De leerling-toveraar – Audrey Alwett

Titel: De leerling – toveraar
Serie: De magische wereld van Charlie #1
Auteur: Audrey Alwett
Uitgeverij: LS Amsterdam
Prijs: 18,99€
Bladzijden: 350p.
Bron: recensieboek

Charlie gelooft niet in magie, ook al heeft hij een kat met buitengewone gaven. Totdat hij er op een dag achter komt dat zijn oma, die vijf jaar geleden op mysterieuze wijze verdween, lid was van een orde van mensen die over toverkracht beschikken: de toveraars. Haar plotselinge verdwijning lijkt iets met Charlie te maken te hebben. Geholpen door meester Lin, die zijn oma goed kende, en Sapodila, een meisje uit zijn klas, wordt Charlie ingewijd in de wereld van de toveraars om niet alleen zijn oma, maar ook zichzelf te redden …

Mijn mening:

Ik weet dat ik het al vaker heb gezegd en misschien moet ik eens een lijstje samenstellen met dit soort boeken maar ook De leerling-toveraar is een boek waar ik als kind geweldig van genoten zou hebben. Er lijken steeds meer boeken te verschijnen die ik als kind meteen had willen ontlenen indien ik ze in de plaatselijke bibliotheek was tegengekomen.

Gelukkig staat er geen leeftijdslimiet op het lezen van jeugdboeken en kon ik er dus ook als volwassene van genieten. In het begin van Charlie’s verhaal dacht ik steeds dat de woorden toveraar en magister schrijffouten waren tot ik de titel van dit eerste deel nog eens herlas en besefte dat het wel degelijk correct was. Lidewij van den Berg en Sandra Verhulst die dit boek mochten vertalen gaan net als Wiebe Buddingh met momenten heel creatief uit de hoek zijn mogen komen vermits er wel wat termen in voorkomen die niet letterlijk te vertalen zijn.

Bij dit boek snap ik helemaal dat men het aanprijst voor fans van Harry Potter. Het doet me er met momenten aan denken maar is tegelijkertijd helemaal anders. Gelukkig is het daarnaast vooral ook heel erg leuk.

Een spreukenboek dat knuffels geeft, blinkers en klinkers, een kat die wel hoort maar niet altijd luistert, een hoed die me meteen aan Hermione deed denken, eindeloze theepotten die de thee serveren die het best bij iemand past, een boekhandel waar je heel snel voor moet zijn, bezemstelen waarbij een Exceeded Expectations voor Herbology geen overdreven luxe is, een scène die me aan Fantasia deed denken, quotes waar ik me wel in kan vinden (“Zolang er thee is, gaat alles goed.”), bizarre vervoersmiddelen, Soppers, een sport waar Cinderella’s peetmoeder waarschijnlijk grote fan van zou zijn, het belang van herinneringen, uitzonderlijk gebak én uiteraard ook een grote hoeveelheid magie.

Dit boek bevat echt ontzettend veel leuke elementen en Audrey Alwett heeft een heel fijne schrijfstijl die er voor zorgde dat ik me als lezer moeiteloos kon onderdompelen in haar wereld. Het is avontuurlijk, grappig, speels én magisch. De leerling-toveraar is dan ook een heerlijke kennismaking met de magische wereld van Charlie.

 

2 gedachten over “De leerling-toveraar – Audrey Alwett”

    1. Hopelijk kan je er evenveel van genieten als ik. Zelf kijk ik alleszins alvast uit naar het volgende deel in deze serie.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.