Voor wie zich afvraagt hoe ik mijn verjaardag vierde en wat ik cadeau kreeg …

Voor mijn verjaardag besloot ik mezelf twee weken blogvakantie cadeau te doen. Hierdoor duurde het even voor ik jullie kon laten zien wat ik op deze dag deed en kreeg. Normaal gaan we op mijn verjaardag uit eten en nodigen we vervolgens in het weekend de familie uit voor een zelfgemaakt dessertenbuffet. Dit jaar pakten we het ietsje anders aan en eigenlijk was het gewoon een heel rustige dag met ons tweetjes en enkele lieve mensen aan de deur. Wat deden we dan wel?

Vlak na het ontbijt verjaardagspost openen en helemaal blij worden van al die lieve mensen en wensen.

Lunchen met pistolets, een kleine wandeling in het natuurgebied, vervolgens hopen dat ik daardoor al een deel van dat gebakje had weggestapt maar dat was waarschijnlijk iets te optimistisch, ontdekken dat ik verwend ben qua gebak (lees: deze gebakjes maakten me niet half zo enthousiast dan die van Marolus), ’s avonds de traditie in ere houden door dat ene gerechtje klaar te maken dat me steeds aan mijn grootmoe doet denken. Uiteraard met kroketjes erbij.

Naast traditionele verjaardagspost waren er ook heel wat lieve digitale wensen en sommige daarvan waren me helemaal op het lijf geschreven.

Verder kreeg ik ook nog een aantal deurbezoekjes. Mijn vake kwam langs met verjaardagspost en een mondmasker waarvan mijn moeke de elastiek heeft vervangen door lintjes (zodat ik niet langer flaporen heb wanneer ik dat masker draag). De hond van de buren die me in de vorm van gelik aan mijn handen en benen liet weten dat hij me een gelukkige verjaardag wilde wensen. Een vriendin met haar man en kinderen die allebei een mooie tekening voor me hadden gemaakt, mijn schoonzus en metekindje die een mooi knutselwerk kwamen afgeven plus een grote pot met vlinderlavendel zodat ons terras meteen ook wat meer kleur zou hebben. Ook mijn schoonouders kwamen op bezoek en zij zorgden er voor dat mijn TBR weer wat groter werd. Manlief trouwens ook.

Voor wie zich afvraagt wat ik kreeg volgt hieronder de verjaardagsbuit.

* een verrassingspostpakket van Sofie (dat zagen jullie eerder al verschijnen)

* Klavertjes vier om zelf te zaaien (ook per post) van mijn schoonbroer en schoonzus.

* heel veel kaartjes. Drie zelfgemaakte, een fotokaart, drie kaarten die ik eerder zelf al had willen kopen waaronder een heel toffe van Snape (die nu afkeurend toekijkt terwijl ik mijn Tai Chi oefeningen doe), …

* kunstwerk van mijn metekindje + lavendelplant zodat terras wat kleur kreeg

* 2 tekeningen van het zoontje en dochtertje van een vriendin

* geld van mijn ouders (mijn boekenbudget is dus opnieuw aangevuld)

* De Duivelsdief van Lisa Maxwell en Sneeuw en As van Diana Gabaldon van mijn schoonouders

* Waistcoats & Weaponry – Gail Carriger, Heart of Obsidian – Nalini Singh, Big Mushy Happy Lump – Sarah Andersen, Dating for Geeks: Extended Edition en Girls & Goblins – allemaal van manlief

Hier stopte het echter niet want enkele dagen later werd ik nog enkele keren in de watten gelegd. Door mijn lieve nichten, vriendin, een mede Hufflepuff -en Potterhead vriend, een blogvriendin, …

* Tales of Beedle the Bard notitieboek (van MinaLima) en een Quibbler – beker van mijn nichtjes

* Van lieve vriendin Nancy kreeg ik deze prachtige Marauders Map drinkbus waarin ik mijn drank fris of warm kan houden. Daarnaast gaf ze me ook nog een mooie MinaLima – kaart van diezelfde map (misschien moet ik in de toekomst een uitbreiding maken op deze blogpost)  en een hele leuke van Olleke. Stel je voor dat je Hogwarts brief op deze manier werd bezorgd in plaats van per uil.

* Op zich is de Chai Latte geen cadeau maar het voelde wel zo aan omdat Nancy zo lief was om hem voor me te kopen in Gent (vermits ik momenteel zelf de steden nog steeds vermijd). Nu ben ik dus weer een hele tijd gerust vermits ik een voorraadje in huis heb van een van mijn favoriete drankjes. Daarnaast kwam er hier ook nog een feest-envelop toe van Sas. Dankjewel Sas! Wat een superleuke verrasing. Zo fijn dat er ook een kaartje van mijn favoriete beertjes bij zat.

* Bij Bram van MandrakeRoots won ik onlangs een tarotlezing en een edelsteen. Hij vroeg me of er iets was waarbij ik hulp zou kunnen gebruiken en koos op basis daarvan een supermooie mosagaat voor me uit. Maar zoals jullie op deze eerste foto kunnen zien besloot hij er een verjaardags-verrassingspakket van te maken.

Hij had het allemaal super mooi ingepakt waardoor het extra fijn was om uit te pakken. Gelukkig had hij er ook briefjes aan toegevoegd met uitleg wat anders zou ik totaal niet geweten hebben welke edelsteen het was of wat ik met dat houten staafje moest doen. Ik heb dus meteen ook weer wat bijgeleerd.

De occamy-tekening heeft hij zelf gemaakt en in het mooie houten doosje zat de mosagaat die links onderaan ligt. Hij heeft heel wat chocolate frogs verslonden zodat hij me deze kaart van Helga Hufflepuff kon bezorgen. De leuke kaart komt van bij The Fallen Angels in Gent en het muziekdoosje van bij Olleke (denk ik alleszins).

Dus ook al konden we er geen groot familiefeest van maken toch werd het een heel gezellige rustige dag én werd ik weer enorm verwend.

Al kan ik niet ontkennen dat ik heel erg uitkijk naar het moment waarop we weer wel zonder zorgen met elkaar kunnen afspreken, knuffelen én van een dessertenbuffet kunnen genieten of uit eten kunnen gaan.

18 gedachten over “Voor wie zich afvraagt hoe ik mijn verjaardag vierde en wat ik cadeau kreeg …”

 1. Mooi, al die kaartjes bij elkaar 🙂 – fijn dat het ondanks de omstandigheden een mooie en blije dag geworden is, mét goede toevoegingen voor je boekenkast. Ik heb deel 1 van Lisa Mawell hier ook nog steeds staan wachten om te lezen, dat was echt zo’n geval van toen ik het kocht kon ik niet wachten en toen stelde ik het om de een of andere reden uit…

  1. Haha, dat uitstellen is altijd gevaarlijk hé. Ik merk dat ik er vooral met vervolgdelen veel last van heb. Dan wil ik aan het einde van een boek liefst meteen verder lezen maar tegen dat het boek in de winkelrekken ligt is het verhaal meer naar achteren verdreven en dan wil ik liefst verdergaan in series die nog heel fris in mijn geheugen zitten. Terwijl het natuurlijk wel de bedoeling is dat ik ook in die andere reeksen verder lees. Het zou wel super zijn indien ons geheugen wat weg had van de harde schijf van een computer en je dus in staat was om het juiste mapje snel even te selecteren om alles weer op te frissen.

 2. Wauw, klinkt als een geweldige verjaardag! En zijn die twee weken blogvakantie al voorbij? Wow! (Maar ook: leuk dat er weer blogs van je gaan verschijnen.)
  Hopelijk kan je volgend jaar inderdaad weer van écht dessertenbuffet doen op je verjaardag. Mocht je echt geen gezelschap vinden, ik wil me altijd opofferen ;-).

  1. Nu valt het nog meer op hoe snel twee weken voorbij vliegen hé. Het bleek wel de juiste beslissing te zijn om even een pauze in te lassen en gewoon wat blogposts uit te werken zonder dat een specifieke publicatiedatum in gedachten te hebben. Ik hou je vrijwillige opoffering in gedachten maar dan zal ik wel wat meer veganistische bakrecepten moeten gaan testen. 🙂

    1. Dat zou ik helemaal zien zitten. Blijkbaar komt er volgend jaar een Peas-filiaal naar Antwerpen. Naast al dat stomme Corona-nieuws is er dus ook iets leuk om naar uit te kijken. Hopelijk telt voor ons volgende afspraakje die regel over uitstel en afstel ook want het ziet er naar uit dat we het nog wat langer zullen moeten uitstellen.

     1. Ja, nu kunnen we gewoon even niet anders. Maar het lijkt me wel heerlijk om na dit alles weer even offline te kunnen bijpraten.

 3. Wat een leuke verwennerijen! Mooie en lieve dingen gekregen, zo te zien.
  Ik wou je een Harry Potter-kaart kopen maar ik vond er geen 🙁 Maar gelukkig vond ik wel andere leuke spullen.

  1. Hihi, soms zou zo’n Accio spreuk goed van pas komen hé. Je hebt trouwens super leuke items uitgekozen en zoals je kan zien ben ik zowel door jou als door anderen enorm in de watten gelegd. Gisteren ontving ik zelfs ook nog iets. Zo tof om er zo lang van te kunnen (na)genieten.

 4. Gelukkig heb je er toch nog een leuke verjaardag van gemaakt! Nu ben ik wel heel benieuwd naar die tarotlezing 🙂

 5. Oh ik was al zo benieuwd hoe je verjaardag was. Leuk om te zien dat je zo bent verwend. En graag gedaan (beetje laat gestuurd oeps, maar zeker niet minder gemeend)

  Het ziet er allemaal erg fijn uit <3

  1. Dankjewel! Jouw verjaardagspost was super leuk en doordat hij wat later kwam kon ik er nog wat langer van genieten hé. Dat vind ik zeker niet erg.

  1. Tof hé, ik vind het heel leuk dat ik zijn zelfgetekende Occamy heb gekregen. Het houten stokje heb ik echter nog niet durven aansteken want ik heb een beetje schrik dat ik hier iets ga voorhebben wanneer ik met een brandend stuk hout door het huis wandel.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.