Gelezen in Oktober 2020

Lezen gaat jammer genoeg nog steeds niet al te vlot maar ik las de voorbije maand gelukkig wel al iets meer dan in september. Viermaal zoveel zelfs. Geef toe, dat klinkt indrukwekkender dan “vier boeken in plaats van één”. Toch? In oktober bestonden mijn gelezen boeken uit een exemplaar dat al héél lang in de kast stond te wachten, een net toegestuurd recensieboek, een anoniem boek dat nog even onbekend zal blijven én een boek dat bij volgens mij bij Halloween zou passen.

Het eerste boek was List en Leugens van Leigh Bardugo. Jaja, het boek dat ervoor zorgde dat ze me bij de boekhandel gek aankeken toen ik mijn bestelling kwam ophalen. Je gebruik de naam van mijn blog voor mijn klantenkaart bij de Standaard Boekhandel maar daardoor moest ik wel zeggen dat Zwartraafje de Kraaien kwam ophalen én dat klinkt natuurlijk nogal gek. Sindsdien stond het een hele tijd in de kast op me te wachten en pas nu kwam het ervan om daar verandering in te brengen. Ik heb er trouwens van genoten dus hopelijk duurt het minder lang vooraleer ik aan het vervolg toekom.

Nadien las ik D van Michel Faber. Mijn recensie van dat boek verscheen vrij recent én ik moet nog steeds aan het Grote boek van Sinterklaas denken wanneer ik die cover zie. Al zou er dan natuurlijk wel een grote S opstaan in plaats van een D.

Ja, dat anonieme boek dus hé. Dat kocht ik als kerstcadeau voor een lieve vriendin van me. Een vriendin die deze blog ook volgt dus ze weet alvast dat ik me heb opgeofferd als proeflezer maar ik ga natuurlijk nog niet verklappen wat ze voor haar Kerst van me gaat krijgen. Net als zij zullen jullie dus ook nog even moeten wachten.

Het laatste boek ik echter geen geheim. Ook dit boek stond al even op me te wachten. Sinds de Halloween Swap van vorig jaar dus nog niet schandalig lang. De film Practical Magic heb ik meermaals gezien maar ik had nog nooit het boek van Alice Hoffman gelezen en ook daar kwam deze maand verandering in. Ik las het samen met een vriendin en jammer genoeg zijn we allebei niet super enthousiast over dit boek. Later zal ik nog wel eens uitleggen waarom juist maar voor nu hou ik het er simpelweg op dat dit één van de weinige verfilmingen is die ik beter vond dan het boek.

Cijfertjes:

Goodreads: 74/100
Gelezen boeken: 4
Eigen boeken: 2
Recensieboeken: 1
Bladzijden: 1458p.
TBR: 125 (Jaja, hij is weer wat gestegen. Gelukkig maar een beetje)

12 gedachten over “Gelezen in Oktober 2020”

 1. Hahaha, ik lig echt dubbel met Zwartraafje komt de Kraaien halen. Dat klinkt als codetaal in een of andere ingewikkeld spionageplot 😀

  1. Inderdaad, dankzij deze reactie klinkt het plots helemaal anders. Wie weet wat voor iets zouden die Kraaien dan in dat geval zijn. Ze vonden het gelukkig wel grappig. De uitbater heeft toen zelfs een foto van de bestelling en het afhaalbriefje met mijn naam gemaakt voor zijn collega’s. 🙂

  1. Bij mij zat er echt zoveel tijd tussen. Het was immers al jaren geleden sinds ik de Grisha-trilogie las maar ik heb het idee dat ik dit boek nog een pak fijner vond.

  1. Hé, wat jammer dat ze het niet hebben aangekocht bij jullie plaatselijke bibliotheek. Misschien kan je een aankoopsuggestie doen? Of het boek aanvragen via IBL.

 2. Hoelang moet ik nog wachten op mijn anonieme kerstboek? 😉
  Ik ben blij dat jij het al hebt kunnen lezen. Nu ben ik wel nieuwsgierig of je het leuk vond. Maar ik wil het niet weten. Of toch wel? Arghhh!!!

  1. Haha, ik zal het makkelijk voor je maken … ik ga geen risico nemen en NIETS verklappen. Hoelang je er nog op moet wachten gaan we misschien eens moeten bespreken. Het ziet er naar uit dat ik best een pakketje voor je samenstel en dat vervolgens per post naar je toestuur.

 3. Haha, Zwartraafje komt de kraaien ophalen. Schitterend! Gelukkig kennen ze jou daar al 😉

  Nee, die Practical Magic was geen succes he. Bij zo’n klassiekers denk ik dan altijd dat het aan mij ligt, maar in dit geval zijn we dus alvast met twee.

  1. Ja, dat viel gisteren op toen we naar daar gingen om een binnengekomen reservatie op te halen. Terwijl de verkoopster die reservatie aan het zoeken was kwam een andere verkoper aan met een ander boek dat voor ons was aangekomen maar waar we nog geen melding van hadden ontvangen. Dat is dan weer het voordeel van zo’n naam. Die blijft goed hangen. 🙂

   Dat is eigenlijk wel het voordeel van zo’n buddy read hé. Anders zou ik inderdaad ook denken dat het aan mij lag.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.