Aye, Corona!

Nog een Corona-post Liesbet? Ja, sorrynotsorry maar deze is er eentje met lijstjes en lijstjes … tja, daar kan ik moeilijk aan weerstaan. Ik weet dat ik eind maand al een blogpost rond dit thema heb gedeeld maar vermits de impact ervan zo grootschalig is en het jammer genoeg ook niet in een flits achter de rug is besloot ik enkele Corona-gerelateerde lijstjes met jullie te delen. Van het ontdekken van alternatieve oplossingen voor zaken die nu niet mogelijk zijn (of waren) tot gekke dingen die ik dankzij deze quarantaine periode ben gaan doen.


Lief:

– mijn nicht die gaat winkelen en meteen ook een bestelling voor me ophaalt
– de buurvrouw die voor ze naar de supermarkt gaat vraagt of we nog iets nodig hebben
– manlief die de boodschappen doet nu ik dat niet mag doen
– een andere buurvrouw die gelezen tijdschriften bij ons post zodat ik ze ook kan lezen
– de kinderen van een vriendin die voor ons aan het knutselen gaan
– lieve berichten zowel digitaal als analoog
– de paasei slinger die ik van mijn neefjes kreeg
– de uitbater van de plaatselijke boekhandel die even voor een babbeltje naar buiten komt terwijl ik daar sta te wachten op mijn man. Hij stelde me zelfs voor dat hij eventueel wat langer wil blijven zodat ik na sluitingstijd een bestelling zou kunnen komen ophalen of winkelen. Als dat niet lief is! Ik moet winkels voorlopig immers nog steeds vermijden.

Meer:

– bakken
– tai chi
– post schrijven en krijgen
– online bestellen dan ooit tevoren
– Tadaaaa ipv To Do (vermits energie in het lijstje hieronder staat)
– klusjes uitstellen
(Ik ben die QuaranTiny die de ramen nog steeds niet heeft gekuist)
– inspiratie

Minder:

– beweging (de eerste 5 à 6 weken zo goed als niets)
– energie
– knutselen, challenges (ik heb er eentje na enkele foto’s al opgegeven en  anderen volledig aan me laten voorbijgaan.
– social media bijhouden

Leuk:

– de extra post
– dat je gelukkig wel nog steeds op andere manieren in contact kan blijven
– online bloemen bestellen en daar vervolgens het huis mee opvrolijken (maar ook anderen door boeketjes uit te delen)
– zomers fruit
– dat er geen vervaldatum op knuffels staat zodat ik binnenkort mijn achterstand kan inhalen

Vervelend:

– niet kunnen knuffelen
– geen bijpraat-afspraakjes
– niet in een boekhandel op verkenning kunnen gaan
– KNUFFELEN (ja, ik zeg het gewoon nog eens)

Steunen:

– Kleine webshops (én zo bijvoorbeeld Studio Schatkist ontdekken)
– Boekhandels (Buchbar! Ik kijk echt uit naar het moment waarop ik terug een stuk van hun citroencake kan gaan smullen)
– Ijssalon (yup, ijsjes eten om de economie te steunen. Wij kunnen dat.)
– kleine winkels zoals The Fallen Angels
– Marolus in Antwerpen (ik heb echt zo’n zin om dit gezellige én lekkere bijpraat-adresje opnieuw te bezoeken)

Gekke dingen die ik deed tijdens de quarantaine:

– mijn knutselpapier sorteren per genre
– een Hogwarts portret maken
– Potteritis – versie van de Rorschach-test bedenken en uitwerken in een blogpost

Uitkijken naar:

– knuffels
– gezellig bijpraten
– iets lekker gaan eten
– ergens naar toe gaan
– spontaniteit
– meer energie
– minder onzekerheid
– Londen poging 2
– terug zelf boodschappen kunnen doen

Alternatieven:

– voorlezen in een filmpje in plaats van met je metekindje op je schoot
– een pak melocakes én deze kaart in plaats van een dikke kus
knuffels per post in plaats van de fysieke versie
– wandelen rond het keukeneiland in plaats van naar een Natuurgebied te kunnen gaan
– online bij kleine boekhandels bestellen ipv hen te bezoeken
– online cadeautjes bestellen en ze bij de jarige thuis te laten bezorgen met de boodschap dat ze de drie dikke kussen én verjaardagsknuffel nog te goed hebben
– een videocall in plaats van een ontmoeting
– wekelijkste telefoontjes met mijn oma in plaats van wekelijkse bezoekjes
– raam of oprit-bezoekjes in plaats van bij iemand binnen te gaan
– buiten wachten terwijl je nicht tijdens een wandeling voor zichzelf een ijsje koopt en voor mij een brownie. Die vervolgens pas opeten wanneer ik terug alleen thuis ben vermits een ijsje eten nogal moeilijk is met een mondmasker op. Zou er binnenkort een nieuw dieetboek op de markt verschijnen?

12 gedachten over “Aye, Corona!”

 1. Wandelen rond het kookeiland (al is het een afwaseiland ipv kookeiland) deed ik ook toen ik thuiswerkte om wat stappen te hebben tijdens de werkdag, ik werk in een groot gebouw dus daar is het makkelijk.

  Zo lief van je buren!! Ik mocht ook de krant nadat ze uitgelezen was, maar het is het Laatste Nieuws en mijn haar komt daar van recht.

  1. Dat snap ik. Ik heb vroeger via de website van Het laatste nieuws meegedaan aan wedstrijden en sindsdien blijf ik daar nieuwsbrieven van krijgen. Ondertussen heb ik me al meermaals uitgeschreven maar blijkbaar delen ze hun mails in in verschillende rubrieken en ik moet er dus één of twee gemist hebben bij het uitschrijven. Laten we het er bij houden dat die altijd meteen in de digitale prullenmand belanden.

   1. Argh! Irritant uitschrijven op nieuwsbrieven en ze toch blijven krijgen, ik heb dat van de buurtapp waar ik vroeger woonde. Ik heb me al meermaals uitgeschreven en ook mijn account geannuleerd en ik blijf die mails krijgen.

 2. Hoe dikwijls ik al iets heb willen eten of drinken terwijl ik dat mondmasker nog op had he… Geen goeie combi. Maar het strafste dat ik al gezien heb, was toch een vrouw met een mondmasker én een sigaret.

 3. Hopelijk voel je je snel weer beter, en komen er snel veel afspraakjes en knuffels.
  En of ik net ‘Studio Schatkist’ heb gegoogled? Zou kunnen. Aaaaaaaah! En ik ging zo géén stickers en washitape meer kopen… 🙂

  1. Tja, ik ben dus zelf duidelijk ook bezweken. De eerste keer kocht ik enkel kaarten (datgene dat ik op dat moment ook echt nodig had, al was nodig daar ook al vrij relatief). Maar bij deze bestelling voegde ik dus wat meer aan mijn winkelmandje toe. Het is dat onze post er plots een pak leuker uitziet dankzij toffe washi en stickers hé.

  1. Echt hé! Voor allebei trouwens. Die Tadaaa zorgt er voor dat ik iets minder het gevoel heb dat ik niet productief genoeg bezig ben en dat knuffelen en afspreken mis ik enorm. Dat komt natuurlijk wel weer terug maar ik hoop toch dat er snel een vaccin komt zodat we elkaar weer kunnen terugzien en knuffelen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.