Gelezen (én gekeken) in maart 2020

Maart was een vreemde maand. Ik ga er vanuit dat dat voor de meeste van ons telt. De maand begon nochtans redelijk normaal maar toen bereikte de Corona-crisis een kantelmoment waardoor ik nu niet meer een uitzondering ben door het niet kunnen gaan werken en daardoor thuis blijven. In het begin dacht ik nog dat ik hierdoor net meer zou gaan lezen maar blijkbaar zaten er iets teveel gedachten in mijn hoofd en lukte het me daardoor nog wat moeilijker om er nieuwe verhalen in te kunnen opnemen.

Ik begon de maand met de prachtige uitgave van De wrede prins van Holly Black die bij Boekerij verscheen. Mijn recensie van dit boek verscheen een tijdje geleden al op en kan je hier terugvinden.

Vervolgens las ik als afwisseling iets helemaal anders door een super luchtige Jill Shalvis roman te lezen. Stoer! is echter één van haar oudere boeken en dat merk je wel. Zeker wanneer je begon bent met later gepubliceerde verhalen waardoor het contrast tussen beide opvalt. Het is mooi om de groei te zien maar ik merk wel dat ik haar oudere verhalen minder goed vind dan wat ze nu schrijft. Ja, die covers zijn verschrikkelijk. Die van de twee paperbacks die ik vorige maand kocht zijn dat eveneens. Ik ben dan ook blij dat ik eerder al iets van haar las want anders zou ik niet snel geneigd zijn om deze boeken een kans te geven.

De reden dat ik deze maand toch nog behoorlijk wat las is dat we enkele dagen aan zee waren. We vernamen op de tweede dag daar dat ik als risicopatiënt best binnen kon blijven. Op een korte dagelijkse wandeling na deden we dat ook en daardoor kon ik in die periode drie verschillende boeken lezen.

Kiss of the Highlander – Karen Marie Moning
Daar gaat de bruid – Kaat de Kock
Play of passion – Nalini Singh

Maar toen we terug thuis kwamen viel het lezen even stil. Een week lang las ik niets en toen ik vervolgens in een nieuw boek begon deed ik er opmerkelijk langer over dan anders. Ik las namelijk Perfectie van J.D.Robb en de Eve Dallas boeken lees ik doorgaans in een vrij hoog tempo uit. Dit keer had ik er echter zes dagen voor nodig.

Tot mijn grote verbazing ging Huis van aarde en bloed van Sarah J.Maas ondanks zijn 900+ bladzijden een pak vlotter. Of toch nadat ik door de eerste 100 à 150 bladzijden was geraakt. De start kostte me immers wat moeite maar de rest van het verhaal zorgde er voor dat ik weer helemaal werd ondergedompeld in een magische wereld en wat heb ik daar van genoten.

Gekeken:

Chilling Adventures of Sabrina: seizoen 1, aflevering 1-2
Terminator: Dark Fate
Dragonheart
The Letter for the King: seizoen 1, aflevering 1-6
Project Almanac

De drie films zag ik doordat manlief er naar keek en ik me daardoor toch niet op het lezen kon focussen. Maar eigenlijk was geen van de drie te omschrijven als spectaculair.

Ik deed ook een poging om naar Gilmore Girls : A Year in the Life en A Series of Unfortunate Events te kijken maar beide keren besloot ik al na minder dan 20 minuten om het op te geven. Blijkbaar konden series me ook moeilijker overtuigen deze maand. The Letter for the King vond ik echter wel fijn om te zien.

In het kort:

De wrede prins – Holly Black – 347p.
Stoer – Jill Shalvis – 318p.
Kiss of the Highlander – Karen Marie Moning – 396p.
Daar gaat de bruid – Kaat de Kock – 253p.
Play of passion – Nalini Singh – 321p.
Perfectie – J.D.Robb – 399p.
Huis van aarde en bloed – Sarah J.Maas – 933p.

Cijfertjes:

Goodreads: 20/100
Gelezen boeken: 7
Eigen boeken: 4
Recensieboeken: 3
Gelezen bladzijden: 2967p.

29 gedachten over “Gelezen (én gekeken) in maart 2020”

 1. Wat een hoop fijne boeken! Ik ben de leesflow een beetje kwijt met alles dat er speelt. Kijk na werk en de zorg voor Noa liever even een aflevering van een serie. En dat terwijl er een gloed nieuwe Nora op me wacht. Misschien dat ik volgende week wat minder stress ervaar waardoor ik lekker op mijn bank kan ploffen.

  1. Daar ga ik mee voor duimen voor jou. Ik had het de eerste twee weken zelf ook heel erg maar hoop dat het nu aan de betere hand is qua lezen. Hopelijk kan je snel weer genieten van Nora.

 2. Wat een leuke dingen heb je weer gelezen! (Ik ben helemaal verliefd op de Nederlandse uitgave van De Wrede Prins!) Ik heb volgens mij een recordmaand gehaald in maart door de lockdown. Mijn teller op Goodreads staat nu op 16 boeken!

  1. Die is echt heel mooi uitgewerkt. Ik hoop dat ze dat bij het tweede deel opnieuw gaan doen. Wel fijn dat je door de lockdown meer aan lezen toekomt. Gelukkig zijn er doorgaans ook enkele pluspunten te vinden bij deze mindere periode hé.

 3. Bij mij is het een beetje hetzelfde verhaal voor het lezen. Concentratie en tot rust komen, daar had ik het moeilijk mee. Plus, ik lees doorgaans het meeste op de trein van en naar het werk, zowat 4 uur per dag, die nu zijn weg gevallen. Met audioboeken ben ik toch nog aan een behoorlijk aantal gelezen boeken gekomen.

  Haha, je opmerking bij het Jill Shalvis boek is zo herkenbaar. Sinds vorig jaar ben ik ook meer en meer romantische boeken gaan lezen, maar vaak vind ik het nogal genant om de covers te tonen 😉

  1. Vier uur! Wauw, dan ben je doorgaans wel heel lang onderweg. Dan snap ik hoe je ondanks een fulltime job vaak toch aan zo’n mooi aantal gelezen boeken komt. Dan is het wel fijn dat je van lezen houdt want anders lijken die uren echt tijdverlies. Die covers zijn echt zo rampzalig. De Amerikaanse versie ziet er doorgaans fijner uit. Een pak neutraler, meer het soort cover dat je bij een chicklit verwacht in plaats van deze omslagen die vooral de neiging bij me oproepen om ze te verschuilen achter bruin kaftpapier.

 4. Hier hetzelfde verhaal qua concentratie en rustig lezen. Volgens mij ben ik al de hele maand maart bezig in hetzelfde boek, maar aan de andere kant zijn alle dagen de laatste weken één groot rommeltje. Dus ik weet niet hoelang ik al in dat boek bezig ben eerlijk gezegd. Ik ga nog maar even door 🙂

  1. Echt hé! Ik heb hier gisteren nog eens gevraagd welke dag we nu weer juist waren omdat ik aan het twijfelen was. Alle dagen lijken op elkaar. Ik doe deze maand mee aan een leesmarathon en een groot deel van de boeken die ik ga lezen voor bepaalde opdrachten zijn graphic novels. Deels omdat dat de enige ongelezen boeken waren die ik kon vinden die voldeden aan de prompts maar ergens ook wel omdat het dan wat haalbaarder lijkt. Je mag me gerust een berichtje sturen als je wat afleiding wil hé. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat soort zaken momenteel wat sneller vergeet. Normaal zou ik meer berichten sturen naar vriendinnen maar nu heb ik meer en meer het gevoel dat ik op automatische piloot door de dagen heen ga.

 5. Wat bij mij werkt als ik een leesdip heb: luisterboeken. Het is net alsof het me dan minder moeite kost om in het verhaal te komen.

  Gezien de boeken die je leest en de series die je kijkt kan ik me voorstellen dat je Once upon a Time ook erg leuk vindt/gaat vinden. Misschien is dat nog een aanrader om eens te proberen?

  1. Dag Nienke! Ik heb me tot nu toe nog steeds niet aan luisterboeken gewaagd doordat ik vermoed dat het me net meer moeite zou kosten. Maar misschien moet ik het gewoon eens uitproberen en blijkt het tegenovergestelde waar te zijn .

   Once upon a Time vond ik inderdaad een fijne serie. Maar om de een of andere reden verloor ik de interesse bij het begin van het vijfde seizoen. Sindsdien heb ik niet meer verdergekeken, misschien moet ik de draad toch maar weer eens oppikken.

   1. Mijn ervaring is dat luisterboeken het fijnste zijn als je ondertussen ook iets met je handen doet. Als je alleen maar gaat zitten en gaat luisteren, is de kans groot dat je gedachten afdwalen. Juist door het te combineren met iets met je handen doen, bereik je hetzelfde effect als lezen (en soms nog wel groter). Het kan handig zijn om te beginnen met een boek wat je al kent. De Harry Potter-boeken zijn bijvoorbeeld geweldig goed voorgelezen (zowel in het Engels als in het Nederlands), en met fijne stemmen (Stephen Fry voor de Engelse versies, Jan Meng voor de Nederlandse boeken).

    Once had een beetje de neiging om op een gegeven moment alles wel heel erg te rekken, dus ik kan me voorstellen dat je je aandacht bent verloren. Maar in seizoen zes hebben ze de vaart weer te pakken, en daar zitten een aantal afleveringen bij die je niet mag missen!

    1. Ik zou sowieso willen starten met Stephen Fry die Harry Potter voorleest. Momenteel kan je Harry Potter and the Philosopher’s Stone blijkbaar gratis beluisteren via Audibel (?) Maar dat is wel een goede tip. In plaats van enkel op het boek te focussen het luisteren combineren met iets als haken of breien. Dat kan ik nog wel eens proberen.

 6. Toch wel lekker met 7 boeken. Maar ik snap wat je bedoelt. Ik heb ook moeite met boeken te lezen nu. Alle gedachten en Merijn die steeds thuis is waardoor er ook veel minder ruimte is er voor.

  1. Ik merk dat ik me er nu echt toe moet zetten om te lezen. Dat ik eerder geneigd ben om iets anders te doen dat minder aandacht vraagt. Dus ik ben nu wel heel blij dat een groot deel van mijn O.W.L.S. tbr uit comics en graphic novels bestond.

  1. Ik heb die klassieker totaal gemist als kind. Daar heb ik na het zien van de serie wel wat spijt van. Ik dacht dat het gewoon een historisch boek in plaats van een fantasyverhaal.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.