Aanwinsten Juli 2020

Herinneren jullie je nog dat ik in juni zo braaf was dat er geen Aanwinsten-post op de blog én geen nieuwe boeken in mijn kast verschenen? Goed, focus dan vooral daar op en niet op het feit dat het er deze maand ‘ietsje’ anders aan toeging. Zoals verwacht kreeg ik in juli immers nieuw leesvoer cadeau. Maar vervolgens besloot ik zelf ook nog wat boekenkoopjes op de kop te tikken én wat leuke boeken als pakje voor mezelf te bestellen. Dat het aantal nieuwe boeken deze maand behoorlijk hoger ligt is dan ook een understatement.

Op mijn verjaardag kreeg ik zowel van manlief als van mijn schoonouders nieuwe leesvoer cadeau. Van mijn ouders kreeg ik geld dus onrechtstreeks gaven zij me ook nieuwe boeken. Het zal immers niemand van jullie verbazen dat ik dat geld daar aan ga spenderen.

Mijn schoonmoeder en schoonvader gaven me twee omvangrijke boeken cadeau. Van hen kreeg ik namelijk De Duivelsdief van Lisa Maxwell en Sneeuw en As van Diana Gabaldon. Vooral dankzij hun cadeau moest ik mijn boekenkast terug wat reorganiseren om alles een plekje te kunnen geven.

Van manlief kreeg ik twee strips, twee fantasy-boeken én een boek met heel herkenbare comics van Sarah Andersen.

Waistcoats & Weaponry – Gail Carriger
Heart of Obsidian – Nalini Singh
Big Mushy Happy Lump – Sarah Andersen
Dating for Geeks: Extended Edition – Kenny Rubenis
Dating for Geeks: Girls & Goblins – Kenny Rubenis

Dat dat ene vermiste pakket van AwesomeBooks hier niet meer ging aankomen had ik ondertussen wel door. Ik had echter de moed nog niet opgegeven en bleef dus af en toe verschillende sites nakijken op zoek naar dat ene boek van Harry Potter dat ik nog nodig had. Bij Anderwereld bijvoorbeeld. Maar ook bij AwesomeBooks, Tweedehands, Marktplaats, … Na een tijdje had ik het geluk dat het boek opnieuw binnenkwam bij AwesomeBooks en waagde ik een tweede poging.

Gelukkig kwam de bestelling dit keer wel goed aan én hadden ze nog steeds de twee paperbacks van Katie MacAlister die perfect passen bij het boekje dat ik al had. Bij die van Kalayna Price was dat jammer genoeg niet het geval. Dus van deze serie heb ik nu het eerste deel in een mass market paperback en de andere in een softcover – editie. Tja, dat valt nu eenmaal minder op bij AwesomeBooks.

A girl’s guide to vampires – Katie MacAlister
Sex Lies and Vampires – Katie MacAlister
The Lemon Sisters – Jill Shalvis
Grave Dance – Kalayna Price
Grave Memory – Kalayna Price

Maar dus ook dat ene boek waar ik al zolang naar zocht. Zo’n fijn gevoel om nu eindelijk een volledige serie in hardcover te hebben in plaats van twee softcovers en 5 hardcovers. Plus dan ook nog eens onder het goedkeurend oog van Dumbledore, MacGonagall en Trelawney (die zei dat ze al jaren geleden had gezien dat het me zou lukken). Bellatrix vond het maar niets maar die moet zwijgen. Zie je die leuke pin van een slapende das? Die kreeg ik cadeau van lieve Anouk van AnotherView en ook daar ben ik super gelukkig mee.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K.Rowling

Zo, zo blij dat dat hoogteverschil eindelijk is weggewerkt. De softcovers zelf heb ik natuurlijk bijgehouden want ik krijg het niet over mijn hart om de boeken weg te doen waarmee ik deze wereld heb ontdekt.

Daarnaast mocht ik ook de volgende boeken aan mijn verzameling toevoegen. Gelukkig had ik onlangs beslist om de Virgin River boeken van Robyn Carr weg te doen vermits die me niet langer aanspreken. Hierdoor had ik weer wat meer plek in de boekenkasten en daalde ook mijn tbr een beetje. Waardoor deze nu – ondanks al deze nieuwe aanwinsten – nog net onder de … staat.

Little moments of love – Catana Comics
The Bromance Book Club – Lyssa Kay Adams
Happily Ever After & Everything In Between – Debbie Tung

Het einde van deze blogpost kwam al in zicht maar naar het einde van de maand toe stond de postbode nog tweemaal aan de deur. De eerste keer met een recensie-exemplaar van Het mes van de sluipmoordenaar van Sarah J.Maas. Het boek kwam echter in een heel groot plat pakket toe en ik vroeg me echt even af wat daar kon inzitten. Dankzij Boekerij en Lannoo kreeg ik naast het boek ook deze prachtige collectorsbox die ik zelf nog in elkaar mocht vouwen.

Jullie weten al dat ik nog steeds triest ben dat de mooie covers van de eerste drie boeken nadien vervangen werden door een veel eenvoudiger én minder avontuurlijke omslag. Ik vind het echter heel knap van Boekerij dat ze toen de lezers die dat wilden een nieuwe omslag voor de eerste drie delen toestuurden die ze om hun boek heen konden vouwen zodat de set bij elkaar zou passen. Deze box maakt het echter helemaal af want op de achterzijde ervan staat wel een heel mooie illustratie. Eentje van Charlie Bowater. Dus tja, ik ga die doos dan waarschijnlijk achterstevoren in mijn boekenkasten plaatsen hé. Het was trouwens wel behoorlijk prutsen om alle boeken er in te krijgen en vervolgens nadien opnieuw toen ik de prequel er weer uit wilde halen zodat ik hem kon lezen. Heel mooi maar iets te nipt berekend om gebruiksvriendelijk te zijn.

Enkele dagen later stond de postbode opnieuw aan de deur met een pakketje van Lannoo. Dit keer zat daar Op de vlucht, het nieuwe boek van Nora Roberts in. Momenteel ben ik in een verhaal van Jill Shalvis bezig en daarna wordt het dus een moeilijke keuze … Nora of Sarah?

Van geen enkel nieuw boek naar 18 nieuwe boeken op één maand tijd … Ja, dat kan ik! Konden jullie de voorbije maand een leuk boek aan jullie collectie toevoegen?

12 gedachten over “Aanwinsten Juli 2020”

 1. Wow!! Mooie aanwinsten. Ik heb 6 boeken gekocht deze maand. Wat veel is voor mij 😀 Meestal ga ik naar de bib. Ik merk ook dat boeken uit de bib gelezen worden en gekocht niet :-p
  Ik ontdekte dat ik een paar Slytherin-edities niet had, dus ik kocht daar 2 boeken van. Anders waren het er maar vier.

  1. Ah ja, maar Harry Potter boeken zijn dan ook onmogelijk om aan te weerstaan hé. Dat begrijp ik helemaal.:)

 2. Ooh, toffe aanwinsten!
  Jouw Harry Potter kast is fantastisch!!!
  De Throne of Glass serie las ik nog niet (behalve het eerste boek) maar jaloers op die doos! De kunstwerken van Charlie Bowater zijn echt fantastische hé. Ze maakt zo regelmatig covers voor boeken en ik ben zeker dat dit helpt om de verkoop te boosten!

  Ik kocht deze maand vrij veel boeken, maar ik tel ze maar mee wanneer ze binnen zijn gekomen *hihi*, dus dan staat de teller vandaag op 4, want de postbode stond net voor de deur met drie pakjes van bookdepository.
  Ik kreeg “queen of nothing” in de juiste editie binnen, die ik eigenlijk al in april pre-orderde. En dan drie boeken van Brandon Sanderson voor mijn vervolg van de Cosmere-along.
  Mijn bestelling bij standaard boekhandel is ook binnen, maar het is me veel te warm om die vandaag op te halen, dus dat doe ik morgen, wat dan zal meetellen voor augustus 😉

  1. Dankjewel Charlotte! Het wordt steeds meer puzzelen om er alles in te krijgen. Wanneer ik bij de Shelfies ooit bij die kast geraak zal je merken dat ondertussen die hele kast in een Harry Potter jasje is gegoten. Maar dan nog is het dus puzzelen vermits ik steeds meer leuke spulletjes blijf tegenkomen. Die serie groeit echt enorm naarmate ze vordert. Je ziet de schrijfster echt samen met haar reeks evolueren.

   Ja, dat kan haast niet anders hé. Haar illustraties zijn echt betoverend. Haha, zo doe ik dat zelf ook hoor. Zolang de boeken hier niet zijn aangekomen of ik ben ze nog niet kunnen gaan ophalen dan tellen ze niet mee voor de Aanwinsten-post. Zo is er nog steeds eentje in bestelling bij Standaard Boekhandel waar ik al een hele poos op aan het wachten ben.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.