Foto-update #170

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik maakte een kaart voor de verjaardag van mijn neefje

werkte een winterse sjaal af tijdens een snikhete dag

en at zowel braambessen als frambozen. Van het eerste was ik niet zo gek maar wel van het tweede.

Ik maakte een verjaardagskaart voor de moemoe van mijn man

en merken dat het toch wel heel handig is nu alle knutselpapier opnieuw gesorteerd is. Ik vond daardoor meteen een geschikte print terug voor deze kaart

de jarige houdt immers van de kleur lila.

Ik bestelde een Diamond Painting van Harry Potter

en kreeg van mijn buurvrouw een handige pen om daarbij te gebruiken. Ondertussen besef ik wel dat je een vrij groot formaat moet bestellen indien je een mooi resultaat wil bekomen. Zo’n kleinere illustratie is misschien wel handig en compact maar het effect gaat wel grotendeels verloren.

nadat ik voor het eerst een bestelling plaatste bij De Notenshop besloot ik een nieuw recept te bedenken voor rauwe brownies. Ik maakte eerder dat van Ella Woodward maar merkte dat die vrij snel uitdroogden. Blijkbaar hou ik meer van de combinatie met hazelnoten. Dat doet immers een beetje aan Nutella denken. Ik werkte het af met gepofte quinoa (daar ga ik precies nog veel recepten voor moeten bedenken. Ik bestelde dan wel de kleinste verpakking maar die is desondanks behoorlijk groot) en gedroogde kersen.

Een tijdje terug ging ik op zoek naar een juwelendoos waarin ik mijn Harry Potter pins en halskettingen kon uitstallen. Uiteindelijk vond ik deze en die bleek bij aankomst even leuk te zijn als op foto. Ik merk nu al dat ik er nu sneller aan denk om eens af te wisselen.

Ik lijk wel een Shadowhunter wanneer ik buiten aan het lezen ben. Want zodra de schaduw opschuift, schuif ik mee op. Tot ik ’s avonds uiteindelijk tussen het smalle stukje tussen het tuinhuis en de schutting terechtkom. Wat dat buiten lezen nog leuker maakt is dat de katten van de buren af en toe dag komen zeggen en me meteen ook toont waar de beste schaduwplekken zijn.

Onze 20ste verjaardag was het perfecte excuus om een kleine sweetbox te bestellen bij mijn favoriete Antwerpse bijpraat-adresje. Tijdens de Corona-crisis hebben de uitbaters een andere manier moeten bedenken vermits hun tearoom net als andere zaken toe moest blijven. Ze hebben echter op bestelling dozen vol lekkers gemaakt en die aan huis bezorgd. Ondertussen is er ook nog een High Tea -en kaneelrollen-box aan het aanbod toegevoegd. Momenteel zijn ze er echter even mee gestopt vermits ze volop bezig zijn aan een webshop. Ik vrees dat ik zelf nog niet direct in Antwerpen zal kunnen afspreken met vriendinnen. Gelukkig kan ik op deze manier binnenkort wel weer van hun lekkers smullen (maar dan van thuis uit) en hen zo toch een beetje steunen. Al kijk ik er uiteraard wel nog het meeste naar uit om gewoon terug naar daar toe te kunnen gaan.

Die 20ste verjaardag bestond dus uit gedeelde taartjes, sushi, een toepasselijk kaartje en leuke pakjes.

Ik verstuurde post naar een jarige vriendin

en maakte een toepasselijke verjaardagskaart voor mijn man die op zijn verjaardag graag erwtenpuree met cordon bleu wilde eten.

Bananoffee wilde hij ook graag dus daar werd voor gezorgd.

Dankzij Audrey en haar mama kon ik hem verrassen met deze Star Wars booksleeve.

Twee gerechten met curry (én nog heel wat andere maaltijden die niet werden gefotografeerd)

Tijdens rommelen in de kast viel het me plots op dat de quote van Bond Zonder Naam wel mooi bij de doos met kaarten past.

Hufflepuff M&M’s. Zou wel super zijn mochten ze dat echt doen. Voor elk huis zijn eigen kleurcombinatie.

Het is dat ik ondertussen weet dat puzzels met meer dan 500 stukjes niet mijn ding zijn want anders hadden ze bij Olleke wel een uiterst geschikt exemplaar gehad.

Een kup keek tekening van het zoontje van een vriendin die me zo heel subtiel laat weten dat hij er heel erg naar uitkijkt om nog eens samen cupcakes te versieren.

Een maaltijdsalade met pens, appels en rozijnen. Deze week staat er eentje met parmaham en cavaillon meloen op het menu.

Ik kreeg onverwachts super lieve post van Talitha en werd daar enorm happy van. Ze moest meteen aan me denken toen ze dit kaartje tegenkwam én heeft het zelfs een kleine upgrade gegeven. 😉

Ik bestelde voor het eerst iets bij GeekGearBox en vroeg meteen even aan de buurvrouw of ze ook iets wilde bestellen vermits ik de verzendkosten toch moest betalen en zij daar zo meteen van mee kon genieten. Ondertussen kwam het pakket hier toe waardoor ik nu de perfecte theeblikken heb en een mooi afgewerkt flesje Skelegro.

Mijn nicht kwam nog eens tot hier gereden zodat we samen konden gaan wandelen. De eerste keer was het een heel korte wandeling in het dorp, de tweede keer een fietstochtje en dit keer dus een wandeling in het natuurgebied. Zij hield voor de zekerheid de hele tijd haar mondkapje op en we zijn twee keer gaan rusten op één van de super brede banken. Braaf 1,5 à 2 meter uit elkaar en ondertussen bijpraten en daar volop van genieten.

Mijn ouders vroegen onlangs of één van hun kinderen interesse had voor hun schommelstoel. Ik heb dat even overwogen vermits een schommelstoel me zo heerlijk lijkt om in te zitten maar eigenlijk is die van hen niet zo comfortabel. Deze van Ikea zou ik dan misschien weer wel in huis willen halen. Die zou ook perfect bij de rest van ons interieur passen en hij ziet er super comfortabel uit. Al moet ik dat natuurlijk eerst eens testen om zeker te zijn dat het geen vals zicht is. Of is er hier toevallig iemand die hem al heeft en dat voor me kan bevestigen?

Oh bijna vergeten. Maar ik maakte dus ook een kaartje voor de uitbaters van Marolus. Het was de bedoeling om die kaart op hun menukaart te baseren maar ik had jammer genoeg niet de juiste bloemenprint in huis.

Er kwam hier ook nog een nieuwe stempelset toe die volgens mij goed van pas gaat komen bij het maken van verjaardagskaarten voor mijn metekindje en neefjes.

Als laatste nog enkele screenshots die mijn echtgenoot me toestuurde toen hij tijdens het gamen een verborgen bibliotheek bezocht. #ikwildatook

8 gedachten over “Foto-update #170”

  1. Dat is eigenlijk wel een goede vraag. Ik vermoed van niet vermits deze (gezien het onderstel) een pak minder gaat schommelen dan die van mijn ouders. Met die van hen kon je als je niet rustig aan deed achterom tuimelen. Niets voor mij dus want dat sowieso een keer mislopen met het willen opstaan.

 1. Mmmm braambessen en frambozen! Zijn die raw brownies toevallig vegan? Ik ga eens kijken naar die notenshop!

  Die schommelstoel is misschien wel een ideetje voor op de kamer boven!

  1. Ja, ze zijn vegan. Ik heb ze deze voormiddag zelfs opnieuw gemaakt. Het enige dat er in gaat zijn gemalen hazelnoten en medjoul dadels. Ik voeg er zelf geen ahornsiroop aan toe omdat het door die dadels al zoet genoeg is. Bovenop werk ik het af met gepofte quinoa en fijn gesneden gedroogde kersen. Ze zijn nu aan het opstijven in de koelkast dus binnenkort kan ik weer van een gezondere snack genieten. Al hebben we hier momenteel ook behoorlijk wat heerlijk zomers fruit in huis. Jammer genoeg bleek de watermeloen van vorige week nog niet al te denderend.

   Ik vind die schommelstoel er echt heel uitnodigend uitzien. Mocht het lukken om hem te gaan uitproberen en eventueel ook aanschaffen dan zie ik me hem nog wel af en toe buiten op het terras zetten om er ook daar van te kunnen genieten. Dat terras zijn ze momenteel aan het leggen en na jaren dromen kijk ik er enorm naar uit om wat vaker buiten te kunnen gaan lezen, knutselen, eten, …

  1. Het is een serieus formaat die juwelendoos. Ik denk een 40cm breed maar ik merk dus nu al dat ik er nu sneller aan denk om een andere pin op te spelden of een halsketting aan te doen omdat ze zo overzichtelijk zijn uitgestald in die nieuwe doos.

 2. Amaai, chique die doos met pins! En dat olifantenkaartje is super schattig!
  Ik ben ook een schaduwjager in de tuin. Vooral mijn hoofd moet uit de zon als ik geen hoofdpijn wil…
  De schommelstoel heb ik niet, maar wel al geprobeerd en die zit goed! Maar uiteindelijk ben ik voor een Strandmon gegaan als leeszetel en nog geen seconde spijt van gehad!

  1. Oh ja, die Strandmon ben ik al bij enkele mensen tegengekomen. We hebben op zich een goed salon maar ik zou dus graag die schommelstoel meer naar achter in het huis zetten. Als manlief dan tv kijkt kan ik me hopelijk in mijn schommelstoel wel nog steeds op mijn boek concentreren. Ze zijn hier momenteel trouwens een terras aan het leggen en ik kijk er nu alvast naar uit om daar een boekje te kunnen lezen. Al dan niet in een schommelstoel. Maar sowieso met een dikke laag zonnecrème en een grote parasol om me te beschermen tegen de zon.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.