Foto-update #176

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik bestelde een Lego Harry Potter stickerboek voor het zoontje van mijn nicht én gaf het vervolgens ook braaf aan hem in plaats van het zelf bij te houden.

De kerstverlichting werd dit jaar wat vroeger bovengehaald dan anders

Wanneer je tijdens het lezen plots iets in de brievenbus hoort vallen. Blijkbaar was de koekjesfee even langgewenst

Stickers sorteren? Jaja, er moet echt eens een ‘Corona made me do it’-blogpost komen want ik doe de gekste dingen nu ik meer tijd heb en minder aan lezen toekom.

Vermits de honey roasted notenmix van De Notenshop uitverkocht was besloot ik het een keer zelf te maken volgens een recept dat ik online tegenkwam. Tja, dat was dus niet voor herhaling vatbaar. Het proeft helemaal anders en het plakt zo erg dat je de noten met een vork moet lossteken voor je ze uit de post kan halen.

We besloten een plaatselijk restaurant te steunen door bij hen ons avondeten te bestellen. Jammer genoeg bleken hun opwarm-richtlijnen niet echt te kloppen. Waardoor mijn vis zelfs niet helemaal doorbakken was. Ja, ik weet dat ik graag sushi eet, maar het is het één of het ander hé. Of rauwe vis, of doorbakken vis.

Hé, je kan niet zeggen dat ik niet mijn best doe om in de kerstsfeer te komen

Gelukkig vond mijn postuil het nieuwe adres van een vriendin en kwam dit kaartje goed bij hen aan

Ik vind rauwe brownies veel lekkerder sinds ik ze met hazelnoten maak in plaats van walnoten of pecannoten.

Na de gewone kerstkaarten volgden de geeky kaartjes.

Plus nog een extra kaartje voor het zoontje van mijn nicht om hem te laten zien dat zelfs intergalactische superhelden wel eens in de lappenmand liggen. (de illustratie komt uit het magazine van de CM)

Deze appel-kaneelcakejes verdwenen nogal snel. Later zal wel duidelijk worden waarom.

Aaaaah, pompoensoep. Ikke blij!

Wanneer je heel misschien wat veel fanfictie gelezen hebt omdat een gewoon boek maar niet wilde lukken.

Cadeautjes want ik werd voor de vierde keer tante.

Een super lieve kaart van een geweldige vriendin. Of hoe een kaart heel veel deugd kan doen.

Die appel-kaneelcakejes hé … die eet manlief per drie. Je zou het nochtans niet zeggen indien je hem ziet want hij ziet er uit alsof hij geen cakejes krijgt en ik alsof ik ze allemaal in mijn eentje op eet. Maar niet dus hé!

Nog meer kinderboeken? Ja hoor, want één van mijn neefjes werd onlangs twee en naast een leuke puzzel krijg je dan uiteraard ook nieuw leesvoer.

Ik knutselde behoorlijk veel en sommige zaken hadden zelfs een stijl die niets voor mij is maar de ontvanger gaat er (hopelijk) wel heel blij mee zijn en dat is natuurlijk het belangrijkste

Nadat ik me vrij lang het hoofd brak over welke wensen ik op de kerstkaarten kon schrijven schreef ik uiteindelijk zelf iets. Meer dan 60 keer. Hier zat ik nog heel moedig klaar om daar aan te beginnen.

Geweldige deal : een waardebon ontdekken enkele dagen voor hij vervalt en die bij de supermarkt kunnen inruilen voor een pot ijs van het plaatselijke ijssalon.

Wanneer er in de adventskalender die je van een super lieve vriendin kreeg van die chocoladespoons zitten om warme chocomelk te maken. (Ja, ik heb een favoriete pyamabroek. Ja, ik doe die meteen opnieuw aan nadat ze uit de droogkast komt.)

Die keer dat we voor het eerst in jaren zelf nog eens chinees bestelden en ik dus haaievinnensoep kon smullen. Dat ik de dag nadien zo ziek was als iets was iets minder. Ik denk dus dat het weer even gaat duren voor ik nog eens chinees durf bestellen. Of toch zeker geen foe yong hai.

Wanneer ze de bestelling voor je neefje willen inpakken en je zegt dat het niet nodig is vermits je thuis leuker inpakpapier hebt.

Dankzij mijn nichtje heb ik nu leuke kerst pinguïnsokken én verschillende geurkaarsen waarvan eentje je het idee geeft dat je in een peperkoeken huisje woont.

Blijkbaar komt Sinterklaas ook bij grote brave kinderen langs. Dit snoepgoed lag plots in onze gang en we wisten niet van wie het kwam. Ondertussen is dat mysterie ontrafeld maar het was desalniettemin super leuk. Vooral ook omdat ik nu een heel jaar lang kan zeggen dat ik heel héél braaf was geweest.

We kochten een nieuw spel (Merci voor de tip Annelies) én ik vind het super leuk. Voor de geïnteresseerden ik heb het hier over Patchwork Light.

Eindelijk was het zover. Alle kaarten gemaakt én beschreven, alle enveloppen geadresseerd én zelfs bij sommigen er nog een briefje bovenop, … de kerstpost kon ein-de-lijk verzonden worden.

Ondertussen kwam er hier ook al wat kerstpost toe (Merci Katrien!) en ik vind het heerlijk. Leuke kaartjes, lieve wensen, … ze voelen een beetje aan als knuffels en laat dat nu net iets zijn dat ik dit jaar heel erg mis.

Kijk Audrey! Ik kan ook Spaans (of toch zolang ik het mocht overschijven van de Amnesty voorbeeldbrief). 😉

Knuffels versturen per post? Ja, dat kan!

Het was nochtans gewone halfvolle chocomelk zonder hallucinerende middelen er doorheen gedraaid. Maar toch zag ik van alles in die mengeling van melk en chocomelk. Een leeuw, een alien, een kwal, …

Onlangs ontdekte ik via een link die Annelies me doorstuurde een heel leuke manier om een album-kaart te maken. Ik maakte er eerst eentje voor Kerst én vervolgens nog een en toen liep het misschien een heel klein beetje uit de hand. Mijn nichtje liet me tijdens een boswandeling immers weten dat een moeilijke periode nog wat moeilijker aanvoelde nu de zon zich niet meer liet zien.

Die grijze dagen waren niet goed voor het gemoed dus wist ik meteen dat ik haar liefst wat extra zon wilde toesturen. De weergoden omkopen zat er niet in dus maakte ik een zonnige albumkaart. Bij de meeste van deze kaarten steek ik een briefje in één van de verstoptje vakjes maar bij dit exemplaar kon ik de kaart zelf beschrijven.

Plus een Harry Potter kaart voor ons neefje dat momenteel aan het herstellen is van een behoorlijke zware ingreep. Hij is heel fier dat hij net als Harry Potter in Gryffindor zit dus kreeg hij een Gryffindor / Harry Potter kaart.

Een andere vriendin die bijna jarig is houdt dan weer enorm van hartjes dus voor haar gebruikte ik hetzelfde concept om een gepersonaliseerde kaart te maken. Ik vind het echt heel tof om te zien hoe je met één systeem voor iedereen iets helemaal anders kan samenstellen.

10 gedachten over “Foto-update #176”

  1. Ik vroeg me in het begin af in hoeverre je ijs naar gebak kon laten smaken maar ze slagen daar dus heel goed in bij dit ijssalon. Bij hun frangipane ijs kon ik echt de verschillende smaken onderscheiden die zo typisch zijn voor dat gebak. Bokkepootjes ijs hebben ze ook al gemaakt. Ik vind het wel fijn dat ze regelmatig afwisselen. Zo leer ik nog wat meer smaken kennen.

 1. Zo leuk om te zien weer! Wel jammer dat de afhaalmaaltijden niet zo’n onverdeeld succes waren dit keer. Je gaat dan toch zelf moeten blijven koken 😉

 2. Je postuil heeft mijn nieuwe huis gelukkig zonder problemen gevonden 🙂 en die appel-kaneelcakejes klinken heerlijk!! Ik hoop in mijn kerstverlof ook eindelijk weer eens cakejes of koekjes te bakken (lang leve de oven in ons nieuwe huis!). Misschien klop ik dan nog bij je aan voor recepten tips 😉 Maar eerst moet ik nog aan mijn kerstkaartjes beginnen..

  1. Oh, zo tof dat jullie nu een oven hebben. Dan kan je plots zoveel meer klaarmaken. Heerlijke ovenschotels nu het zo’n grijs koud weer is en cakjes en koekjes mogen inderdaad ook niet ontbreken. Klop maar aan wanneer je recepten zoekt.

 3. Jammer dat je ziek werd van het eten :-(.
  De cakejes zien er heerlijk uit, appel en kaneel is dan ook een geweldige combinatie hé.
  Ik begon vandaag ook aan de kerstkaartjes, maar wij lieten ze gewoon printen. En voor de enveloppen haalde ik dit jaar toch maar onze adresstempel boven, want er zullen heel wat meer kaartjes dan vorig jaar per moest verstuurd worden…

  1. Ik heb er gelukkig in de buurt wel nog steeds een aantal zelf kunnen posten maar dan nog was het aantal per post behoorlijk hoog. Op zo’n moment valt het wel op dat de postzegels eigenlijk meer kosten dan de kaarten. Die adresstempel helpt natuurlijk al om het schrijfwerk voor de enveloppen te halveren. Appel en kaneel is inderdaad een heerlijke combinatie. Ik ben deze middag echter nog eens op de weegschaal moeten gaan staan in het ziekenhuis en dat was behoorlijk confronterend. Minder doen én jezelf meer troosten met lekkers omdat je je niet al te denderend voelt is echt geen geweldige combinatie. Ik ga dus toch echt mijn best moeten doen om wat minder naar troosteten te grijpen. Of snacks vinden die zowel troostend als gezond zijn.

 4. Hoera voor dat nieuwe neefje of nichtje, proficiat!
  Eclair-ijs, dat zou ik ook wel eens willen proeven, fascinerende combinatie in alle geval!
  En hier is het eindelijk gelukt om de “kerst”kaartjes te maken, nu nog schrijven… Dat lukt mij dus echt nooit he, daarmee op tijd zijn (die van de kerstpostactie zijn wel al de deur uit hoor, no worries 😉 ). Ach ja, dat mag tot eind januari zeker, wensen voor het nieuwe jaar?

  1. Een neefje én dankjewel! Dat is ook altijd mijn reactie bij het horen van zo’n smaken. Dan vraag ik me telkens af hoe ze zo’n smaak kunnen overzetten naar ijs. Maar het lukt hen dus iedere keer opnieuw. Ik ben benieuwd wat ze nog allemaal gaan bedenken.

   Ja hoor natuurlijk mag je tot eind januari nieuwjaarswensen blijven verzenden. Je mag ook heel de maand lang (én eigenlijk zelfs in februari ook nog indien nodig) terugblikposts delen op je blog. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.