Adventskalenders #1: uniek exemplaar + Harry Potter Funko adventskalender

Waar ik vroeger helemaal geen adventskalender had is dat nu toch net even anders. Sinds ik twee jaar geleden door de lieve Annelies verrast werd met een zelf samengestelde adventskalender heb ik de smaak te pakken gekregen. Het jaar nadien maakte ik een adventskalender voor haar en besloten we beide dat het wel een leuke traditie zou zijn om dat afwisselend te blijven doen. Waar ik vorig jaar een adventskalender van Lipton had en eentje van Primark was ik dit weer de gelukkige die zo’n uniek exemplaar mocht ontvangen. Vermits het een jaar is om jezelf wat meer te verwennen besloot ik mezelf dit jaar wél een Harry Potter funko adventskalender te gunnen.

Deze laatste maand van 2020 sluit ik dus af door 24 dagen lang telkens twee pakjes te mogen openen. Wat een verwennerij. Ik besloot mijn nieuwe aanwinsten ook aan jullie te tonen én ben ondertussen al wat ideetjes aan het noteren voor de adventskalender die ik volgend jaar mag samenstellen voor Annelies. Je kan er immers niet vroeg genoeg mee beginnen. 🙂

Adventskalender van Annelies:

Die ‘with love’ – sticker hangt daar niet zomaar hé. Deze adventskalender is duidelijk met heel veel liefde samengesteld.

Mooi versierd, kaartjes met tips, zelfgemaakt kerst-inpakpapier, … Het was al fijn om te zien nog voor er een pakje werd geopend.

Het eerste pakje bevatte chocolade lepels die ik kon verwerken tot warme chocomelk. Het pakje van dag twee pastte daar perfect bij want dat bevatte koekjes met chocoladestukjes.

Op dag drie kreeg ik snijvorm cadeau met een rendier en de wens Merry Christmas. Ook de volgende dag bevatte mijn pakje knutselmateriaal want toe kreeg ik een stempelset.

Dag vijf bevatte een super leuke bladwijzer die volop kerstsfeer uitstraalt én (wat je niet kan zien op deze foto) twee verschillende zijden heeft. Op de zesde dag kwam de Sint langs met speculaas.

Op de zevende dag ontdekte ik mooi kerst-enveloppen die achteraan een touwtjes-sluiting hebben en ook bij dag 8 kwam er een touw aan te pas. Maar dan wel één om kerstkaarten aan op te hangen met de leuke wasknijpers die er bij zaten.

Op dag 9 werd ik aan het werk gezet en mocht ik drie Tectonic puzzels oplossen vooraleer ik het volgende pakje mocht openen. 🙂 Dat tiende pakje bevatte grappige sushi memo notes.

Dag 11 zorgde er dan weer voor dat mijn washi collectie nog wat groter werd. De rode en groene heb ik ondertussen al uitgetest bij het versieren van kerstpost. Op de 12de dag ontdekte ik dan weer een leuke manier om cadeaulabels te versieren én kleinere restjes papier te verwerken. Die schotse ruiten vind ik echt heerlijk kerstig.

Harry Potter Funko Adventskalender

 1. Harry met een gouden uil-decoratie voor in de kerstboom
  2. Ron met een winterse muts en christmas cracker
  3. Een mini flocked Hedwig die sowieso ook door het jaar in de kast gaan blijven staan.
  4. Hermione met een kerstpakje in haar ene hand en aan de andere kant een missende arm.

5. Dumbledore met baby Harry in zijn armen
6. Dobby met een sok in zijn hand
7. Fred met een door Molly gebreide kersttrui
8. Fang

9. “Turn to vakske 394.” … “Maar er zijn er maar vieren…” “Turn to vakske 394!” oftewel Professor Snape
10. Crookshanks (staat ondertussen al naast Hermione in de kast)
11. Professor MacGonagall
12. Harry met de onzichtbaarheidsmantel die hij onder de kerstboom vond.

Ik postte het verhaal van Hermione’s missende arm op Instagram en tagde daarbij Funko Europe. Maar jammer genoeg kwam er geen antwoord op. Het is nochtans een ernstige zaak want die arm lag niet los in het zakje en is dus effectief verdwenen. Bovendien is het haar rechterarm dus indien Harry er niet in slaagt om Hermione te leren hoe ze zonder toverstaf spreuken kan uitvoeren dan zit het beoefenen van magie er niet langer meer in voor haar.

Zou ze dan toch een keer niet goed genoeg hebben opgelet tijdens één van de lessen en daardoor de belangrijke regel van drie hebben gemist? Destination, Determination én Deliberation … of je eindigt dus zoals Hermione wanneer je probeert te verdwijnselen. Ik heb haar dan maar wat Skelegro laten drinken in de hoop dat haar arm snel weer aangroeit. Tot nu toe zonder resultaat.

12 gedachten over “Adventskalenders #1: uniek exemplaar + Harry Potter Funko adventskalender”

 1. Zo jammer dat Hermione stuk is! 🙁
  Wel superleuk, die funko’s, en die andere kalender natuurlijk ook!
  Vorig jaar had ik een kalender met allemaal Pukka thee in, en zo leerde ik nog enkele nieuwe smaken kennen!

  1. Die van Annelies is minstens even leuk. Ons mini kerstdorp (lees: een boekenwinkel én chalet) ziet er nog leuker uit wanneer ik die mini Harry Potter popjes er in laat rondlopen. 🙂

 2. Oh waauw, die zelf gemaakte adventskalended! Wat een werk en liefde dat daar in is gekropen! Schitterend.
  Jammer dat je van funko geen reactie kreeg 🙁 Maar alle andere poppetjes zien er wel heel mooi uit!

  1. Echt hé! Zo genieten. De ene keer van het maken, de andere keer van het krijgen en mogen uitpakken. Flauw hé, ik was aan het hopen dat ze er zelf ook wat referenties en grapjes tegen aan gingen smijten maar dat bleek dus niet het geval te zijn. Arme Hermione heeft ondertussen ook nog eens ongelukje gehad met Polyjuice potion én een kattenhaar. Gelukkig heeft ze hier wel nog steeds allebei haar armen. Dat is ook al iets. 🙂

 3. Zo lief dat je een blogje wijdt aan mijn adventskalender <3 Hij is inderdaad met heel veel liefde gemaakt en ik hoop dat je nog heel wat leuke dingen gaat tegenkomen voor kerst daar is.

  Wel gek dat Hermione haar arm compleet vermist is. In mijn hoofd spelen er zich dan altijd verschillende gekke scenario's af die dit kunnen verklaren 🙂

  1. Natuurlijk maak ik daar een blogpost rond. Twee zelfs. Ik ben er echt volop van aan het genieten. Wel grappig dat we voor dezelfde dingen gaan. Want ik ben al wat items tegengekomen die ik genoteerd had voor jouw volgende kalender. Ik ga dus nog eens goed moeten nadenken zodat die van jou volgend jaar ook een aantal verrassingen bevat. 🙂

  1. Het is echt genieten. De ene keer omdat je hem mag samenstellen, de andere keer omdat je hem mag uitpakken. Ik ben al zoveel leuke verrassingen tegengekomen deze maand. Zelfs een zwartraafje pin.

 4. Wat een toffe kalenders. Voor de HP fans is die laatste natuurlijke echt wel tof. Minder van d’r arm zeg. Dat wordt inderdaad lastig toveren voor haar 😉 Maar daar vind ze vast wel wat op zo vindingrijk dat ze is.

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Natuurlijk vind ik die Harry Potter kalender super. Ah ja, Harry Potter. Maar die van Annelies is natuurlijk nog specialer. Zeker wanneer je beseft hoeveel tijd en liefde er is ingekropen in het uitkiezen, knutselen en inpakken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.