Aanwinsten Oktober 2021: Boeken etcetera

Qua lezen was oktober waarschijnlijk de slechtste maand van dit jaar. Het lijkt wel alsof mijn hersenen besloten hebben dat ik dat best kon compenseren door het deze maand wel heel goed te doen qua aanwinsten. Kortsluiting in je hoofd is sowieso een geldig excuus voor het aankopen van heel wat nieuwe boeken terwijl je vrijwel niet aan lezen toekomt. Toch?

Deze stapel vond ik alleszins behoorlijk indrukwekkend overkomen en toen moest ik mijn Halloween-swappakket nog uitpakken. Eén ding is zeker mijn TBR gaat deze maand weer de hoogte in (én ik heb geen flauw idee wanneer hij weer wat sneller gaat dalen).

De start van deze grote boekenbuit begon tijdens mijn leuke afspraakje met Annelies in Antwerpen. Bij deSlegte ruilde ik toen immers enkele ecocheques in voor deze drie boeken. Het eerste deel uit De magische apotheek serie las ik al als ebook maar de brieven die daar in gedrukt staan waren moeilijk te lezen én ik wil gewoon ook graag verderlezen in deze serie. Nu heb ik dus ook alvast het tweede deel klaarstaan en wie weet heb ik nog wel eens geluk en kom ik ook de vervolgdelen eens bij hen tegen.

Mary Poppins ontdekte ik dankzij Annelies en vermits ik dat verhaal nog steeds niet gelezen heb (én dit boek heel mooie illustraties heeft) besloot ik het die dag te adopteren.

We waren allebei nog steeds niet tot bij Luddites geraakt dus daar hebben we die dag iets aan gedaan. Ik was al een tijdje van plan om Arlo van Floor Denil aan te schaffen en zo meteen een Belgische illustratrice te steunen. Toen ik het laatste én tevens ook gesigneerde exemplaar zag staan was ik dan ook heel gelukkig. Dat was gewoon een teken dat ik het nu wel moest meenemen.

The Raven Heir van Stephanie Burgis zat ik de Dear Book Nerd Book Club selfcare box die ik cadeau kreeg van lieve Nancy. Wat er verder nog in die doos zat kan je hier ontdekken.

De dag dat ze me die box cadeau gaf hadden we in Gent afgesproken en gingen we samen even bij het Gentse filiaal van deSleghte kijken. Daar vond ik Je hoort wat in een klaslokaal van Arnoleon.

Love for beginners van Jill Shalvis bestelde ik online. Het was trouwens niet het enige boek dat ik deze maand besteld heb.

Ook Allegiance of Honour en Shards of Hope van Nalini Singh

en Witch please van Ann Aguirre vonden op die manier een weg naar mijn mini-bibliotheek. Voorlopig liggen de boeken nog op een stapeltje te wachten tot ik ze een plekje in de kast kan toekennen. Ik vrees immers dat dat weer even puzzelen gaat worden.

Any way the wind blows van Rainbow Rowell kocht ik bij het plaatselijke filiaal van Standaard Boekhandel terwijl manlief daar op zoek was naar een bepaalde strip.

Vrijdag 29 oktober was de publicatiedatum van het nieuwe boek van mijn nicht Kaat. Naar aanloop van die dag had ik haar laten weten dat ik vond dat de cover van dat boek om een warme chocolademelk vroeg en of ze zin had om samen af te spreken wanneer het uitkwam zodat we het op die manier konden vieren. De trein leek niet te willen meewerken die dag maar gelukkig geraakte ze met de bus ook tot hier en konden we Winter in de B&B vieren met iets lekkers en een fijn gesprek. Ik ga het boek nog even opsparen tot ik in Kerst / Winter sfeer kom en er dan volop van genieten. Met een warme chocomelk ja.

Toen was er dus ook nog de Halloween swap en mijn lootje heeft (me dat kunnen jullie in de eerstvolgende blogpost met eigen ogen zien) serieus in de watten gelegd. Ik heb echt veel meer gekregen dan ik had verwacht. Want het ging hier dus wel om een kleine swap. Ik kreeg echter niet minder dan twee boeken van mijn wenslijst én een massa andere leuke pakjes. Van deze twee ben ik het meeste benieuwd naar The Wishing Spell van Chris Colfer. Deze serie heb ik tot nu toe immers totaal gemist en daar kan ik binnenkort verandering in maken. Kind of a big deal van Shannon Hale is een beetje een gok. Maar door enkel boeken te lezen waar je vrij zeker van bent kan je natuurlijk geen nieuwe schatten ontdekken hé. Hopelijk is dit er zo eentje.

In het kort:

Arlo – Floor Denil
Mary Poppins – P.L.Travers
Er hangt een geheim in de lucht – Anna Ruhe
Het mysterie van de zwarte bloem – Anna Ruhe
The Raven Heir – Stephanie Burgis
Je hoort wat in een klaslokaal – Arnoleon
Any way the wind blows – Rainbow Rowell
Shards of Hope – Nalini Singh
Allegiance of Honour – Nalini Singh
Love for beginners – Jill Shalvis
Witch Please – Ann Aguirre
Winter in de B&B – Kaat de Kock
The Wishing Spell – Chris Colfer
Kind of a big deal – Shannon Hale

Etcetera:

Er kwamen niet enkel nieuwe boeken bij maar ook enkele andere leuke zaken. Een pumpkin spice handcrème en een Pumpkin Spice Chai Latte mix (die jammer genoeg minder lekker is dan de klassieke Chai Latte), deze heel leuke Hermione pin die ik van Véronique cadeau kreeg, een mooie Hogwarts planner die ik bij Primark vond en een voorraadje nieuwe theesmaken. De blauwe bessen thee wil ik combineren met een kaneelstokje om zo gewoon zelf mijn eigen Even verwennen thee (van Pickwick) te maken.

Nog meer knutselmateriaal ja. Annelies was immers zo lief om voor mij mee te bestellen. Zelf vond ik daarnaast ook nog twee leuke sets snijvormen bij Action.

Eigenlijk ben ik op zich geen handtassen-persoon. Jarenlang had ik er één of twee van Kipling of Hedgren en die gingen vervolgens ook jarenlang mee vooraleer ze aan vervanging toewaren. Ik heb ook wel eens een tweedehands exemplaar op de kop getikt dat me handig leek en dat dan vervolgens opnieuw jarenlang een tweede leven gegeven. Maar toen ontdekte ik dus de geeky handtassen en was het plots een beetje om zeep. Ok, dat klinkt extremer dan het is maar deze zijn wel veel moeilijker om aan te weerstaan en bij dit exemplaar lukte het me zelfs totaal niet. Ik was dank ook heel blij toen het na lang wachten eindelijk beschikbaar werd in Europa en was er super snel bij zodat ik zeker niet te laat zou zijn. Achteraf bekeken was dat blijkbaar een goede zaak want de winkel waar ik het bestelde had maar 3 exemplaren binnengekregen.

Mijn Made in Asia buit hadden jullie nog van me te goed. Die bestaat – verrassing! – volledig uit Harry potter items. De twee bovenste illustraties zijn van een andere verkoper dan de onderste drie producten. Jammer genoeg heb ik geen naamkaartjes want anders zou ik hen hier meteen ook kunnen taggen. De leuke winterse print linksboven gaat vanaf dit jaar deel uitmaken van de kerstdecoratie en het spiegeltje onderaan vind ik nog steeds prachtig. Ik vind het alleen jammer dat de bladwijzer die ik kreeg niet goed gelamineerd is waardoor er bovenaan vrij grote blazen inzitten. Maar hé, heb je dat spiegeltje gezien? Kijk dan toch …

Manlief was goed aan het rondkijken want die zei me toen we deze Nendroid van Hermione zagen dat die opvallend beter geprijsd was ten opzichte van de prijzen die hij eerder die dag én online gezien had. Geloof het of niet maar het was dus hij die zei dat we ze eigenlijk best meteen konden kopen. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik het anders gekocht zou hebben vermits ik al een hele collectie Funko Pops heb maar eigenlijk vind ik dit wel een heel leuk concept vermits je met zo één doos meerdere Hermione’s kan samenstellen. Oké, telkens maar één per keer maar je kan haar wel telkens een heel andere look geven door haar haar, gezicht, accessoires en of lichaamshouding aan te passen. Manlief heeft deze versie in elkaar gestoken en die past perfect bij mijn booksleeve van BooksArtLiberty.

7 gedachten over “Aanwinsten Oktober 2021: Boeken etcetera”

 1. Arlo is zooooo mooi!
  En bedankt voor de tip van het nieuwe boek van je nicht. Daar ben ik wel benieuwd naar!
  De planner van Primark die ik voor je meebracht is gelukkig wel een andere :-).

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Zo’n mooi boek.
   Ik ben er zelf ook heel benieuwd naar. Ondertussen heb ik al gezien dat er af en toe een illustratie in het boek staat.
   Bijvoorbeeld van een beker warme chocomelk. Als ik bij elk van die afbeeldingen ga bijtanken gaat dat boek niet goed voor de lijn zijn. 🙂
   Die heb ik een tijdje terug in Antwerpen zien staan. Degene die jij voor me hebt gekocht bedoel ik. Ik had helemaal niet door dat dat zo’n groot exemplaar is dus daar ga ik ook meer mee kunnen doen dat wat ik in gedachten had.

    1. Dat ga je hier sowieso te zien krijgen wanneer ik er aan ben toegekomen. Laat me (én Katrien uiteraard ook) maar iets weten wanneer je terug tijd hebt. In de tussentijd ga ik alvast volop duimen dat het weer de goede kant uitgaat. Half november krijg ik een derde prik dus dan ga ik me sowieso weer wat geruster voelen.

  1. Misschien is dat bij de volgende Foto-update wel opnieuw zo. Ik zag daarstraks trouwens op Facebook dat er ondertussen in Hasselt ook een 4Geeks is of gaat komen. Dat is dezelfde keten die in Antwerpen in de kelder van de Stadsfeestzaal zit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.