnen afvinken.

De verbannen koningin moet nog uitkomen maar ik ben wel heel benieuwd naar het slotdeel van deze trilogie.

De schaduw van de Sha is al een tijdje geleden uitgekomen maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Met een beetje geluk breng ik daar dit jaar verandering in en ga ik eindelijk verderlezen in deze serie van Petra Doom

Tja, waar ik vroeger de Harry Potter boeken regelmatig herlas komt het er de laatste jaren amper van. Beetje bij beetje ben ik ze allemaal nog eens aan het herontdekken. Maar dit keer dus boek per boek in plaats van alle boeken in recordtempo achter elkaar te verslinden.

The boy, the mole, the fox and the horse – Charley Mackessy & Arthur Japin
De raven – Kass Morgan & Danielle Paige
Duistere dageraad – Jay Kristoff
De magische wereld van Charlie – Aubrey Alwett
Hof van zilveren vlammen – Sarah J.Maas

Het eerste boek van bovenstaande lijst heb ik onlangs besteld en hoop ik dus binnenkort te ontvangen. De illustraties zijn totaal niet mijn stijl maar de quotes (of toch wat ik daar online al van tegenkwam) spreken me wel aan. In deze periode is een boek als dit heel welkom om je af en toe wat geheugensteuntjes te bieden.

De raven. Tja, eerlijk is eerlijk … in eerste instantie waren het zowel de titel als cover die me aanspraken. Hoe zou dat nu toch komen. Vervolgens vroeg ik me af hoe ze me in de winkel zouden aankijken wanneer ik het online bestelde boek ga ophalen. Ze vonden het immers al een beetje gek toen Zwartraafje De Kraaien kwam ophalen maar met deze titel lijkt het wel alsof ik klaar ben voor een instelling wanneer ik om mijn bestelling vraag. 🙂

Dat ik dit boek wil lezen zal jullie waarschijnlijk niet verbazen. De eerste twee delen uit de Nimmernacht-serie wisten me telkens helemaal te overtuigen en ik vond het dan ook heel jammer dat we vrij lang op de vertaling van het derde boek moesten wachten.

De kans is groot dat ik dit jaar wat meer jeugdboeken ga lezen. De magische wereld van Charlie is daar eentje van maar je gaat er verder in deze blogpost nog enkele tegenkomen.

Enerzijds ben ik heel benieuwd naar Hof van zilveren vlammen, anderzijds erger ik me enorm aan de nieuwe cover. De kans is dus groot dat ik het boek bij de bibliotheek ga lenen. Dan doe ik het na het lezen gewoon weer terug naar daar en zie ik niet telkens de niet-passende ruggen naast elkaar staan in de boekenkast.

Kraai en Koninkrijk – Leigh Bardugo
Wundersmith – Jessica Townsend
It only happens in the movies – Holly Bourne
Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Vol.1) – Douglas Adams
Tunnel of bones – Victoria Schwab

Na het lezen van én aangenaam verrast worden door List en Leugens ben ik des te nieuwsgieriger geworden naar Kraai en Koninkrijk.

Ik vond het eerste boek in deze reeks rond Morrigan Crow zo heerlijk om te lezen. Dit boek heeft er mee voor gezorgd dat ik meer jeugdboeken wil lezen.

It only happens in the movies mocht ik van een vriendin lenen. Ik weet dat ze het een tijd kan missen maar wil het liefst toch echt een keertje zodat ik haar bij een volgende ontmoeting (hopelijk moeten we daar niet te lang op wachten) kan teruggeven.

Beide Hitchhiker’s omnibussen staan al een tijdje ongelezen in de kast dus ik hoop daar dit jaar verandering in te kunnen brengen.

Ja, Victoria Schwab staat twee keer op deze lijst. Ze moest maar niet zo’n leuke boeken schrijven.

Het vlammende kruis – Diana Gabaldon
Bookish and the Beast – Ashley Poston
Tilly and the Lost Fairy Tales – Anna James
Crazy Stupid Bromance – Lyssa Kay Adams
The Summer deal – Jill Shalvis

Het vijfde deel uit de Reiziger-serie staat al een hele tijd op me te wachten. Ik las vrij snel na elkaar de eerste drie delen, het vierde boek kon me iets minder overtuigen en het vijfde blijf ik maar uitstellen vermits ik meermaals heb opgevangen dat veel fans het vanaf dan bergafwaarts vonden gaan. Toch maar eens testen (én hopen dat ik niet één van hen ben).

Een geeky hervertelling van Beauty and the Beast. Natuurlijk wil ik dat boek lezen.

Tilly and the book wanderers wist me helemaal te betoveren. Alweer zo’n boek dat ik als jonge lezer ongetwijfeld enorm tof zou hebben gevonden maar gelukkig ook als wat oudere lezer helemaal weet te appreciëren. Tijd voor deel twee dus.

Deze serie heeft me al tweemaal van heerlijke ontspanning voorzien. Ik ga er dan ook van uit dat het derde deel dat opnieuw zal doen.

Tja, Jill Shalvis hé. Haar eerste boeken kunnen me minder overtuigen maar sinds haar Lucky Harbor serie kijk ik steeds uit naar haar nieuwe verhalen. Grotendeels doordat ik perfect weet wat ik kan verwachten (romantiek, humor, ontspanning, …) en ze me tot nu toe zelden ontgoocheld heeft.

Alien Nation – Gini Koch

Gini mag samen met Kitty het rijtje afsluiten. Het is immers al veel te lang geleden sinds ik een boek uit deze reeks heb gelezen. Er staan er ondertussen al drie op me te wachten dus daar moet ik dit jaar iets aan proberen te doen.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere boeken die ik graag wil lezen uit mijn eigen collectie. De kans is dus groot dat ik aan het einde van het jaar niet alle boeken van deze lijst kan afvinken. Maar hé, ik heb alvast een lijstje gemaakt. Dat is sowieso een goede start.

Ik weet niet of deel twee dit jaar al zal verschijnen maar indien dat wel zo is (duimen maar) dan is de kans groot dat het vervolg op Huis van Aarde en Bloed van Sarah J.Maas een voorstekertje wordt. Voor een vervolg in de Anderen-reeks van Anne Bishop zou trouwens hetzelfde tellen.

Welk boek willen jullie dit jaar zeker lezen én van welk boek hopen jullie dat het zo snel mogelijk uitkomt?

18 gedachten over “Deze 21 boeken wil ik graag in 2021 lezen”

 1. Er zijn al een paar boeken die ik wil lezen, maar hopelijk komen er nog veel nieuwigheden bij in de loop van het jaar.
  Van jouw lijst wil ik ook zeker Addie Larue, het slotdeel van Petra Doom, het nieuwe boek van Sarah J Maas en De Raven lezen.

  Daarnaast ligt Een dodelijke opleiding van Naomi Novik nog op me te wachten.

  Ik kijk ook uit naar Ready Player Two (alhoewel ik alleen maar negatieve kritieken hoor), de scifi-boeken Sterrenvlucht en Sterrenzicht van Brandon Sanderson, het nieuwe Deverill-boek van Santa Montefiore, Het laatste zussenboek van Lucinda Riley, Project Hail Mary van Andy Weir en nog zoveel anderen.
  We weten weer wat te lezen 🙂

  1. Dan heb je inderdaad al een mooie lijst om naar uit te kijken. Ik ben benieuwd wat je van Ready Player Two gaat vinden want ik hoorde al van manlief dat die vooral negatieve kritieken leek te krijgen.

 2. Oh, interessant! Ik heb een leeslijst (waarvan ik een soort ‘shortlist’ voor dit jaar heb gemaakt), maar daar staan meer boeken op dan ik wil lezen, omdat ik wel wat keuze wil hebben. ‘Arlo’ wil ik ook graag lezen!
  Het boek van Mackesy is een echt pareltje, ik heb ‘m al aan een vriendin cadeau gedaan. Elke bladzijde is er eentje om in te kaderen!

  1. Ik kijk er naar uit om het boek van Mackesy bladzijde per bladzijde te ontdekken. Waarschijnlijk is het er eentje om niet in één keer te lezen maar in vele kleine beetjes zodat je er nog meer van kan genieten.

    1. Hier werd hij gisteren ook in één ruk uitgelezen maar ik weet nu al dat ik hem regelmatig even uit de kast zal halen.

 3. Ik heb meestal eigenlijk echt totaal geen idee welke boeken de komende tijd gaan verschijnen (ik lees ook wel amper series, misschien ook wel daarom), maar dit jaar is er wél een boek waar ik heel erg naar uitkijk en dat is het nieuwe van Christine van Hove.
  Van jouw lijstje heb ik The boy, the mole… al in de kast staan en Arlo wil ik ook graag lezen, heel benieuwd naar!

  1. The boy, the mole … had ik al een tijdje op het oog en vermits positieve quotes in deze periode nog meer van pas komen dan anders vond ik dat een goed excuus om het nieuwe jaar te starten met het bestellen van dit boek.

 4. Best wel een gevarieerde lijst! Hahah dat wordt inderdaad nog een leuke situatie als je De raven gaat bestellen/halen. In It Only Happens in the Movies zitten heel wat leuke filmverwijzingen (wie had dat nu zien aankomen…) Benieuwd wat je van het boek zal vinden.
  De raven en Hof van zilveren vlammen kunnen er wat mij betreft niet snel genoeg zijn. Mijn tbr stapel denkt er misschien anders over.

  1. Haha, mijn TBR-stapel is het meestal ook niet eens met mijn Aanwinsten-post en het uitkijken naar boeken die nog moeten verschijnen terwijl sommige van hen al 5 jaar of langer in de kast staan te wachten. 🙂

  1. Dankjewel! Leuk wanneer lijstjes zo overlappen hé. Vooral omdat ik dan bij die andere helft vaak bij andere bloggers nog meer boeken ontdek die ik ook wel wil lezen. Zo blijft die boekenlijst altijd maar langer worden.

 5. Oh ik zie al heel wat in jouw lijstje dat ik dit jaar ook graag zou lezen. Addie en Gini Koch in elk geval… Tilly is leuk en blijft (wat mij betreft) leuk – ik dacht al dat het ook echt iets voor jou ging zijn. 🙂

  1. Dat had je helemaal goed gedacht. Ik was al een hele tijd van plan om die boeken te lezen maar tot nu toe was het er nog steeds niet van gekomen. Gelukkig las ik ondertussen wel alvast het eerste boek want al die leuke quotes over boeken waren echt genieten. Het onzichtbare leven van Addie LaRue trouwens ook. Ik ben hier ondertussen met mijn recensie bezig. 🙂

 6. The boy, the mole, the fox and the horse staat ook op mijn lijstje, net zoals de Pages & Co boeken. Verder staat ook The Things We Leave Unfinished van Rebecca Yarros op mijn lijstje. Haar boeken gaan automatisch op mijn lees- en kooplijst.

  1. Van Rebecca Yarros wist ik het maar heb je nog van die autobuy-auteurs? Of beperkt het zich tot haar oeuvre?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.