Foto-update #164

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

 Ik vind het steeds zo triestig wanneer ik afgedankte Harry Potter boeken zie staan bij de Kringloopwinkel. Gelukkig leken deze snel een nieuwe thuis gevonden te hebben. Ik zou het uiteraard minder triestig vinden mocht het net die ene Engelstalige editie zijn waar ik nog naar op zoek ben.

Home Alone betekent in mijn geval snel met restjes een salade in elkaar flansen als avondmaal en lezen tijdens het eten.

Tja, toen ik deze sjaal een tijdje terug wilde afwerken bleek ik net niet genoeg gele wol te hebben. Uiteraard werd hij ook niet meer verkocht dus begon ik opnieuw met een iets andere kleur. Want twee soorten door elkaar was echt geen zicht.

Boekensokken, een zeemeerminnenstaart en een Hufflepuff-deken. Duidelijk een fijne dag!

Door wie ben jij kortgeleden verrast? Door mijn man die in het weekend na de muziekles thuiskwam met een troostpakje voor zijn ‘arm schaap’.

Natuurlijk maakte ik ook dit keer weer allerlei zaken klaar voor het avondmaal. Dit zijn er daar enkele van. De restjes van het pangerecht links bovenaan werden later verwerkt in een quiche nadat ik er nog wat broccoli aan het toegevoegd.

Oei, misschien moet ik toch maar even op die derde mail reageren en dat meisje uit mijn regio aanraden om een afspraak te maken bij de huisarts. 😉

Super blij met mijn das pin. In deze outfit toon ik mijn Housepride op een subtiele manier. In combinatie met mijn gele cardigan en riem (een onverwachts koopje van 1€. Zo fijn wanneer net dat ene dat je zoekt is afgeprijsd) is het net iets minder subtiel maar wel nog steeds geweldig.

Ik ging met mijn nicht naar Hasselt en zag daar in de vitrine van de Clavis concept-store nog een andere Hufflepuff-das. Mijn nicht zei me dat dat was omdat ik het wil zien maar … das + gele ballon + voorliefde voor lekker gebak IS nu eenmaal heel Hufflepuffig. Toch?

Toen we in Hasselt waren genoten we tijdens de lunch bij Quiche Café van een bagel. Die staat hier niet op de foto maar de Corléone bagel vond ik dus alvast heel lekker. Vervolgens stopten we in de namiddag ook nog even bij Tarte Tatin zodat we van hun fijne maandag-taartenactie konden genieten.

Met ‘Zullen we samen stoute dingen doen …’  bedoelen ze toch nieuwe boeken kopen terwijl er nog 147 op mijn TBR staan hé? Want dan wil ik uiteraard graag meedoen.

Deze kaart heb ik al tweemaal in mijn handen gehad en vervolgens braaf terug gezet. Ik weet echter niet of dat me een derde keer ook zou lukken want Snape zijn stem is echt wel super.

Toen ik deze stapel truien bij Torfs zag liggen bedacht ik me dat ik de voorbije weken precies nogal veel #foertdagskes heb gehad met weinig energie en dus ook weinig productiviteit.

Bij Primark (die in Hasselt alleszins) verkochten ze deze mini Mystery Funko’s aan 6€ / stuk. Ik had uiteraard een van de figuurtjes die er het vaakste in voorkomen.

Toen mijn nicht op haar neefje aan het passen was en vroeg wat hij die dag wilde doen zei hij ‘Een Harry Potter kaart maken voor Tante Liesbet’. Mijn nichtje mocht even Hedwig zijn taak overnemen en bezorgde me vervolgens deze geweldige kaart waar ik uiteraard super blij mee ben.

Toen ik zag dat blogvriendin Sofie onverwachts afscheid moest nemen van Mati (één van haar windhonden) besloot ik een troost-pakketje samen te stellen. Daar kan je het verdriet natuurlijk niet mee wegtoveren maar soms kan zo’n verrassing er wel voor zorgen dat je dag er plots een pak lichter uitziet.

Ik heb mezelf ook nog wat getroost door een extra theesmaakje te kopen bij TeaStation nadat ik raad had gevraagd aan de verkoopster. Vervolgens stuurde ik deze foto door naar NietNuLaura vermits die onlangs een cartoon had gedeeld rond Crazy Tea Lady’s. Ik vroeg haar of je aan die definitie voldeed indien dit je theekast is en ze verwelkomde me meteen bij de club. 🙂

Voor wie het zich afvraagt … ik kocht de Lemon in Love en die is super lekker. Tot nu dronk ik hem enkel als gewone thee, maar de verkoopster zei me dat je er ook heel makkelijk ice tea mee kan maken dus dat zal ik ook nog eens moeten proberen.

Soldenkoopjes  terwijl de solden gedaan zijn? Ik kan dat. Zo vond ik de gele riem die ik eerder al had vermeld, plus een paarse (want dat is nog steeds mijn favoriete kleur) én

een roze fluffbal die ik wil omtoveren in een Pygmy Puff. Roos is nog steeds NIET mijn kleur maar zo’n puffskein gaat me ongetwijfeld regelmatig laten glimlachen. Ik vond deze producten in de koopjeshoek van Veritas en betaalde 1€ per stuk.

Ik genoot tijdens een droge dag van het rustig bijpraten met een vriendin tijdens een korte wandeling. Het was al even geleden sinds we elkaar zagen waardoor het nog fijner werd om nu eens rustig en uitgebreid te kunnen bijpraten met elkaar.

Ik maakte smoelpap voor mijn man én homemade granola voor mezelf.

Daarnaast bezocht ik via Wizards Unite ook nog wat plekken in de tovenaarswereld. Zo ging ik even op bezoek in Dumbledore’s office en gebruikte ik enkel van deze screenshots vervolgens als achtergrond waardoor je nu op mijn smartphone zijn boekenkasten én de Sorting Hat te zien krijgt.

Daarna ging ik ook nog even iets drinken bij The Three Broomsticks.

Deden jullie nog iets fijns de voorbije weken?

12 gedachten over “Foto-update #164”

 1. Die kaart met stoute dingen had ik ook gezien, maar ben toch maar voor een andere valentijnskaart gegaan 🙂

  Jij hebt wel echt pech met leuke dingen die dan net niet meer te koop zijn!

  1. Het is blijkbaar een talent op zich. Al heb ik dit weekend tot mijn grote verbazing wel ontdekt dat je via de webshop van A.Heijn wel nog steeds die lekkere sinaasappelthee van Pickwick kan bestellen. Mijn schoonzusje ging een Pick & Go bestelling plaatsen en heeft de thee mee in haar digitale mandje gelegd voor mij. Dus binnenkort kan ik daar alvast weer wel van smullen.

  1. Had jij dan ook het idee dat zijn stem vertraagd werd afgespeeld? Ik vroeg me echt af of ik me dat inbeelde of dat het echt wat werd uitgerokken. <3

  1. Ah ja, ik ben weer vergeten dat dat een plaatselijke benaming is in plaats van de officiële. Ik denk dat het officieel griesmeelpudding is en dat smoelpap van het franse semoule komt.

 2. Even een blogleesachterstand inhalen…
  Wat is de sjaal mooi die je hebt gemaakt! En boekensokken, die zou ik ook wel willen :-).
  Vorig weekend moest ik aan je denken, toen ik met Katrien in de Primark tussen de Harry Potter spullen aan het neuzen was. Naar de Clavis Concept Store zijn we ook geweest. Daar heb ik maar één boek gekocht, maar ik wou er véél meer. We moeten eerst maar even werk maken van die nieuwe/grotere boekenkast, of het wordt een probleem!
  Nu ben ik wel benieuwd naar die citroenthee. Ik heb er al spijt van dat ik er niet meer heb gekocht, maar ze waren ook niet zo goedkoop…
  Superlief, dat pakje voor Sofie!
  De voorbije weken zijn hier wat voorbij geraasd. Leven aan een (te) hoog tempo, en te weinig tijd vinden of maken voor leuke dingen. Om niet keihard tegen de muur te knallen, hoop ik komende week een klein beetje rust te kunnen vinden/nemen. En hopelijk lukt het me ook om wat meer te bloggen, want dat is het eerste dat erbij in schiet, als ik me niet zo goed voel…

  1. Dankjewel! Ik heb echt getwijfeld om mijn twee lievelingskleuren te combineren en dus het geel door turquoise te vervangen maar de Chocolate Frog sjaal won uiteindelijk toch. Er zijn een keer leuke fairtrade boekensokken op Haaike haar blog verschenen. Ik weet niet of die nog steeds verkocht worden. Deze zien er leuk uit maar ze zitten vrij strak rond de enkels. Haha, ik snap helemaal dat Harry Potter spulletjes je aan mij doen denken. Dat gaat hier naast boeken toch altijd een zwakke plek blijven denk ik. 🙂 Mocht de prijs wat lager liggen dan had ik waarschijnlijk zelf ook meer theesmaken gekocht om uit te proberen. Eigenlijk wel jammer dat ze niet van die kleine proef-hoeveelheden verkopen zodat je het eerst een keer thuis kan testen vooraleer je een grote verpakking aanschaft. Ik duim voor je mee dat je volgende week wat meer rust kan vinden om even te bekomen. Want tegen een muur knallen doen we liever niet hé, we lopen er liever door zoals op Platform 9 3/4 en plaats van ertegen. 😉

    1. Ik heb er wel achter gevraagd dus mocht ze iedere keer dat een klant er achter polst een streepje zetten tot ze aan een bepaald aantal komt … dan zijn we er alvast ééntje dichter bij. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.