Boek-excuses oftewel … waarom mijn tbr blijft groeien

Een tijdje terug zei iemand me dat ik wel goed ben in het bedenken van excuses. Het zette me even aan het denken en ze heeft eigenlijk wel gelijk. Nu haal ik die excuses doorgaans gewoon aan als een grapje. Want als je een beetje creatief bent kan je voor alles een goede reden bedenken. Voor het al dan niet aanschaffen van boeken bijvoorbeeld …

Hoera! Ik heb twee dagen niet gesnoept en ik kan mezelf moeilijk belonen met iets calorierijk dus laat ik maar een boek kopen.

Oh, het is wereldboekendag vandaag. Tja, dan moet het gewoon hé.

Goh, ik ben 300g afgevallen én niet door mijn haar te laten knippen. Dat verdient een boek. Ja toch?

Dit boek hebben ze niet in de bibliotheek en ik kan het ook niet van één van mijn boekvriendinnen lenen dus …

Ik heb een stom onderzoek moeten laten doen in het ziekenhuis dus mag ik nu een fijne aankoop doen in de boekenwinkel.

Mijn boekenbudget is nog niet op.

Wanneer de virussen het weer eens winnen van de immuniteit, ga ik met een nieuw boek in de tegenstrijd.

Op een briefje van 10£ staat nu eenmaal dat je er best boeken mee kan kopen dus tja …

Er zijn nu eenmaal veel boekenwinkels in Londen (én ik ga daar volgend jaar opnieuw naartoe dus ik zal maar alvast beginnen sparen.)

Omdat één boek kopen onnozel is. Dat excuus kreeg ik van Marcia en ze heeft natuurlijk helemaal gelijk.

Op de muur van het hotel staat dat we moeten lezen en ik heb niet voldoende leesvoer meegenomen dus moet ik boeken gaan bijkopen. Toch? Het hotel waar we in 2020 naartoe willen gaan voor een volgende Londen-trip heeft zo’n muur. Dus in dit geval is het zowel een toekomstig excuus als een toekomstvoorspelling. Niet alleen Trelawney kan dat. (copyright foto: www.imperialhotels.co.uk)

Er moeten nog heel wat Boekspotters verschijnen op Zwartraafje dus moet ik research doen wanneer ik een citytrip doe.

Als we geen boeken kopen valt de boekensector stil en ze hebben nu al last van dalende verkoopcijfers dus eigenlijk zijn bookaddicts gewoon de superhelden van de boekensector.

Die boeken in de kringloopwinkel hebben een heel laag zelfvertrouwen doordat iemand ze heeft afgedankt dus moeten er ook mensen zijn die hen een nieuwe leven schenken en zo dat zelfvertrouwen weer wat opkrikken.

Het is voorleesweek dus dan moet je wel een boek voor je metekindje kopen hé.

Als ik in een tekstverwerkingsbestand boek typ dan wordt dat automatisch aangevuld tot boekhandel. Dat is een teken hé en tekens mag je niet negeren.  (Het is trouwens geen grap, mijn tekstverwerkingsbestand zet me aan tot het kopen van boeken.)

Een muur met volle boekenkasten beschermt tegen de koude en we willen nu eenmaal geen energie verspillen want dat is niet goed voor het milieu.

Ik vind het nu eenmaal een geruststellend gevoel dat er binnen handbereik nog enkele ongelezen boeken op me staan te wachten. Ja, 150+ is nog steeds enkele.

Amai, die cover past wel heel mooi bij mijn blauwe/paarse/gestipte/gestreepte/… kleedje. Daar zou ik een heel toffe Fictionista-foto mee kunnen maken.

Ik zou nog wel even kunnen doorgaan maar ik moet al die boeken uiteraard ook nog wel een keer kunnen lezen. 😉

20 gedachten over “Boek-excuses oftewel … waarom mijn tbr blijft groeien”

  1. Onze heldenpakjes zijn wel iets minder flashy dan die van Spiderman en Thor. Maar ik heb ondertussen wel alvast een rood t-shirt metde print ‘It’s a good day to read’. Je moet ergens beginnen hé. 😉

  1. Merci! Ik vond het heel tof om nog eens een boek-gerelateerd lijstje samen te stellen. Maar dat was al wel duidelijk denk ik. 🙂

  1. Hihi, het valt wel een beetje op dat ik me geamuseerd heb met het samenstellen van deze post hé. De excuses bleven maar komen. 🙂

  1. Dit soort blogposts blijven toch wel heel fijn om samen te stellen. Grappig ook hoeveel je er uiteindelijk uit je duim kan zuigen. 🙂

   1. Dat herken ik… Momenteel wordt dat ‘opgelost’ door op mijn nachtkastje en op mijn bureau stapeltjes te stockeren, maar ik droom stiekem van een nieuwe boekenkast (die komt er ooit wel aan, maar niet voor ik zeker weet hoe ik ‘m wil) 🙂

    1. Alvast enkele tips … ruim genoeg want die planken geraken sneller vol dan je zou verwachten én je kookboeken in een smallere kast bewaren zodat de planken niet doorbuigen van het gewicht. Bij mij stonden ze eerder op een drie tal planken van een brede Billy-kasten en twee van die planken konden het gewicht niet goed aan.

     1. Oh, die vakjeskasten vind ik heel mooi. Ik volg iemand op Instagram die telkens prachtige foto’s van haar vakjes-boekenkast deelt. Heel mooi om te zien.

  1. Boekenkasten zijn ook heel geschikt om foutjes te verbergen. De muur waar ze tegen staan is immers een beetje scheef en op sommige plekken is de bezetting zo dun dat je vaak kan zien waar een dichtgemetste deur zat. Alleen zie je dat dus niet vermits die boekenkasten het perfect camoufleren. Echt boeken hebben zoveel voordelen. 😉

  1. Ik wilde meteen zeggen dat het bij mij precies ook wel meevalt dit jaar maar ik vrees dat het misschien wel tegenvalt wanneer ik het begin 2020 een keer onder de loep leg. Sinds gisteren staat mijn TBR wel ietsje lager dan bij de start van het jaar. Met slechts één boek maar toch. Nu nog proberen om er nog enkele te lezen voor ik mijn Secret Santa en kerstpakjes mag openen want anders slaagt de teller meteen weer in de andere richting uit. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.