Foto-update #165

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kreeg onverwachts super lieve post van een vriendin.


Vroeg me een hele dag af waarom die bh zo slecht zat en ontdekte ’s avonds dat de beugel gebroken is.


Regen … veel regen. Van die dagen waarop de buienradar enkel buien toont.


Er kwam ook een  prijs toe per post(uil) die er voor zorgt dat ik nu het eerste deel van mijn favoriete serie steeds met me mee kan nemen. Dankjewel Anderwereld!

Half februari werd het dan toch stilletjes aan tijd om de kerstkaarten op te ruimen.


Ik sprak in Gent af met een mede booknerd en we gingen ’s middags lunchen bij Romain Roquette.


Ik ben super blij met mijn ‘Hufflepuff onder de Muggles’-outfit.

Oftewel vrij subtiel de liefde voor je Hogwarts-huis delen zonder dat het Ministerie voor Magie begint te panikeren.

Zelf kan ik het niet, maar een vriendin voelt dus echt het verschil in gewicht bij die Mini Mysterie Funko’s en had daardoor van de eerste keer Mrs. Norris. Ik had haar gewoon bij de eerste reeks al die pakjes moeten laten wegen zodat ik niet zo lang moest proberen vooraleer ik Dobby vond.


Oops I did it again, wel nog steeds aan het wachten tot ze ook daarwerkelijk geleverd worden.


Een speciale outfit dragen om Tai Chi oefeningen te doen? Nee hoor, ik doe dat gewoon in wat ik op dat moment aanheb.


Misschien moet ik eens foto’s beginnen verzamelen voor een Fictionista-post met allerlei pins.

Het is hier nog steeds een maandelijkse traditie om een Amnesty brief te schrijven.


Lumos! Lumos zeg ik u! Dzju hé, die Nox was precies iets te krachtig want de spot van de dampkamp is gesprongen.


De linkse Chai Latte Mix kocht ik vorig jaar bij Chocolate Nation maar bleek ik uiteindelijk niet zo super lekker te vinden. De rechtse kocht ik onlangs bij Simon Lévelt en die is dus wel heerlijk.


Nog meer onverwachtse post. Dankjewel Eefje!

Zelf verstuurde ik ook weer wat post.


Ik smulde ook meermaals van een lekkere chai latte. Het is wel duidelijk dat deze mix me veel beter bevalt


Ok, het is nu niet dat ik niet zonder die thee kan overleven maar ik was wel heel blij toen bleek dat de Sinaasappel thee van Pickwick die al een hele tijd niet meer te vinden is in de winkel wel nog steeds beschikbaar is in de webshop van A.Heijn.


Er woont hier niet enkel een zwartraafje in onze straat maar ook een pestvogel. Eentje die het fijn vindt om zijn behoefte te doen terwijl hij/zij naar de voordeur huppelt.

Ik maakte uiteraard ook heel wat gerechten klaar gedurende de voorbije weken. Dit zijn er enkele van …
Zalm met fijn gesneden groentjes, een ovenschotel met prei en een gepofte aardappel met brie, een fruitige rijstsalade met kerrie-dressing en een groentenmix met veggieballetjes.

Ik ben ook nog eens aan het bakken geslagen omdat ik Brookies wilde maken. Om dan vervolgens te ontdekken dat ik meer fan ben van de combinatie van Cookie en Moeuilleux ipv Brownie + Cookie. De volgende keer ga ik dus voor een Moekie.

Nog eventjes wachten tot ik in Antwerpen kan bijpraten met Kwante en Annabel. De tijd vloog weer veel te snel voorbij die dag maar het was wel heel fijn om elkaar nog eens in het echt te zien.


Samen met een vriendin en haar kinderen ging ik naar Everest, de jonge Yeti kijken en dat bleek een super fijne film te zijn.


Ik nam ook opnieuw mijn Bullet Journal onder handen zodat hij klaar was tegen het begin van maart. Misschien moet ik binnenkort nog eens wat meer foto’s delen vermits het ondertussen al twee maanden geleden is.


Danger, danger … het paaseitjes seizoen is gestart. Bij Jamin in Eindhoven hadden ze 50 verschillende gevulde eitjes. Gek genoeg zat er ook eentje bij met een pizza-vulling. Die wilde ik dus niet proeven maar naar die pure met Chai Latte was ik dan weer wel benieuwd.

Even een theetje gaan drinken bij Madam Puddifoot’s Tea Shop in Hogsmeade dankzij Wizards Unite.

Ik kreeg ook super lieve post van Stefanie. Een prachtige kaart van Beauty and the Beast die hier ondertussen een ereplaatsje heeft gekregen op de kast (en binnenkort ook op mijn Instagram-feed) en twee zakjes Chocolade rooibos thee met vanille. Die ik ondertussen uiteraard al heb uitgetest.

Bij de YoghurtBarn in Eindhoven hadden ze vooral heel veel soorten warme chocolademelk. De lekkere Frozen Mango Shake die ik er tijdens de zomer dronk stond niet meer op de kaart maar toen ik tegen de serveerster zei dat ik die de vorige keer super lekker vond stelde ze meteen voor om die voor me te maken. Zo lief!


Jammer genoeg heeft de nog maar recent herstelde diadeem het ondertussen weer begeven. Blijkbaar is een Snitch niet gemaakt om in je haar te dragen maar om vrij rond te vliegen.


Beetje bij beetje ben ik mijn blogarchief aan het overpennen in het mooie ravennotitieboek dat ik daar een tweetal jaar geleden specifiek voor heb aangeschaft. Tijdens het neerpennen viel het me op hoe frequent ik vroeger blogde maar ook hoeveel bloggers uit het Blogger Vriendenboek ondertussen niet meer bloggen.


Veel mensen kennen de Denker van Rodin maar kennen jullie ook de Hufflepuff-er die zich het hoofd breekt over welk boek ze als volgende zal lezen?

Oh ja, ik kocht misschien ook een Hufflepuff mantel. Niet de klassieke versie uit de Harry Potter films maar de Vintage versie die je in de Fantastic Beasts films te zien krijgt. Die vind ik namelijk veel mooier. Het is een beetje nipt qua maat dus ik hoop dat hij nooit zal krimpen wanneer ik hem was.

14 gedachten over “Foto-update #165”

 1. Jouw overzichtjes zijn echt altijd 80 procent Harry Potter en Hufflepuff en 20 procent leven haha. Vind het wel grappig, maar je moet jezelf zijn op je blog natuurlijk. Tof weekoverzichtje trouwens!

  1. Hahaha, bij het samenstellen van deze foto-update viel die verhouding zelfs bij mij op. Tja, die ‘I’m a Potter girl, in a Potter wo-o-rld’ past wel heel goed bij me hé. 🙂

  1. Dankjewel Sas! Misschien kan ik die mantel volgende maand een paar keer aandoen terwijl ik mee doe aan een leesmarathon in Harry Potter thema. Wie weet gaat het lezen dan wat sneller. 🙂

  1. Ik weet dat die snel voorbijvliegende tijd aantoont dat we aan het genieten waren maar ik zou het toch echt veel fijner vinden mocht het omgekeerd zijn. Dat de tijd traag gaat wanneer je een heerlijke dag beleeft en voorbijvliegt wanneer het wat minder gaat.

 2. Zoals steeds weer een toffe update!
  Van Baru ben ik echt fan van hun salty caramel drinking chocolate. Helaas ligt die hier nergens meer in de winkel 🙁
  OMG, die brookies zie er nochthans super lekker uit!
  Die mantel! Moooooooi!

  1. Oh, zo jammer wanneer iets dat je super lekker vindt uit de collectie lijkt te verdwijnen. Ik ga het mee voor je in het oog houden. Zelf kwam ik ze tot nu toe enkel tegen bij Chocolate Nation (je kan in die winkel zonder de tentoonstelling te bezoeken) in Antwerpen en bij Intratuin. Ik ben echt zoooo blij met die mantel. Misschien moet ik die in april regelmatig aandoen wanneer ik mee doe aan de nieuwe O.W.L.S. Readathon.

   1. Ja! Ik zag de video van de magical readathon en ik wil dit jaar ook weer mee doen.
    Ik loop momenteel wel een beetje achter met mijn leesplanning en leeslog. Heb twee van mijn nichtjes op logement gehad en dan moest ik voor het werk een week naar het buitenland. Bij thuiskomst is het dan altijd dubbel chaos op het werk, dus het waren al vermoeiende weken eind februari en begin maart. Maar ik hoop dit weekend mijn leeslog bij te benen 🙂

    1. Ik heb alvast mijn tbr bekeken met de prompts in het achterhoofd en denk dat ik voor alle opdrachten een geschikt boek in huis heb. Binnenkort wil ik wel nog even de career advice bijlage (en brief) afdrukken zodat ik een beroep kan uitkiezen. Na Librarian is de kans groot dat ik dit jaar voor Magizoologist ga.

 3. Oh, jij hebt de Drink Me Chai ook ontdekt! Ik vind de gewone heel erg lekker, de vanille wil ik ook nog een keer uitproberen, maar tot nu toe ben ik die nog niet in een winkel tegengekomen…

  1. Je had die gewone versie al een keertje getipt hé maar ik wilde eerst die andere (die dus helemaal niet zo geweldig is) opwerken voor ik een nieuwe kocht. Deze is gelukkig wel super lekker. Zo lekker dat dat potje een pak sneller opgeraakt dan de vorige versie. 🙂 Binnenkort ga ik wsl de gewone eens proberen.

 4. Vroeg me een hele dag af waarom die bh zo slecht zat en ontdekte ’s avonds dat de beugel gebroken is. -> Ik ook ik ook. En nu is ook niet de tijd om te gaan bh shoppen ;_;

  1. Oei, dat is niet handig. Heb je een vast model waar je tevreden van bent? Dan kan je het misschien online bestellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.