Aanwinsten Maart 2020

Herinneren jullie je nog dat ik vorige maand slechts één nieuw boek aan mijn collectie toevoegde maar dat ik aan het aftellen was naar het moment waarop mijn Awesome Books bestelling zou aankomen? Wel, het ziet er dus naar uit dat die bestelling even erg verdwaald is dan de uil die mijn Hogwarts-brief zou leveren. Ik kreeg een verontschuldiging van AwesomeBooks en de belofte dat het volledige bedrag van mijn bestelling zou worden teruggestort. Hopelijk gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren maar wat ik er eigenlijk het meest spijtig aan vind is dat het vermiste pakket die ene hardcover van Harry Potter and the Philosopher’s Stone bevat die ik nog mis om mijn hardcover-serie te vervolledigen. Wie wil mag dus gerust met me meeduimen dat dat pakket hier toch nog een keer gaat opduiken. Met een beetje geluk samen met die vermiste Hogwarts-brief.

Betekent dit dat er deze maand geen nieuw leesvoer bijkwam? Gelukkig niet.

Aan het begin van de maand vond ik namelijk twee oudere paperbacks van Jill Shalvis bij de plaatselijke kringloopwinkel. Die zijn doorgaans minder goed dan haar latere werk maar ik kon het toch niet laten en nam ze met me mee naar huis.

Turbulentie – Jill Shalvis
In lichterlaaie – Jill Shalvis

Vervolgens kreeg ik ook nog twee recensie-exemplaren toegestuurd. Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik een exemplaar van Huis van Aarde & Bloed van Sarah J.Maas dat werd uitgegeven bij Boekerij. Van VBK Uitgevers kreeg ik Stiefzus van Jennifer Donnelly (De Fontein) toegestuurd.

Aarde & Bloed van Sarah J.Maas
Stiefzus – Jennifer Donnelly

Daarnaast kreeg ik van VBK ook een digitale versie van de eerste drie hoofdstukken van De ijzige verloofde. Dit boek is het eerste deel van de Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Deze Young Adult Fantasy kan op basis van zijn samenvatting alle richtingen uit maar gezien het grote succes in Frankrijk ben ik ondertussen wel benieuwd geworden naar het verhaal van Ophelia en de wereld waarin dit zich afspeelt.

De ijzige verloofde – Christelle Dabos

Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

6 gedachten over “Aanwinsten Maart 2020”

    1. Ik had er zelf ook een beetje schrik voor vermits het lezen de voorbije weken zo moeizaam ging. Het begin van het boek is ook eventjes doorbijten vermits je veel informatie te verwerken krijgt maar eens het verhaal op gang was gekomen las ik het veel sneller uit dan ik had verwacht.

  1. Ik heb het boek van Christelle Dabos was eens voorbij zien komen ja. De covers zien er wel echt super uit. En ik duim echt voor je dat het pakketje toch nog aankomt waaien.

    1. Ik hoop het echt maar vrees er een beetje voor. Dus probeer ik af en toe toch maar eens te gaan kijken of ze niet toevallig opnieuw een exemplaar hebben binnengekregen.

    1. Nee, jammer genoeg niet. Ze hebben er echter wel heel correct opgereageerd. Met een verontschuldiging en het terugstorten van het volledige bedrag (inclusief verzendkosten). Sindsdien ga ik af en toe maar eens kijken of het boek dat ik nog zoek misschien opnieuw is binnengekomen. Ik hoop ergens nog steeds dat dat vermiste pakket ergens gaat opduiken maar vrees dat de kans vrij klein is dus als ik het Harry Potter boek opnieuw zie verschijnen ga ik het terug bestellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.