Aanwinsten April 2021

Dat er deze maand meer dan één boek vermeld kan worden in deze blogpost hebben jullie aan anderen te danken. Doordat het lezen nog steeds niet echt wil lukken koop ik zelf immers minder nieuwe boeken. Als ik dat niet deed dan zou die TBR wel heel snel de hoogte ingaan.

Deze maand kocht ik zelf één boek. Tilly and the Map of Stories van Anna James is het derde deel uit de Pages & Co serie waar ik nog niet zo heel lang geleden in begonnen ben.

Van Petra mijn lootje tijdens de Books & Bunnies paasswap van Kwante in Wonderland kreeg ik Bellamy and the Brute van Alicia Michaels, een hervertelling van Beauty and the Beast waar ik heel benieuwd naar ben.

Daarnaast viel ik ook nog eens in de prijzen toen Emmy naar aanleiding van haar tiende blogverjaardag enkele wedstrijden organiseerde. Bij deze winactie moest je omschrijven wat voor personage je zou zijn indien je zelf in een sprookje zou opduiken. Ik zoog iets uit mijn duim (klik even op de link in eerste zin van deze alinea als je benieuwd bent naar wat dat bedenksel) en was de gelukkige die een exemplaar van Love Potion van Cindy Paul kreeg toegestuurd.Ik ben er nog niet aan toegekomen om het boek te lezen maar ben wel alvast fan van de mooie illustraties van Renée Zonneveld.

Emmy’s blogverjaardag zorgde er ook voor dat ik me afvroeg hoeveel jaar ik ondertussen zelf aan het bloggen ben. Blijkbaar vier ik dit jaar mijn 15de blogverjaardag. Misschien moet ik dus zelf ook maar eens beginnen nadenken over een winactie.

Het aantal boeken viel dus nog mee maar er waren deze maand ook enkele andere leuke aanwinsten:

De mooie The Burrow Lego set waar ik meteen ook Fred en George apart bijkocht want die mochten natuurlijk niet missen.

Een Marauders Map Brillendoos zodat mijn zonnebril dit keer niet los in een tas moet zitten waardoor hij snel stuk gaat en ik vervolgens een hele zomer zonder zonnebril zit.

Een tweedehandse typemachine (die ik bijna vergeten was in dit lijstje maar ondertussen wel al meermaals werd gebruikt)

Een Mad Hatter Sonny Angel die in de boekenkast bij mijn mooie jubileum-editie van Alice in Wonderland staat.

Twee puzzels want als het lezen niet wil lukken moeten we ons op andere manieren bezighouden hé

Bloemen van mijn ouders voor onze huwelijksverjaardag. Ze kwamen sneller toe dan verwacht waardoor jullie ze nu al te zien krijgen. Nu ja, één bloem van het hele boeket. De rest toon ik jullie later nog wel een keer.

Scrapbooking papier (zelfde reden dan bij de puzzels)

Welk boek voegde jij de voorbije maand toe aan je persoonlijke collectie?

6 gedachten over “Aanwinsten April 2021”

 1. Die lego set lijkt me erg leuk! Maar eerst moet ik mijn puzzel nog afwerken…. maar ik kocht boeken! Non-fiction vooral, voor mijn nerdy self.

  1. De set is inderdaad super tof. Ik vond het alleen jammer dat ze gekozen hebben voor een periode nadat Fred & George het ouderlijk huis hebben verlaten. Hun kamer had het ongetwijfeld nog leuker kunnen maken. Ik heb dus zelfs al overwogen om uit te dokteren welk materiaal ik zou nodig hebben indien ik The Burrow zou willen uitbreiden. 🙂

 2. Zo tof dat je in de prijzen gevallen bent bij Emmy! Ik heb deze week één van de eerste boeken van dit jaar gekocht: Orakel van Thomas Olde Heuvelt. En ik heb me dus weer laten verleiden door een Bookchoice-offer I couldn’t refuse… Dus komen er weer elke maand 8 e-books bij op mijn lijst. (Onze papa heeft me gegarandeerd dat ik er geen spijt van ga krijgen en ik geloof die mens altijd op zijn woord.)

  En ook hier een nieuwe oude typemachine en scrapbookingspullen, maar dat hoef ik je niet te vertellen 😉

  1. Haha, jouw papa is je persoonlijke bookdealer. “Probeer het maar, je gaat er geen spijt van krijgen.”
   Dat wist ik inderdaad al en ik heb ondertussen ook in het echt kunnen bewonderen dat je met dit typemachine leuke details in je projecten verwerkt.

  1. Die eerste jaren heeft naast familie en vrienden volgens mij niemand mijn blog gevonden hoor. Dat kwam pas later. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.