Magical Readathon : N.E.W.T.S. 2020

Zeg Liesbet … ging jij in augustus niet meedoen aan de N.E.W.T.S. zodat je kan afstuderen als Magizoölogist? Yep, dat was het plan. Alleen heb ik serieus overwogen om deze leesuitdaging over te slaan. Jullie hebben waarschijnlijk al wel gemerkt (én meermaals gelezen) dat het lezen niet zo geweldig wil lukken doordat ik steeds super moe (wel lief van autocorrect dat hij dat tot driemaal toe in mooi wil veranderen) ben en de pijnklachten niet willen minderen. Eind juli had ik nog steeds niets van voorbereiding gedaan voor deze magische readathon. Maar heel last-minute besloot ik er toch voor te gaan. Deels omdat al die geweldige magische wezens niet veel zijn met een half afgestudeerde Magizoölogist maar ook omdat dit de laatste Magical Readathon volgens deze formule zal zijn.

Dus ging ik pas op 31 juli en dan nog ’s avonds laat op zoek naar de prompts voor deze leesmarathon. Ik haalde mijn Career Advice bundel weer boven en keek na welke vakken ik moest halen indien ik wilde afstuderen als een Magizoölogist + Animagus + Dragon Tamer én welke scores ik voor die vakken moet behalen. De N.E.W.T.S. zijn immers ietsje complexer dan de O.W.L.’s waar ik in april aan meedeed. Waar je bij die laatste één boek per vak moet lezen hangt dat bij deze editie af van de score die je nodig hebt om te slagen.

Net als in de boeken van Harry Potter zijn er ook hier drie mogelijke scores per vak. Een Average, Exceeded Expectations of Outstanding. Als een average voldoende is heb je geluk en hoef je net als bij de O.W.L.’s slechts één boek te lezen om geslaagd te zijn voor je vak.

Met de beroepskeuzes die ik dit jaar selecteerde heb ik echter de volgende resultaten nodig:

Magizoölogist:

Outstanding voor Care of Magical Creatures

Exceeded Expectations voor Charms

Exceeded Expectations voor Herbology

Animagus Training:

Average voor Arithmancy

Exceeded Expectations voor Potions

Outstanding voor Transfigurations

Dragon Tamer

Een boek waarin draken een rol spelen

Dit betekent dat ik 14 boeken moet lezen indien ik wil slagen voor alle drie mijn opleidingen. Gelukkig overlappen twee van de opdrachten waardoor ik het aantal kan laten zakken tot dertien maar dan nog wordt het een behoorlijke uitdaging.

Eerdere jaren deed ik in augustus ook mee aan minstens één uitdaging op Instagram. Die van Blossom Books bijvoorbeeld of eentje van Anderwereld. Jammer genoeg heb ik daar de laatste tijd gewoon de fut niet voor. Vandaar dat ik ook minder foto’s deel op mijn Instagram-account. Ik heb dan ook geen nieuwe foto’s gemaakt voor deze readathon. Grotendeels omdat het een last-minute beslissing was om toch mee te doen. Daarom ben ik hier schaamteloos foto’s van eerdere deelnames aan het recycleren.

Hieronder laat ik jullie nog even zien wat de opdrachten zijn én welke boeken ik er voor in gedachten heb. De resultaten of opdrachten die ik nodig heb om af te studeren heb ik in het blauw gezet.

Ancient Runes
A: Bathsheda Babbling – een auteursnaam die start met een B
E: Lees een klassieker
O: Love rune: lees een romantisch boek

Arithmancy
A: Precision is key – lees een non-fictie boek
Calke Abbey – The National Trust
E: Boek dat eindigt op een oneven paginanummer
O: Een boek dat tussen de 260 en 299 bladzijden telt

Astronomy
A: Star Chart : ster op de cover of titel
E: lees een science fiction boek
O: Universe: lees één van de omvangrijkste boeken op je TBR

Care of Magical Creatures
A: Salamander : vuur op de cover of in de titel
In lichterlaaie – Jill Shalvis
E: Flobberworm : lui is ok! Lees een kort boek
Dichtgedachten over geluk – Martin Gijzemijter
O: Hagrid’s Hut: start een boek met een snack
After the apocalypse – Queyssi & Juzhen

Charms:
A: Cheering Charm : lees een grappig boek
Niet Nu Laura – Laura Janssens
E: Glacius : Freezing charm. Lees een boek dat zich afspeelt in de winter
Hot winter nights – Jill Shalvis
O: Finite Incantatem: reverse spell! Lees een manga

Defence Against The Dark Arts
A: Boggart : lees een horror of thriller
E: Kappas : water demon! Lees een boek met demonen of water thema
O: Red caps: lees een High Fantasy boek

Divination
A: Take the red cup, dear : lees een boek met een rode cover
E: Crystal gazing : het eerste ongelezen boek dat je spot
O: Tea leaves : start een boek met een beker verse thee

Herbology
A: Puffapods : bloemen op de cover
The Bromance Book Club – Lyssa Kay Addams
E: Nettle plant : boek waarvan je verwacht dat het impact op je zal hebben
Drawing blood – Cartoons for Amnesty International (bundeling)
O: Always growing : een boek dat langer is dan je vorige boek

History of Magic
A: lees een historisch boek
E: boek met een grotendeels zwarte cover
O: boek dat je werd aangeraden door iemand die ouder dan je is

Muggle Studies
A: lees een comic
E: lees een boek geschreven door een auteur van een ander ras
O: lees een comtemporary

Potions
A: Ingredient : Flying Seahorse – boek met het woord sky in de titel of op de cover
Op de vlucht – Nora Roberts
E: Doxycide : auteursnaam die start met D
Epinona – Marc de Bel
O: Girding Potion for endurance – boek van meer dan 450p.

Transfiguration
A: Lapifors Spell – dier op de cover of in de titel
Miauw! – Brémaud & Antista
E: Draconifors Spell – boek met draken of vuur (in de titel of op de cover)
Dragonero: De eerste missie – Enoch, Vietti, Cucina & Morrone (+ Dragon trainer training!)
O: Duro (hardening spell): lees een hardcover (of een moeilijk boek)
Blessed – Tonya Hurley

Zoals je kan zien heb ik niet voor elke opdracht een boek uitgekozen. Dat leek me een beetje overbodig vermits ik het al heel straf zou vinden indien ik alle dertien boeken kan lezen die ik nodig heb. Indien ik toch nog tijd over heb ga ik uiteraard op zoek naar geschikte boeken. Een ongelezen thriller heb ik sowieso in huis en een boek met ster op de cover (of in de titel) zal ook geen probleem zijn. Voor de andere moet ik echt even mijn tbr overlopen.

Ik ben benieuwd hoe ver ik ga geraken met deze magische readathon. Nadien deel ik uiteraard mijn resultaten met jullie. Nu maar hopen dat ik zowel Professor MacGonogall als Professor Sprout fier kan maken.

Op het Youtube kanaal van Bookroast die deze fijne leesmarathon organiseert kan je te weten komen waarom de readathon er volgend jaar heel anders zal uitzien.

6 gedachten over “Magical Readathon : N.E.W.T.S. 2020”

  1. Tegen wanneer moet je die allemaal lezen? Dat lijkt mij een behoorlijke klus maar je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben hé 😉

    1. Oops, blijkbaar gaat lezen me deze maand sneller af dan reacties te beantwoorden. Ik zou ze allemaal tegen het einde van de maand gelezen moeten hebben. Maar ik heb het mezelf dus wel makkelijker gemaakt door een behoorlijk aantal dunnere boeken te selecteren.

  2. Dit lijkt me ook een leuke challenge! Zeker omdat je het toch wel zelf kunt invullen en helemaal geen fantasy-boeken hoeft te lezen (als ik het goed heb). Maar ik doe mee aan de Verbeelding Bookchallenge en ik zit in een Goodreads-leesclubje waardoor dat al voldoende is 🙂

    1. Dat snap ik. Er zijn zoveel leuke challenges dat je op de duur keuzes moet maken hé. Dit jaar deed ik naast de klassieke Goodreads – challenge enkel aan deze leesmarathons mee en dat was voor mij ook voldoende. Aan Instagram challenges ben ik zelfs niet toegekomen. Normaal vind ik die heel fijn maar nu is het allemaal een beetje teveel voor me.

  3. Ach en book roast is ook niet de moeilijkste, als je in september nog bezig bent dan is dat ook goed he haha. 😉 Heel benieuwd wat je van de bromance book club gaat vinden.

    1. Ja, ze pakt het dit keer inderdaad nog soepeler aan als anders hé. Ik moet de boeken die ik tot nu toe las nog steeds ingeven in het verzameldocument maar vermits ik vrijwel elke keer twijfel over wat ik al wel/niet had ingegeven ga ik het nu allemaal samen doen nadat ik alle boeken heb gelezen. Ik heb er momenteel nog drie te gaan en The Bromance Book Club is nu als volgende aan de beurt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.