Blog-pauze of toch iets anders?

De herfst en winter zijn niet zo lief voor mijn lichaam. Dat is al een tijdje een jaarlijkse traditie maar de laatste jaren heb ik er steeds meer last van. Ik haalde eerder al een keer aan dat ik het moeilijk vond om alles bij te houden via Social Media. Ook bij mijn blogfeed verschijnt er telkens binnen de kortste keren een achterstand aan ongelezen blogposts. De laatste tijd heeft het gebrek aan energie echter ook effect op mijn blog zelf.

Het is niet dat ik het niet graag meer doe. Inspiratie heb ik ook nog voldoende. Maar bloggen vraagt energie die ik momenteel niet op overschot heb. Ik merk dan ook dat ik me steeds vaker aan het forceren ben omdat ik toch persé met vaste regelmaat iets wil laten verschijnen en dat gaat er na verloop van tijd voor zorgen dat zowel het bloggen als lezen een puntje op mijn To Do-list wordt in plaats van iets dat ik doe wanneer ik er zin in heb.

Vermits ik dat echt wil voorkomen was ik aan het overwegen om een blogpauze in te plannen. Maar mezelf kennende is enkele weken totaal niet bloggen niet mijn ding. Dus heb ik besloten om mijn blogplanning voor de komende weken leeg te halen en enkel iets uit te werken wanneer ik er echt zin in heb en niet omdat het op de planning staat.

Het zou dus kunnen dat jullie hier de komende weken minder gaan zien verschijnen of dat er plots enkele blogposts achter elkaar gepubliceerd worden en dan een tijdje stilte. Tot ik ergens een energy-boost tegenkom zoals in een computerspel en plots weer meer energie heb. Voeg daar dan ook nog even een healing-boost aan toe en ik ben weer in (blog)vorm.

Ik hoop dat jullie in de tussentijd van hartverwarmende feestdagen mogen genieten.

Tot later!

27 gedachten over “Blog-pauze of toch iets anders?”

    1. Ah, nu weet ik wat die uitdrukking betekent. Ik had de poster zien hangen toen je een foto van jullie kerstboom deelde maar wist toen nog niet voor wat de spreuk stond.

 1. Goed voor jezelf zorgen hoor<3 Dat is toch wel een stuk belangrijker… Hopelijk heb je wel fijne kerstdagen en heb je gauw weer wat meer energie. Geniet van een 'blog' pauze en doe rustig aan in het offline leven<3

  1. Dankjewel Sas! Ik merk dat dit al meteen een heel verschil maakt. Na jaren bloggen met een planning voelt het heel wat rustiger aan om enkel iets uit te werken en in te plannen wanneer ik er de tijd en energie voor vindt en niet omdat er volgens mijn planning nog iets moet verschijnen. Misschien is dit wel een eerste stap naar dat meer offline zijn.

  1. Dankjewel Céline! Ik hoop dat jij momenteel ook van een fijne eindejaarsperiode aan het genieten bent. Het voelt helemaal anders aan nu ik zonder planning aan het bloggen ben. Enkel wanneer ik er tijd/energie voor heb en dus niet omdat er nog geen drie posts verschenen zijn.

 2. Zorg vooral goed voor jezelf! En het is jouw blog, dus jouw regels. Niemand gaat je dat kwalijk nemen als je eens een periode wat minder blogt. Geniet nog van de feestdagen! X

  1. Dankjewel Evi, dat gaan we zeker doen. Hopelijk hebben jullie ook nog een fijne tweede reeks feestdagen voor de boeg.

 3. Eerst en vooral: dikke knuffel en de wens dat 2020 je wat meer energie brengt!
  En wat dat bloggen betreft: ik lees je altijd graag, maar schrijven moet plezant blijven, dus als hier wat minder verschijnt, maar je hebt dat met volle goesting geschreven en niet omdat het “moet”, dan is dat toch super! Ik doe het ook zo: vaak blog ik vrij regelmatig, maar evengoed valt er eens een stilte van een paar weken of blog ik net meer dan “gemiddeld”. ’t Is mijn plek, dus ik doe mijn ding en dat moet jij hier ook vooral doen. Ik heb er nog geen lezers van weten weglopen alleszins (en degene die dat wel doen, tja, bye bye he 😉 ).

  1. Dankjewel voor die dikke knuffel. Ik stuur er meteen eentje terug jouw richting uit. Eigenlijk merk ik nu al een verschil in het bloggen. Langs de ene kant vind ik dat blogschema heel handig en overzichtelijk. Het zorgde immers voor een structuur maar anderzijds wilde ik me daar dan wel zoveel mogelijk aan houden waardoor ik telkens de tijd in aan het bloggen was. Nu ik die planning heb leeggehaald en ze gewoon invul nadat ik een blogpost heb uitgewerkt is het veel ontspannender. Januari is nog steeds terugblik-maand hé dus ik ben momenteel al bezig met het tellen van de boeken in mijn kast, het samenstellen van een favoriete boeken van 2019-post, een persoonlijke terugblikpost, een stukje over mijn leesjaar en eentje over mijn blogjaar, over het wel/niet binnen budget blijven … maar dus niet meer tegen een specifieke dag. Ik zie nog wel wanneer ik ze online plaats. Dat brengt eigenlijk wel meer rust dus misschien had ik het al wat sneller moeten doen.

 4. Goed zo! Ik ben blij dat je ook hebt gekozen voor wat wil en niet wat je vind dat moet! Ikzelf merk dat het me echt rust heeft gegeven om gewoon die ‘moet’ knop om te zetten.

  Ik ga dus enkel achter de laptop zitten wanneer ik zin heb en mijn instagram is ook al een tijdje stil!

  Het komt wanneer het komt ♥

  1. Ik ben er zelf ook blij om en merkte al heel snel een verschil zodra ik die planning had leeggehaald. Er hoorde sowieso geen druk achter te zitten maar die voelde ik toch toen ik mijn eigen schema wilde volgen. Dus nu ik enkel blog wanneer ik er zin in heb (én voldoende energie om me te concentreren) voelt het een pak rustiger aan. Op social media ben ik ook stiller. Zelfs bij Instagram waar ik doorgaans wel nog regelmatig een nieuwe foto deelde. Er staan er nog een aantal klaar in de concepten maar vaak heb ik geen fut om er een tekst bij te bedenken. Laat staan nieuwe foto’s te maken.

   1. Ik heb dus al een tijdje instagram stil liggen wegens gebrek aan foto’s. Maar ergens geeft het ook wel rust om niet perse elke dag een foto te posten. Ik denk dat zodra ik weer foto’s heb gemaakt ik gewoon om de dag iets ga inplannen.

    Zo word bloggen en bookstagram toch weer een vorm van ontspanning in plaats van meer druk op onszelf!

    1. Op Instagram heb ik eigenlijk nooit een schema gevolgd. Ik heb een periode heel frequent foto’s gedeeld en nu ligt dat tempo een pak lager. Er is ook niemand die zegt dat we vaker iets moeten delen hé. Dat doen we ons zelf aan door ons teveel druk op te leggen en ik ben heel blij dat ik daar nu verandering in heb gebracht. Al zou het natuurlijk wel tof zijn mochten de dagen wat lichter worden. Zowel qua zonlicht voor de foto’s als qua pijnklachten. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.