Unboxing: Something Wicked This Way Comes Swap + wat ik zelf aan mijn lootje gaf

Wat had ik Kwante’s Swap Acties gemist. Na de Kerst-editie van vorig jaar besloot ik de Valentijn Swap even aan me voorbij te laten gaan. Niet omdat er iets was tegengevallen maar gewoon omdat het wat teveel werd zo kort na elkaar. Ik had natuurlijk niet kunnen voorspellen dat nadien de Summer Swap zou moeten worden geannuleerd waardoor er plots heel wat maanden passeerden zonder swap-acties. Ik was dan ook heel blij toen de Halloween-swap werd aangekondigd want deze swapactie was een heel fijne afleiding voor me.

Net als bij de vorige edities toon ik jullie vandaag graag zowel het pakket dat ik zelf mocht uitpakken als hetgene dat ik voor iemand anders mocht samenstellen.

Toen de postbode mijn pakket kwam bezorgen had ze er plezier in dat er op stond dat ik het koel moest bewaren. Na het maken van deze foto verhuisde hij dan ook meteen terug naar de gang tot Kwante de opdracht aankondigde die we moesten vervullen vooraleer we ons pakket mochten openen.

Dit keer was dat een griezelige zwart/wit foto. Vermits ik geen griezelfan ben en dus ook geen griezelige zaken in huis heb was het even nadenken over wat ik zou kunnen doen.  Bij het uitpakken merkte ik al snel dat mijn lootje zich ‘lichtjes’ had laten gaan. De doos zat immers bomvol met pakjes.

Door het postlabel wist ik al wie mijn lootje was maar anders had ik dat ook geweten zodra ik deze pakjes zag. Katrien heeft namelijk de gewoonte om er telkens een tip in de vorm van een kleine boodschap op te schrijven. “Voor als je toch bang bent in het donker” bleek een spooklampje op zonne-energie te bevatten (waar mijn metekindje heel blij mee was) en “Ik maak van je sleutels iets magisch” bleek deze prachtige Hogwarts sleutelhanger te zijn. Die ga ik natuurlijk gebruiken zodat ik mijn favoriete magische plekje steeds bij me heb.

“Hogwarts komt naar je toe” was deze mooie pin van Emmy’s Letters and Lights die ik al een tijdje op het oog had en “Zet me in vuur en vlam en ik verlekker je helemaal” waren deze Sweet Pumpkin theelichtjes. Mijn eigen voorraadje was bijna op én ze ruiken inderdaad lekker dus ik ben blij dat ik er nu nog wat langer van kan genieten.

“Ben je bang van de zwarte kat?” Euhm, nee. De zwarte kat van onze buren is zelfs mijn knuffelcontactpersoon en van dit schattige schriftje kan je natuurlijk helemaal geen schrik krijgen. “Smek! Smek!” Ja, die had ik natuurlijk meteen door. Nu maar hopen dat ik geen vieze oorsmeer toestanden tegenkom.

De Hufflepuff-thee van Letters & Lights die verborgen zat achter “Ik verwarm je met veel plezier” gaat ongetwijfeld perfect passen bij de lekkere verrassing achter “Eet me op vooraleer ik weggesprongen ben”. Ik ben benieuwd welke kaarten er bij deze chocolate frogs gaan zitten.

Nog meer? Ja hoor, nog meer. Eerst een “Papier hier! Paper goodies” pakketje met twee bladwijzers van Oktoberdots en twee kaarten die door Emmy werden ontworpen. De paper goodies had ik al maar ik ken wel voldoende mensen die ik hier gelukkig mee kan maken wanneer ik weer eens aan het schrijven van kaarten en brieven toekom. “Pas op als de klok middernacht slaat” bevatte geen hervertelling van Cinderella maar wel Midnight’s Kiss van Thea Harrison.

Ik vind de cover echt verschrikkelijk maar het zijn wel toffe boeken. Tja dan toch maar even die folterachtige steroïde ontploffing door de vingers zien zeker. Kunnen ze nu niet een iets neutralere cover uitkiezen voor dit soort boeken in plaats van eentje waar je amper mee buiten durft komen?

Ik zei niet voor niets dat mijn lootje zich had laten gaan. In plaats van één of twee boeken kreeg ik er immers drie. Seriously Wicked van Tina Connolly zat verscholen achter “Bij voorkeur ondersteboven lezen” en “Simsalabim zal niet werken. It’s magic.” bevatte Hocus Pocus & The All-New Sequel.

“Deze was gewoon way too cute om er niet als extra bij te steken”. Dat kan ik natuurlijk niet ontkennen. Ik ben misschien niet zo van de glinsteringen maar die bedrukte bladzijden zijn echt schattig. Als ik ooit door mijn recent aangevulde voorraad briefpapier heen geraak is de kans groot dat ik dit notitieboek daarvoor ga gebruiken.

Een massa pakjes dus …

én een mooie kaart. Deze Trick or Treat is dus ongetwijfeld helemaal geslaagd. Dankjewel lieve Katrien.

Het ziet er naar uit dat mijn blogpost weer veel te lang gaat worden maar hem opsplitsen zie ik niet echt zitten. Ik wil jullie immers ook graag laten zien wat ik zelf cadeau gaf en beide pakketten horen natuurlijk samen. Net als bij eerdere edities las ik aandachtig de vragenlijst en bekeek ik vervolgens mijn lootjes wishlist met een pen in de hand zodat ik een lijstje kon maken van al haar interesses.

Voor Petra noteerde ik de volgende zaken: de namen van haar kindjes (een sterrenkindje en regenboogkindje), gele M&M’s, Toffifee, milka oreo, oreo snacks, perziksnoepjes, Fairies, traditionele post (briefpapier & co), magneten, boekenleggers, boekige kaarsen, schrijfpen in de vorm van een veer, Legolas, De selectie, Jacob, Tinkerbell, Pocahontas, Gryffindor, quotes kaarten, pumpkin spice, oude postzegels, dromenvanger, herfstkleuren, Kiera Cass, … Om vervolgens een pakket samen te stellen waarbij zoveel mogelijk van die zaken konden worden afgevinkt.

Ik maakte magneten van deze Tinkerbell-cabochons, een schaduw-sfeerlichtje met een elfje en een Tinkerbell-bladwijzer.

Maar ook een chocolade Halloween-traktatie met gele M&M’s, een illustratie in herfstkleuren die op een bijpassend karton werd geplakt en een zelfgemaakte sleutelhanger met de namen van haar zoontjes zodat ze hen steeds allebei bij zich heeft.

Vermits we allebei van traditionele post houden kon ik haar een selectie van verschillende soorten briefpapier toesturen plus enkele stickers. Kiera Cass én quotes werden dan weer vertegenwoordigd in de vorm van twee quotes die ze zelf kan inkleuren én een mooie quote-kaart.

Een schrijfpen in de vorm van een veer, een notitieboekje met dromenvangers, een metalen bladwijzer met een pauw die ik op haar wenslijstje had zien staan én een Proud bookjunkie beker van Blossom Books.

Bij die boekige beker hoorde uiteraard ook een bijpassende lepel en dat werd dit “Drink Tea Read Books Be Happy”-exemplaar. Nog een quotekaart, dit keer eentje van Letters & Lights, een waaier die op haar Pinterest-lijstje stond en magnetische bladwijzers van Legolas en Pocahontas.

Boeken hoorde er uiteraard ook bij. Petra kreeg een gesigneerd exemplaar van PS Ik hou nog steeds van je van Jenny Han en Onder de hemel van Cornwall van Liz Fenwick en Grey van E.L.James. Haar zoontje kreeg Teddy en het spookkasteel cadeau en voor zijn mama zat er ook nog een set houten bladwijzers van de Selectie bij.

Ten slotte ook nog wat Halloween-spulletjes. Een Pez-dispenser met een spookje, een theelichthouder in de vorm van een pompoen en twee eenvoudige oranje glazen theelichthouders met Sweet Pumpkin geurkaarsjes erin.

Nog niet alles was ingepakt toen ik deze foto’s maakte maar zo krijg je toch een beetje een idee van de aankleding

én kan je meteen ook het kaartje zien dat ik voor haar had gemaakt.

Waar het de vorige keer heel lang wachten was op de volgende swap is het dit keer net omgekeerd. Ik ben dan ook al volop bezig met het voorbereiden van de Kerst Swap. Normaal wacht ik elk jaar met het bovenhalen van de kerstversiering tot de Sint terug naar Spanje is vertrokken maar ik heb eigenlijk heel veel zin om de lichtjes nu al boven te halen en het huis zo wat gezelliger te maken.

10 gedachten over “Unboxing: Something Wicked This Way Comes Swap + wat ik zelf aan mijn lootje gaf”

 1. Wat een geweldige pakketten heb je weer gekregen én gemaakt (die fles (? bokaal) met Halloweenchocolade vind ik helemaal geweldig!).

  Ik heb ook al enorm veel zin in de kerst. Halloween was amper voorbij of ik begon al na te denken of het te vroeg was om de lichtjes boven te halen en misschien een paar ballen en theelichthoudertjes en… 😀 Ik heb nu wel een beetje spijt dat ik me niet heb ingeschreven voor de kerstswap. Het leek me een beetje druk omdat we in de familie ook al Secret Santa deden de vorige jaren, maar tja… onder de omstandigheden hebben we dat maar afgeblazen, dus achteraf had het prima gekund. Nu ja, volgende keer maar weer!

  1. Dankjewel! Voor die chocolade had ik een beetje schrik qua temperatuurschommelingen. Bij de foto van mijn lootjes unboxing leek het inderdaad wat aanslag te hebben maar ik hoop dat die geen effect heeft op de smaak. Het zag er gewoon zo schattig uit dat ik het wel moest maken.

   Je bent niet de enige hoor. Ik heb er zelf ook last van en samen met ons nog vele anderen. Normaal wachten we tot de Sint weer terug naar Spanje is vertrokken maar dit jaar ga ik de kerstversiering én dan vooral de verlichting ook veel sneller bovenhalen om het hier wat knusser en gezelliger te maken. Oh, want jammer. Ik snap volledig dat twee swaps tegelijkertijd teveel van het goede is en snap dus helemaal waarom je dit keer wilde passen. Wel jammer dan wanneer die andere swap dan uiteindelijk niet kan doorgaan. Maar Kwante had plannen om eventueel nog een extra swap te organiseren hé. Wie weet kan je dus binnenkort al je swapachterstand inhalen.

  1. Ik vind ze heel knap maar ik gebruik de twee die ik zelf eerder cadeau heb gekregen eigenlijk niet zo vaak uit schrik dat ze een afdruk zouden nalaten op de bladzijden.

  1. Dankjewel! Ik ben nu volop bezig met het samenstellen van mijn Kerstswap-pakket én heb je alvast een berichtje met een sneakpeek doorgestuurd. 😉

  1. Misschien kan je het eens een eerste keer proberen bij een kleinere swap. Ik heb in het verleden meegedaan met een toffe stationary-swap maar ik weet niet meer of die nog georganiseerd wordt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.