Wist je dat …

Wist je dat ik vrij vaak zotte ideetjes heb om uit te werken in een blogpost. Doorgaans ook het soort ideetjes dat het best uitgewerkt kan worden in een lijstje want tja dat hoort er nu eenmaal bij wanneer je een Listomaniac bent. Soms negeer ik die ingevingen, soms bewaar ik ze voor later en af en toe besluit ik ze in één keer uit te werken. Zo ontstond dit lijstje met persoonlijke weetjes.

Wist je dat …

Ik een mapje op mijn smartphone heb vol foto’s van mijn neefjes en metekindje die boeken aan het lezen zijn?

Ik immuun ben voor vrijwel elke pijnstiller?

Ik in de Kringloopwinkel een gezelschapspel van Beauty and the Beast tegenkwam maar het niet kocht vermits ze vergeten waren om de biblioteek toe te voegen aan het kartonnen kasteel?

Ik onlangs toevallig de uitbater van de plaatselijke Standaard Boekhandel tegen het lijf liep in de supermarkt en we vervolgens minstens een half uur lang aan het babbelen waren en boekentips uitwisselden?

Het ons bij de derde poging dan eindelijk toch lukte om The rise of Skywalker te gaan zien? Tijdens de eerste poging was het kerstjumping in Mechelen en was er geen parking meer bij de cinema, de tweede keer was er een ongeluk gebeurd waardoor de weg volledig vast stond en de derde keer was de Force blijkbaar wel bij ons want toen lukte het dus wel. Als je lang genoeg blijft zitten ontdek je dankzij de aftiteling ook wie de stem van D-O heeft ingesproken.

Ik af en toe een fragment lees dat helemaal bij me past en ik daar dan snel een foto van maak. “Sometimes when things got bad, a sense of humor was a person’s only saving grace.”

Ik de eerste keer dat ik Bill’s Corpse van Don Van Vliet las dacht dat het een gedicht was en ik vervolgens heel teleurgesteld was toen ik het nummer van Captain Beefheart (dat is dus DVV) hoorde? De tekst kan ik trouwens nog steeds uit het hoofd voordragen maar om de een of andere reden doe ik dat half zingend. Ja, ik weet dat ik af en toe een rare ben. Ik weet ook dat ik iedere keer wanneer ik het nummer hoor het gevoel heb dat die tekst verpest wordt.

Ik heel graag wat minder zou wegen omdat ik hoop dat dat ervoor zou kunnen zorgen dat ik minder pijnklachten zou hebben terwijl het net die pijnklachten zijn die ervoor zorgen dat ik me troost met lekkers? iets met een vicieuze cirkel en zo.

Ik soms vreemde reacties op mijn blog krijg maar deze waarschijnlijk toch wel de vreemdste is

Ik vroeger jarenlang een abonnement op een tijdschrift heb gehad maar nu nog maar zelden een magazine lees? Eerst Disney, dan Tina, vervolgens Fancy en nadien eerst Humo en dan Libelle.

Mijn lichaam heel averechts is en ik daarom vind dat het zich ook averechts moet gedragen in mijn voordeel? Bijvoorbeeld door me te laten afvallen in plaats van bijkomen wanneer ik iets lekkers eet.

Mijn metekindje voor haar nieuwjaar een cadeautje kreeg dat ik al in 2018 voor haar had gekocht? Zodra ik bij Waterstones deze puzzel tegenkwam wist ik al dat ik die aan haar wilde geven. Ondertussen houdt ze zowel van puzzelen als van dieren en boeken dus kon ik het haar eindelijk cadeau doen.

Ik dankzij Gail Carriger’s The Parasol Protectorate-serie steeds zeg dat ik nog eens verder moet kijken naar The Parasol Academy om dan vervolgens te zeggen “Oh nee, niet nog eens. Het is The UMBRELLA Academy Liesbet!”?

Ik zo genoten heb toen in één van de afleveringen van bovenstaande (GEWELDIGE) serie één van mijn favoriete Radiohead-nummers voorkwam? (Voor de nieuwsgierigen … ik heb het hier over Exit Music.)

Dit kleine papiertje in mijn portefeuille me nog steeds regelmatig aan het lachen brengt? Ganesha van The Fallen Angels deelt dit soort kaartjes en quotes uit aan haar klanten en vermits dit papiertje een glimlach op mijn gezicht weet te toveren zal ik het waarschijnlijk niet snel uit die portefeuille halen.

11 gedachten over “Wist je dat …”

 1. Ik vind het een heel goede reden om een Belle & het Beest spel te laten liggen. De bibliotheek is zowat het belangrijkste personage uit de hele film!

  1. Ja, echt een gemiste kans dat ze die niet in het spel verwerkt hebben. Dat vond ik trouwens ook toen ik de film La Belle et la Bête zag. In die verfilming waren ze de bibliotheek ook helemaal vergeten.

  1. Echt hé, die kon ik niet laten liggen. Ik vind het zo’n leuke combinatie en tof dat het rustgevende kleuren zijn.

  1. Ik wist gewoon dat ik hier niet de enige zou zijn die er zo over zou denken. Duidelijk een gemiste kans van die spel-ontwerpers.

 2. Leuk om te lezen!! Wat grappig dat je het spel van B&B liet staan omwille van de ontbrekende bib.
  Ik schrijf regelmatig mooie zinnen over uit boeken omdat ik vind dat ze bij mij passen.

  1. Misschien is het wel een en dezelfde gek die zowel een BatB-spel ontwerpt zonder er de onmisbare bibliotheek aan toe te voegen en vervolgens bizarre reacties achterlaat op boekenblogs. Maar hé, wie weet zorgt die gekke reactie er voor dat Eric Northman hier binnenkort ook reacties gaat posten. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.