Boekentitels die nu (dankzij Corona) toch net iets anders klinken

De oorzaak van deze blogpost is de titel van een Young Adult boek dat ik enkele jaren geleden las. Of eerder mijn bizarre brein dat me plots uit het niets deed beseffen dat die titel nu helemaal anders klonk dankzij het hele Corona-gebeuren. Geen Kerst-gerelateerde blogpost dus om jullie alvast voor te bereiden op vanavond en morgen. Eerlijk is eerlijk ondanks de vele lieve kaarten en de leuke kerstsokken met pinguïns die ik momenteel draag heb ik nog steeds niet het gevoel dat het Kerst is. Dus krijgen jullie vandaag een lijstje van me. Zo kan ik jullie wel alvast een beetje voorbereiden op januari wanneer de listomaniac in me de kans krijgt om zich uit te leven door vele terugblik-lijstjes samen te stellen.

The 5th wave
Ik hoop echt dat het niet zo ver zal komen

De bubbel – Sanne Kanis
Ja, hoe zit het nu juist met die bubbel? Ik kreeg er het voorbije jaar met momenten een punthoofd van.

Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi
Dichtbij en ver weg – Maarten Doorman
Gek hoe je enerzijds vlak bij elkaar woont maar plots niet meer spontaan bij elkaar op bezoek kan gaan. Dan lijkt die korte afstand plots bijna eindeloos te worden. Of hoe dichtbij ook een beetje kan aanvoelen als ver weg.

Het Supermarkt Dieet – Nannet van der Ham
Wanneer hamsteraars de winkelrekken hebben leeggeroofd en je dus recepten moet bedenken met een minimum aan ingrediënten.

Veilige afstand – Kees Kolthoff
Anderhalve meter. Maar twee is zelfs nog wat beter.

Ode aan de Knuffel – Melvin Erkemeij
Tja, na een jaar als dit weten we allemaal dat knuffels onmisbaar zijn én ze dus eigenlijk ook wel een ode verdienen. Toch …

Weg van de supermarkt – Gerrit Jan Groothedde
Al sinds half maart want sindsdien doet manlief de boodschappen.

Leven zonder masker – Jan Velsen
Nog iets om naar uit te kijken.

Dood door wc-papier – Donna Gephart
Gelukkig liepen de ruzies in de supermarkten voor het laatste pak wc-papier niet zo erg uit de hand maar toch … Als je bepaalde mensen bezig zag met inslaan en ruzie maken had het even goed uit de hand kunnen lopen.

Kom, geef me een knuffel – Michal Snunit
Ik, zodra het weer kan/mag. Zet jullie maar al schrap.

Lockdown. Volume 3 – Michio Yazu, Nykken
Alsjeblieft niet! Twee is al meer dan genoeg.

De lege stad – Simone Van der Vlugt
Mensen binnenshuis, winkels gesloten, amper auto’s op de baan, … oftewel de eerste lockdown.

Het wordt spectaculair. Beloofd – Zita Theunynck
Nee, laat maar. Gewoon is meer dan genoeg.

Samen zijn we thuis – Stephanie Parsley Ledyard
Ja, dat hebben we dit jaar inderdaad heel vaak gedaan.

Quarantaine – Ilja Leonard Pfeijffer
Daar hebben we het ondertussen wel zo’n beetje mee gehad.

Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck
Zot! Weet je wel hoe gevaarlijk dat is.

Ik ben er niet – Lize Spit
Op alle leuke afspraakjes die voor dit jaar op de planning stonden.

De angst verzamelaar – Jasper De Witt
Angstige mensen – Fredrik Backman
Wanneer je het nieuws al niet meer wil/durft te bekijken uit schrik voor nog meer slecht of ontmoedigend nieuws

De NEEhoorn – Marc – Uwe Kling & Astrid Henn
Nee, je mag niet knuffelen. Nee, je mag niet op restaurant. Nee, je mag niet naar Londen. Nee, je mag niet met je vrienden afspreken. Nee, …

De kunst van het uitstellen – John Perry
Als dit allemaal achter de rug is gaan we wél ons 20 jaar samen vieren door een weekendje weg te gaan, volop afspreken met vriendinnen om uitgebreid bij te praten, knutselmiddagen plannen, uit eten gaan, naar de cinema, …

London Calling – Helen Carey
Ik vrees dat die dat nog wat langer gaan mogen doen vooraleer we onze citytrip ook effectief gaan kunnen doen. Maar we (mijn nicht en ik) hebben wel alvast besloten om een dagje langer te gaan ter compensatie.

Dan komt alles goed – Cathy Kelly
Ik denk dat we allemaal graag willen weten wanneer die ‘dan’ nu juist is zodat we er samen naar kunnen aftellen.

10 gedachten over “Boekentitels die nu (dankzij Corona) toch net iets anders klinken”

 1. Showstopper is ook eentje voor dit rijtje. Overigens een van mijn favoriete series in het Ya-genre. Voor alle cultuur en shows die gecanceld zijn. Of Ingesloten van Samira Ahmed. Allesbehalve Oke van Lauren Steven. Een paar Ya-titels die ineens helemaal anders klinken als je er corona bijhaalt… Gelukkig bestaat corona niet in de boekenwereld en is dat nog een plek waar je virusvrij kan leven.

  1. Hey Nikita! Dankjewel voor je reactie. Het is echt een lijst die heel lang had kunnen worden hé. Ik ben op de duur maar gestopt met titels opzoeken die in aanmerking kwamen. Zowel Showstopper en Allesbehalve Oke vind ik geweldige suggesties. De andere ook hoor, maar deze twee springen er voor mij meteen uit. Na al die maanden is het inderdaad Allesbehalve Oke dat het virus nog steeds zoveel impact heeft en jammer genoeg zijn er dit jaar heel veel shows en optredens moeten stopgezet worden. Hopelijk komt daar volgend jaar weer verandering in.

 2. Oh haha dit heb je (ondanks dat corona zo niet leuk is) grappig gedaan. Zijn inderdaad titels om even over na te denken…. Heerlijk om deze vakantie m’n boek in te duiken waar het virus eventjes niet bestaat.

  1. Dankjewel Sas! Boekenlijstjes maken, zeker van die ‘gekke’ zoals deze blijf ik heel leuk vinden. Via het lezen van boeken kunnen we er nog steeds aan ontsnappen hé.

  1. Dag Elisa. Ja, soms helpt het door er op een andere manier naar te kijken hé. Dan levert dat hele rottige gebeuren plots wel originele lijstjes op. Ik vond het zelf ook wel opvallend hoeveel titels hier voor in aanmerking komen. Nikita vermelde er in haar reactie ook een paar die zeker in aanmerking komen. Vooral die Allesbehalve Oke en Showstopper zijn jammer genoeg heel toepasselijk.

  1. Dankjewel! We proberen er maar het beste van te maken hé. Elk excuus om een boekenlijstje is goed. Zelfs wanneer dat vervelende virus de inspiratiebron is.

  1. Wat een heerlijk compliment. Tja, er blijven me maar ideetjes te binnen schieten voor nieuwe titelposts. Je kan boeken dan ook aan vrijwel alles linken hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.