Foto-update #180

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik kocht een origineel verjaardagscadeau voor mijn nicht en steunde tegelijkertijd twee kleine ondernemers. Zo’n fijne combinatie.

De voorbije maand werd er opnieuw vaak geknutseld vermits lezen nog steeds moeizaam gaat. In deze foto-update gaan dus waarschijnlijk behoorlijk wat scrapbookingprojecten verschijnen. Hier was ik bezig aan verjaardagspost in reis-thema voor een vriendin die in de toeristische sector werkt. Het eindresultaat komt verder op in deze blogpost nog aan bod.

De raamstickers zien er op deze manier wel mooi uit maar jammer genoeg niet wanneer je ze langs buiten bekijkt.

De kans is groot dat ik binnenkort wat meer enveloppen-albums ga knutselen. Want op de één of andere manier zijn vrijwel al de bijhorende kaarten verwerkt maar de enveloppen niet. Ik snap zelf ook niet goed hoe ik dat heb klaargespeeld.

Scar weet altijd het beste plekje te vinden in de tuin of op het terras.

Ik maakte ook een Animal Crossing Memory om als mini verjaardagsgeschenk naar het zoontje van mijn nicht te versturen.

Ik besloot onlangs een volgekrabbeld notitieboek bij het oud papier te doen maar pas nadat ik het nog eens had doorgebladerd om te zien of ik alles had uitgewerkt wat er instond. Toen kwam ik deze tegen en besefte dat dat mini-lijstje op één puntje na nog steeds toepasselijk was. Het eerste heb ik ondertussen helemaal afgeleerd nu die andere twee nog. 🙂

Meer knutselen gaf me het perfecte excuus om meer papier te bestellen. Ik weet meestal perfect op voorhand wat ik met welk vel wil gaan maken en voor wie.

Jammer dat je zoiets nooit even mooi kan vereeuwigen op foto. De maan was echt indrukwekkend die avond.

Caesar Salade maken met restjes kip. Op die manier is het natuurlijk extra leuk om niets verloren te laten gaan.

Mooie bloemen en planten, lieve kaarten, … zo werd onze tiende huwelijksverjaardag een pak feestelijker. De lekkere sushi ’s avonds hielp daar uiteraard ook bij.

Ik kreeg van manlief een magnetenset van Harry Potter en heb me geamuseerd met het uitkiezen van leuke plekjes voor een aantal van die magneten.

Annelies maakte zelf deze mooie kaart voor ons jubileum. Een shaker – kaart en drieluik album in één. Ik besloot er enkele dagen later zelf ook eentje te maken voor mijn nicht. Zonder het shaker – gedeelte. Daar moet ik me later maar een keer aan wagen.

How to feed a Hufflepuff …

Ik zat glimlachend aan tafel toen ik dit opmerkte en besloot er meteen een foto van te maken. Kleine geeky geluksmomenten. Je kan het misschien niet zo goed zijn op de foto maar we hadden allebei naast de computer een notitieboek met ringen liggen en daarop een balpen. Ik eentje van Hufflepuff, hij een Gryffindor-versie.

Een lade vol knutselmateriaal herindelen en zo een veel handigere indeling bekomen maakt me ook blij. Ja, ik weet dat ik van gekke dingen blij kan worden en zelfs daar ben ik blij om.

de maandelijkse Amnesty-brief

Ik knip regelmatig prenten uit magazines. Die waren wel al ietwat gesorteerd maar ze werden niet allemaal bij elkaar bewaard en daar wilde ik verandering in brengen. Dus ben ik nu (al een tijdje) bezig met alles mooi uit te knippen en de illustraties te sorteren op thema. In een soort van fichebak. Een tijdrovend klusje dat me nadien (hopelijk) veel tijd gaat besparen. #coronamademedoit

Knip, knip, knip … Ik zei al dat het een tijdrovend klusje was hé.

Nog meer geknip. Maar echt waar, zoveel geknip. Mijn handen vonden het iets minder fijn. Maar het eindresultaat gaat wel heel handig en overzichtelijk zijn.

Ook dit is scrapbooking. Het keukeneiland ziet er soms wat gek uit maar ik was wel heel blij met het eindresultaat van dit project. Vooral omdat het van de eerste keer foutloos ging.

Vinden jullie dit soort wolken ook zo indrukwekkend? Alsof er een massa dementors op komst is. Haal voor de zekerheid de chocolade maar al boven.

Er werd gepuzzeld,

gekookt

en ja, heel af en toe werd er ook gelezen. Van dit boek heb ik trouwens enorm genoten. Dat ik het deels buiten kon lezen maakte het nog fijner.

er kwam ook een leuk pakket vol magische verrassingen toe. Binnenkort hoop ik daar een blogpost rond te kunnen uitwerken en de inhoud met jullie te delen.

Lekkere lifehack. Gratis en voor niets. Graag gedaan. 😉

Ik heb me ook voor het eerst in mijn leven gewaagd aan het maken van een veggie vol au vent.

Mijn versie van de mooie kaart die we van Annelies cadeau kregen.

De maandelijkse opdracht voor de bakchallenge van Fieke en Eva bestond deze maand uit macarons. Dat was alweer een tijdje geleden. Ik heb er zelf slechts twee van geproefd en de overige cadeau gegeven aan een jarige. Misschien maar goed ook want anders had ik me ongetwijfeld niet kunnen beperken tot twee stuks.

Ik kreeg heel leuke post met een geweldige timing vermits die dag behoorlijk triest gestart was.  Nogmaals bedankt Fieke. Het mooie ravenkaartje staat hier in het zicht te pronken. Jouw lieve brief, de mooie kaart én de fijne stationary die je voor mij mee hebt willen bestellen waren die dag (én nu eigenlijk nog steeds) een heel welkom lichtpunt.

Nog meer gebak en dit keer niet voor de bakchallenge. Maar omdat het slechte weer er om vroeg en omdat ik manlief met iets lekker wilde verrassen.

Nog meer geknutsel ook. Dit keer een verjaardagskaart voor mijn neefje die binnenkort vier wordt.

Niet alle albums lukken van de eerste keer. Bij sommige projecten heb ik zelfs drie pogingen en behoorlijk was wasspelden nodig voor ik de juiste heb gevonden. Het eindresultaat was gelukkig wel de moeite waard. Doorgaans ben ik niet zo van de bloemenprint maar deze print vind ik net heel leuk. Die frisse kleuren doen me meteen nog meer zin krijgen in mooi zonnig weer.

Wat nog? Ik keek naar het Eurovisiesongfestival en dat leverde een nieuwe Potteritis blogpost op.

Ik maakte Chicken Tandoori in plaats van veggie tandoori vermits ik blijkbaar vergeten was om de veggie nuggets op de boodschappenlijst te noteren. Tijdens het koken dacht ik ook tweemaal ‘Potjandoorie, Chicken Tandoori’. Ik vrees dat mijn vake zijn humor erfelijk is. Zal daar toch eens op moeten gaan letten precies.

Er werd nog MEER geknutseld. Ik besef dat de foto-updates steeds meer op een creatieve update beginnen te lijken. Deze verjaardagskaart is voor de moemoe van manlief. Drie keer raden wat haar lievelingskleur is.

Ik ging samen met mijn nicht wandelen en we onderbraken die wandeling even voor het allereerste ijsje van het jaar. Dat is toch altijd even extra genieten. Het weer was misschien niet perfect maar het ijs (stracciatella en Blueberry Muffin) was dat wel.

6 gedachten over “Foto-update #180”

 1. Oeh, zo’n leuke memory! Leuk om te maken én om te spelen :-).
  Wat een werkje, al die knipsels. Hier vliegen ze allemaal door elkaar in één doos, wat ervoor zorgt dat ik wel altijd alles moet bekijken als ik iets wil maken.
  Hoe vond je de veggie vol-au-vent? En dat blueberrymuffinijs ziet er ook wel lekker uit!

  1. Al een geluk dat er geen leeftijd staat op Memory spelletjes hé. Want dat blijft hier ook een favorietje.
   Ik ben er nog steeds mee bezig. Net als jij moet ik steeds tussen al die knipsels snuisteren tot ik iets geschikt had gevonden. Hopelijk gaat dat in de toekomst een pak vlotter. Ik was bij de veggie vol-au-vent eigenlijk vooral fan van de saus. De vleesvervanger was taaier dan bij de klassieke vol-au-vent en dat was even wennen. Bij het blueberry muffin-ijs moest ik niet wennen. Dat kon me van het eerste hapje overtuigen. 🙂

   1. Het hangt er een beetje van af welke vleesvervanger je kiest denk ik. Maar ik heb al zo lang geen vlees meer gegeten, dat ik het niet meer kan vergelijken :-).
    Tussen knipsels snuisteren vind ik op zich wel rustgevend, maar hoe meer het er worden, hoe meer tijd het in beslag neemt ook. Ik denk dat ik hier ook ooit aan een sorteersysteem zal moeten beginnen!

    1. We variëren ondertussen al wat meer qua vegetarische en veganistische gerechten maar ik heb nog lang niet alle vleesvervangers ontdekt. Wie weet kom ik dus nog wel een keer een variant tegen waar het minder bij opvalt.

 2. Een lekkere én creatieve update, I like it! (Ook heel leuk om mijn knutsels hier terug te zien <3 – Blij dat jullie het mooi vonden en ik kijk uit naar jouw eerste shaker!)

  Dat blueberry muffin-ijs kan niet slecht zijn. Misschien kunnen we daar ook een nicecream versie van maken?

  1. Als je dat nicecream recept bedacht hebt mag je het zeker met me delen. Het bosbesgedeelte lijkt me geen probleem maar ik heb geen flauw idee hoe je het muffin-effect kan krijgen én het toch gezond kan houden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.