Foto-update #183

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Er werd weer wat traditionele post verzonden. Binnenkort probeer ik trouwens aan de slag te gaan voor een terugblik-blogpost over de Zomerse Post Actie.

ik ging eindelijk nog eens naar de kapper. Ik ben niet helemaal gelukkig met de kleur maar de kortere en daardoor lichtere lokken zijn wel super. Dat mijn krullen er daardoor terug meer doorkomen vind ik heerlijk.

Salades, zomerse hutsepot, macaroni, pangerecht en voor het eerst in jaren nog een naar het frituur geweest. Wat uiteindelijk geen goed plan bleek te zijn vermits die frietjes veel te zwaar vallen. We deelden met ons twee een mini en kregen amper de helft op.

Er werden ook desserts gemaakt voor het vertraagde verjaardagsfeest waarbij ik vooral heel blij was dat ik eindelijk mijn metekindje en neefjes weer kon knuffelen.

De eerste keer dat ik terug naar Antwerpen ging telt eigenlijk niet echt mee. Die dag ging ik immers met manlief met de trein naar het Centraal Station waar we twee winkels bezochten in het station zelf, vervolgens even op een bankje in de zoo gingen wachten tot onze volgende trein er bijna was en toen terug naar huis keerden. We kochten wat buitenlandse snacks bij Akiba en ik kocht enkele producten bij Yves Rocher. Gek genoeg was ik er nadien desondanks vermoeid door.

Na lang wachten konden Annelies en ik van een offline knutseldate genieten. Dit keer dus geen digi creadate met een laptop tussen ons in maar gezellig recht tegenover elkaar bijpraten, knutselen en doen alsof we bij de Wasbar waren door zelf hun Trying Nemo bagels te maken. Uiteraard maakte ik geen foto van de bagels en ook niet van wat ik die dag maakte. Er stond aan het einde van de dag echter wel een foto op mijn gsm van het pannekoekenplantje dat ik cadeau kreeg.

De kaartenhouder die ik van Kwante cadeau kreeg werd ondertussen getransfigureerd tot een Harry Potter hoekje. Nee, het is geen mini altaar. Zo gek ben ik nu ook weer niet. Dat het er wel op lijkt daar kan ik niet veel aan doen hé.

Ik probeerde op verzoek van manlief een rum-rozijnen cake te maken. Vermits ik geen tulbandvorm had besloot ik het in een springvorm klaar te maken en de baktijd aan te passen. Dat bleek geen goed idee te zijn vermits het midden van de cake niet goed doorbakken was. Dat gaan we dus nog eens moeten proberen.

Het weer is deze zomer echt zo bizar. De ene dag ga je een verfrissend ijsje eten en verbrand je ondanks het smeren van zonnecrème, een dagje later moet je zelfs binnen in huis opwarmen met een Chai Latte of warme chocomelk én dekentje. Brrr.

Vermits het al even herfst lijkt ben ik maar alvast beginnen knutselen voor de Halloween swap. De basis is er al, nu nog verder afwerken.

Voor al wie deze blogpost las en zich afvraagt hoe mijn halve washi-lade er uitziet. Zo dus. Alleen neemt ze een pak meer plek in wanneer ik die doos uit elkaar haal. 🙂

We hebben hier op één week tijd vijf slakken op bezoek gehad. Volgens mij denken die dat de Slug Club hier doorgaat in plaats van bij Slughorn. Ze geraken trouwens binnen terwijl de achterdeur gesloten is. Manlief vroeg zich af langs waar ze dan binnen geraken maar daar is een eenvoudige verklaring voor hé. Verdwijnselen natuurlijk.

Dankzij dat bezoekje aan Akiba heb ik dus Pop Tarts getest. Ze zijn zeker niet slecht qua smaak maar ik vraag me nog steeds af waarom sommige Amerikanen daar zo gek van zijn.

Bloemen voor moederdag

een gezellige, lekkere én (eerlijk is eerlijk) vermoeiend afspraakje. Ik ga duidelijk wat meer uitstapjes moeten doen om mezelf daar terug wat in te trainen. 🙂

Jammer dat je bij zo’n insuline pomp wel een lege batterij kan vervangen door een vol exemplaar maar niet bij een menselijk lichaam. Dan zou die continue uitputting wel heel snel zijn opgelost.

Ik was er echt van overtuigd dat ik tijdens dat fijne afspraakje een aantal boeken voor mezelf zou kopen in ’t stad. Uiteindelijk keerde ik naar huis met leesvoer voor mijn Halloween swapmaatje en drie prentenboeken voor mijn bijna jarig metekindje. Er liep dus iets mis tijdens de uitvoering van dat plan.

Nom nom nom. Ja, ik lag nogal veel onderuit in de zetel. Het zou echt super zijn mocht ik snel even een opgeladen batterij kunnen vervangen.

Ik kreeg weer enkele leuke verjaardagsgeschenken. Dankjewel lieve Nancy!  Dit is er alvast eentje van. De andere krijgen jullie bij de Aanwinsten-blogpost te zien.

Deze orchidee trekt zich niets aan van het bizarre weer en doet het net bizar goed. Wat me het gevoel geeft dat mijn oma die vorige maand overleden is van bovenaf een oogje in het zeil houdt. We noemden haar soms al lachend de orchidee-fluisteraar vermits die planten er bij haar steeds opnieuw terug door leken te komen. Dat ik hier nu dus twee planten heb die op enkele weken tijd vier nieuwe takken en een massa bloemen kregen lijkt dus een gigantische knipoog van haar. Zoveel bloemen zelfs dat ik ze niet op één foto krijg.

Nee, ik heb geen snapchat. Ik heb echter wel een lieve schoonzus die enkele foto’s van een filter voorzag nadat ze me hoorde zeggen dat ik door de vele foto’s op Instagram benieuwd was geworden naar hoe ik er uit zou zien als tekenfilm figuurtje. Blijkbaar een beetje als de zus van Merida. Maar dan wel de enige van die familie die de haarkleur van haar mama heeft meegekregen.

Uiteraard werd er ook weer geknutseld.

Een kaartje voor mijn schoonvader die geïnteresseerd is in fotografie

een verjaardagsalbum in Alice in Wonderland thema voor Kwante

een Harry Potter album voor een jarige mede-Hufflepuff

en een kaart voor een jarige skater.

Nu wordt het hoog tijd om werk te maken van de andere creatieve projecten waar een deadline aan verbonden is. Verjaardagskaarten wil je uiteraard het liefst op je verjaardag krijgen en niet drie weken later.

21 gedachten over “Foto-update #183”

 1. Wat heb je weer veel moois gemaakt en lekkers gegeten!
  Ik blijf maar wat aanmodderen. De goesting begint er welweer inte komen om te maken, maar de drive om effectief iets te doen blijft ontbreken 🙁 Zo ook bij het bloggen helaas.

  Hier zat ik ook al een paar keer met warme choco of thee onder een dekentje. Echt, wat een koude, natte zomer is me dat zeg!

  Zo’n tekenfilmfilter probeerde ik ook eens, maar het resultaat bij mij was allesbehalve flaterend, lol. Niet echt bevorderljk voor mijn zelfbeeld als zelfs een mooimaak filter mij er uit laat zien als de heks uit sneeuwwitje of zo :-S

  1. We staan er gelukkig niet alleen in. Misschien moeten we een steungroepje aanrichten om elkaar aan te moedigen. 😉 Waar ik vroeger heel wat blogposts had klaarstaan moet ik nu vooral nog heel veel uitwerken. Ik weet al wel wat de volgende post wordt maar heb nog geen flauw idee wanneer ik hem ga kunnen samenstellen. Al een geluk dat het een hobby is en er dus geen deadlines aan verbonden zijn. Dat probeer ik mezelf steeds vaker voor te houden. Voor lezen telt uiteraard hetzelfde en knutselen ook. Ik kijk nu dus steeds wat op het moment haalbaar is en probeer me niet langer druk te maken in het feit dat mijn productiviteit opmerkelijk lager ligt. Die wisselvallige zomer helpt er natuurlijk niet bij. Al vond ik het niet erg om in de zetel weg te duiken met een warm drankje.

   Oh, dat is rottig. Ik heb nu ook wel de enige laten zien die ik zelf leuk vond hoor. Er was er ook eentje bij waar ik telkens gigantische wallen op had en een andere waar mijn gezicht precies half op werd ingedeukt of zo. Maar die waar ik Merida’s zus lijk te zijn vond ik dan weer wel leuk. 🙂

 2. Wij hebben afgelopen week zo’n grote box met snoep laten komen, besteld bij een webshop uit Antwerpen. Mijn zusje en ik vinden het altijd zo leuk om die dingen te testen! We hebben ook al vaker Pop Tarts gehad en ik vind ze op zich wel lekker, maar zo gehypet als in Amerika ben ik ook niet. Zij eten dat als ontbijt, ik zou het niet binnen krijgen. Ik denk dat ik maar eens een mixer ga aanschaffen want na elke foto-update van jou krijg ik echt veel te veel zin in cake en andere lekkere gebakken traktaties.

  1. Dat vind ik zelf ook heel leuk. Wanneer ik met mijn nicht naar Nederland (of Londen) ga vinden we het allebei fijn om daar eens in een supermarkt rond te snuisteren wat nieuwe producten te leren kennen. De Pop Tarts waren hier inderdaad niet veel meer dan ok maar geef mij maar gewoon brood of granola als ontbijt in plaats van die veel te zoete snack. Eerder deze week heb ik dan weer wel een M&M ontdekt waar ik wel van hou. Doorgaans ben ik geen M&M fan maar ze verkochten in dat winkeltje ook een paars zakje waarvan de vulling uit fudge brownie bestaat. Ik had het eigenlijk al kunnen weten omwille van de paarse verpakking maar die lust ik dus wél graag. Al een geluk dat het een klein zakje is en ik er maar twee à drie per dan van eet zodat ik want ik vermoed dat je daar anders ziek aan zou kunnen eten. Akiba heeft trouwens ook een webshop maar ze zijn jammer genoeg niet de voordeligste.

 3. Ik zag je username al vaker in de comments bij andere bloggers voorbijkomen, maar ik heb dus nog nooit erop geklikt om je blog te bekijken. Gek eigenlijk! En wat vind ik dat nu zonde, want wat een leuke dingen heb je erop staan 🙂
  Leuk zo een foto overzicht! Dat geeft meteen een beeld van wie je bent! En leuk dat je ook post maakt, ik hou daar ook erg van maar kan er alleen niet zo vaak de tijd voor vinden helaas.
  Je krullen zijn mooi geworden!

  1. Dag Luus én welkom. Zo fijn dat je hier terecht bent gekomen. Dat is inderdaad het idee achter die foto-updates. Een soort maandelijkse blik achter de schermen. Als je van traditionele post houdt is de Kerst of Zomer Post Actie misschien wel iets voor je. Van die tweede verschijnt er binnenkort een terugblik blogpost. Dankjewel! Grappig hoe die er plots weer veel beter doorkomen zodra mijn haar wat lichter is.

 4. Zo jammer dat de frietjes jullie zo slecht bevielen :-(.
  Wel superleuk dat je nog eens een échte knutseldate kon doen.
  Wat de zomer betreft, idem hier: er werden al zowel ijsjes als chai latte gegeten/gedronken!

  Mag ik een klein beetje jaloers zijn op je washitapecollectie? Ik geef toe dat mijn collectie ook best uitgebreid is, maar andere patroontjes en kleurtjes vind ik altijd superleuk.

  Bij ons Verdwijnselen de slakken niet, ze Verschijnselen alleen maar. Met honderden tegelijk. Echt. En ze eten dan nog eens graag ál het lekkers in de moestuin: zowel boontjes als frambozen als frisse groene kleine plantjes. Zucht…

  Elke keer ben ik zo onder de indruk van die geknutselde albums en verjaardagskaarten. Prachtig!!!

  1. Misschien ergens wel goed ook want dat is dan alvast één calorierijk iets waar ik zonder moeite aan kan weerstaan. 🙂 Naar dat knutselen hadden we allebei enorm uitgekeken. Zo fijn dat dat eindelijk weer eens kon. Natuurlijk mag dat. Ik blijf het voor mezelf goedpraten vermits ik de tape wel degelijk gebruik. Zo heb ik net nog mijn nieuwe bullet journal lay-out gemaakt met de HP rolletjes. Ik merk echter wel degelijk dat er heel wat zijn die ik eigenlijk minder leuk vind. Voornamelijk printjes van bij Action die in een set zaten en doorgaans minder goed zijn qua kwaliteit. Wel opvallend hoeveel je op een aantal jaren bij elkaar kan krijgen wanneer je af en toe een rolletje of setje koopt. Ik vind het zelf trouwens ook leuk om bij anderen hun collectie prints te herkennen én er nieuwe te leren kennen. Er zijn er trouwens nog enkele onderweg van Doodlebug. Die hebben super schattige ontwerpen en ik was helemaal gek van hun washi-tape met herfstbladeren.

   Zo rottig van die slakken. Onze buurvrouw heeft van die koffiefilterpotjes (met deksel) in haar moestuintje staan waar ze bier in giet. Blijkbaar helpt dat om de slakken te vangen voor ze je planten en vooral die lekkere frambozen hebben opgesmuld. Dankjewel trouwens! Ik heb hier nog een hele lijst klaarliggen met kaart -en scrapbooking ideetjes die ik wil uitproberen maar er zijn in september weer enkele jarigen en die hun post krijgt uiteraard voorrang.

   1. Het is zo fijn hé, dat veel dingen beetje bij beetje weer terug kunnen?
    Hier wordt de tape ook veel gebruikt. Bij de sets van vb. Action heb ik ook dat ik één rolletje het leukste vind en de andere soms iets minder. Dat is dan snel opgelost met dochterlief hier :-).

    Meestal leer ik nieuwe merken of printjes via jou kennen! Ik ben nog altijd grote fan van de tapejes van Studio Inktvis, maar ook bij Miek in Vorm vond ik hele mooie (die zijn vaak zwart/wit en minimalistischer). Misschien is dat nog eens een idee voor een blogpost: leuke stationaryadresjes…

    Hopelijk wordt volgend jaar minder nat, en zijn er dan ook minder slakken. Ach ja, er zijn ergere dingen ook wel!

    Veel knutselplezier alvast, sowieso is het najaar nog leuker om te knutselen vind ik, als de dagen korter en slechter worden (al hebben we het wel al gehad met die slechte dagen ook vind ik).

    1. Ik heb zelf ook enkele mensen gelukkig kunnen maken met de resterende washitape. Jouw dochter zal wel blij geweest zijn met haar eigen rolletjes. Wel, ik heb al enkele keren aan zo’n post zitten denken en schoof het dan altijd terzijde vermits het niet zozeer boekgerelateerd was. Het is echter wel iets waar ik evengoed fan van ben en ik heb al enkele keren via mail stationary – tips doorgestuurd naar mede-fans. Misschien moet ik er dus toch maar eens werk van maken. Wat je van het knutselen zegt klopt trouwens helemaal. Wanneer het buiten grijs en nat is nodigt zoiets nog meer uit. Ik hoop echter nog op een mooie nazomer vermits augustus al iets te vaak aanvoelde als herfst. 🙂 Wie weet heeft mijn lichaam dan ook minder last van de omschakeling.

     1. In elk geval ben ik helemaal pro een blogpost met stationarytips. Of het slim is om die dan ook te lezen, dat weet ik niet zo goed :-). Maar het is iets wat volledig ‘jij’ is, en dus ook helemaal past hier!

     2. Hihi, ik zal dat in de inleiding maar meteen vermelden dat ik niet aansprakelijk ben voor eventuele impulsaankopen na het lezen van die blogpost. 🙂 Ik heb al een start-lijstje gemaakt maar weet nog niet wanneer het er van zal komen om die blogpost volledig uit te werken.

     3. Goed plan, die inleiding! Ik kijk er toch wel een beetje naar uit. Die blogpost zal zeker een plekje krijgen in mijn Linkjesliefderubriek! 🙂

 5. Wat een heerlijk overzichtje weer! Haha en die Snap filters.. Ik heb wel Snapchat, alleen voor een groepje met werk. Zo leuk! Ook om Noa te filteren :’) #loedermoeder

  Oh en de kapper, daar MOET ik eigenlijk ook echt binnenkort heen. Mijn haar wordt (vooral aan de onderkant) echt stro en ontzettend stug. Toch binnenkort maar eens een afspraak maken (heb er echt zo’n hekel aan)

  1. Met lang haar moet je gelukkig niet zo vaak naar de kapper gaan hé. Ik stelde het vroeger steeds uit en vroeg af en toe aan mijn moeke om de punten bij te knippen zodat het niet te stug zou worden maar merk toch een duidelijk verschil wanneer het echt in laagjes wordt geknipt. Doorgaans probeer ik sindsdien tweemaal per jaar bij de kapper langs te gaan.

 6. Leuk overzicht weer! Ik heb ook genoten van de onze creadate én natuurlijk ook van jouw lekkere Trying Nemo bagels. Jouw andere baksels en kooksels zien er ook heel lekker uit!

  1. Dankjewel! Ik bedacht me deze middag dat we – ook al kunnen we nu ook offline knutselen – evengoed nog eens een digicreadate kunnen inplannen tussen twee ‘echte’ afspraakjes door.

  1. Volgens mij hebben sommige weergoden iets te veel gemeenschappelijk met Loki en vinden ze het leuk om het goede weer te reserveren voor de start van het schooljaar en de examenperiode aan het einde van het schooljaar. Zo lijkt het alleszins toch.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.