Tegenstellingen #7

Wanneer je zoals ik zowel van lijstjes als boeken houdt is het niet meer als vanzelfsprekend dat je beide samenvoegt tot een geheel … boekenlijstjes. De ene keer baseer ik me op de cover en deel ik hier bijvoorbeeld een Raaf in de Spotlight-lijstje of een lijst met allemaal collages van boeken met een gemeenschappelijk element op de cover. Een andere keer focus ik me net op de titels of auteurs met posts als Kleurrijke auteurs, Steeds een tikkeltje meer of Here, there, everywhere als gevolg. De post van vandaag hoort in dat laatste rijtje thuis vermits ik ook met vaste regelmaat titels tegenkom die elkaars tegenpolen zijn en dus meteen ook het tegenovergestelde van Gedeelde titels

Kan je iets nog steeds een terugkerende rubriek noemen wanneer de vorige post al meer dan een jaar oud is? Zolang is het immers al geleden sinds de laatste Tegenstellingen-post en dat terwijl ik er nog zoveel titels voor heb klaarstaan.

Een vraag die af en toe terugkomt is of ik de boeken in deze posts allemaal gelezen heb. Dat is dus (voor alle duidelijkheid) niet het geval. Bij deze editie heb ik bijvoorbeeld maar één boek daadwerkelijk gelezen. Meestal gaat het zo dat ik online een boek zie voorbijkomen en me bedenk dat die titel waarschijnlijk ook een tegenpool heeft. Vervolgens ga ik daarnaar op zoek en vrijwel steeds vind ik ook daadwerkelijk een tegengestelde titel.

Winter’s Knight – Kelly Wyre / Summer Knight – Jim Butcher

Lucifer’ s Son – Sergey Mavrodi / Lucifer’s Daughter – Kel Carpenter

In het shadow – Mark Edwards / In his shadow – Tiffany Snow

Day shift – Charlaine Harris / Night shift – Stephen King

The witch’s vampire – Jami Brumfield / The vampire’s witch – Emma Glass

White stag – Kara Barbieri / Red stag – Guy de la Valdène

The brothers Grimm / The Sisters Grimm – Michael Buckley

The love you give – Sheena Binkley / The hate you give – Angie Thomas

The kindest lie – Nancy Johnson / The brutal truth – Lee Winter

Shatter me – Tahereh Mafi / Fix me – Rune Michaels

2 gedachten over “Tegenstellingen #7”

    1. Ik blijf er versteld van staan hoeveel titels ik tegenkom die in deze rubriek thuis horen. Zo kan ik natuurlijk nog een tijdje blijven doorgaan qua blogposts samenstellen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.