Oh ja, deze las ik ook nog #10

Ik denk dat het jullie al wel is opgevallen dat ik lang niet alle boeken die ik lees recenseer. Dat komt vooral doordat ik geen functionerende timeturner in mijn bezit heb en ik de tijd die ik besteed aan het schrijven van boekbesprekingen dus niet kan terugdraaien om hem vervolgens al lezend door te brengen. Lezen doe ik nu eenmaal nog steeds liever. Vaak schreef ik tijdens het lezen wel iets neer in een notitieboek waardoor ik dit soort recensies met jullie kan delen.

Omdat het de tiende editie is van deze rubriek probeer ik deze besprekingen extra kort te houden. Jaja, af en toe lukt me dat. Of dat dit keer het geval gaat zijn is uiteraard nog maar de vraag.

Titel: Timeless
Reeks: The Parasol Protectorate
Auteur: Gail Carriger

– origineel, gevat, grappig, fantastisch
– ik hou van de setting, het tijdperk en het Steampunk aspect. Geweldige combinatie
– echt een mooi afsluiter van een serie die me nog meer zin deed krijgen in de spin-off.

 

Titel: Sneeuwval
Auteur: Tess Gerritsen

– beklemmende thema’s
– behoorlijk grimmig
– zo meeslepend dat we de dag nadien Flamigel mochten kopen. Nee, ik word niet door hen gesponsord. Al zou zo’n sponsoring wel goed van pas komen gezien het feit dat ik echt super snel verbrand.
– en nee de titel zorgde niet voor verfrissing

Titel: In lichterlaaie
Auteur: Jill Shalvis

– nope
– leest als Nora Roberts. Wat een compliment had kunnen zijn ware het niet dat het lijkt op Nora’s oudere werk dat ik doorgaans niet graag lees omdat het allemaal te vlotjes gaat en ik zelden een klik voel met de personages
– die In lichterlaaie waren dan ook eerder twee stenen die steeds opnieuw tegen elkaar opbotsten in de hoop dat er vuur zou ontstaan.

Titel: List en leugens
Reeks: De Kraaien
Auteur: Leigh Bardugo

– Knap hoe Kaz Brekker op zich geen sympathiek personage is maar er toch in slaagt om je als lezer mee achter hem te scharen.
– te gek voor woorden
– magisch, avontuurlijk, verrassend, meeslepend, vlot, …
– en een uitmuntende sfeerschepping

 

Titel: Bookish and the Beast
Reeks: Once upon a con
Auteur: Ashley Poston

– geekiness + boeken + humor = me like
– past blijkbaar perfect bij mijn bizarre hoodie + japon outfit
– en natuurlijk ook bij mijn boekenkasten
– zo’n leuke cover

Titel: Love Potion
Auteur: Cindy Paul
Illustraties: Renée Zonneveld

fairytale + diversity + knappe illustraties –> zie je wel dat ik beknopt kan zijn.

 

 

 

 

Titel: Bellamy and the Brute
Reeks: Bellamy and the Brute #1
Auteur: Alicia Michaels

– Beauty and the Beast meets & Supernatural
– leuk hoe herkenbare elementen aanwezig zijn zonder een exacte kopie te vormen van het oorspronkelijke verhaal
– een heel andere hervertelling dan ik had verwacht

8 gedachten over “Oh ja, deze las ik ook nog #10”

  1. De laatste tijd is lezen hier lastig geworden. Vaak heb ik wel zin in een goed uurtje lezen (want zo lang trekt mijn concentratie het meestal maar) maar na vijf minuten leg ik meestal mijn e-reader toch weer neer. Het lukt niet voor het moment. Ergens wel jammer, vooral als ik dan kijk aan welk tempo ik vroeger boeken verslond. Natuurlijk heb ik er ook andere hobby’s voor in de plek gekregen en er is wel een verschil tussen schoolleven en het werkleven. Ik hoop dat ik binnenkort toch weer eens goed vooruit kan lezen. Ik mis het wel.

    1. Zo gaat het hier dus ook. De zin om weg te duiken in een boek en alles om me heen even te vergeten is er wel maar de energie en aandacht zijn er jammer genoeg niet. Net als jij blijf ik hopen dat het binnenkort weer terugkeert en in de tussentijd probeer ik me op andere manieren bezig te houden.

  2. Ja, dat probleem met die niet-functionerende timeturners he, dat moet toch eens opgelost worden…

    Weet jij of Bookish and the Beast ook in het Nederlands beschikbaar komt?

    1. Hey Nienke! Daar heb ik eigenlijk geen flauw idee van. Het is het derde deel van een serie dus als de eerdere delen nog niet vertaald zijn vrees ik dat dat niet zal gebeuren.

    1. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Het is al een hele tijd geleden sinds ik de originele trilogie las en ik herinner me niet meer alle details maar ik merk wel duidelijk dat het eerste deel van deze duologie me veel meer aansprak.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.