Foto-update #161

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Nadat ik per ongeluk het verkeerde blik opende bedacht ik een nieuw recept om de inhoud daarvan te kunnen verwerken vermits ik tegen verspilling ben. Op die manier ontstond deze nieuwe cake die proeft alsof je kaneelbroodjes met karamel en pecannoten aan het eten bent.

Ik vond het wel grappig dat de kleur van mijn thee perfect bij mijn cardigan pastte.

Het trieste, grijze weer vond ik minder grappig want dat heeft een effect op je gemoed alsof je de hele dag achtervolgd wordt door Dementors.

Misschien daarmee dat ik bij mijn ouders deze voorraad chocolade aantrof. Die zijn daar gewoon op voorzien.

Wie weet zorgt dit t-shirt er wel voor dat ik weer wat makkelijker kan wegduiken in boeken.

Ik kwam de perfecte adventskalender tegen voor een Star Wars fan die pianolessen volgt en dus nam ik hem mee naar huis voor manlief.

Al die extra kerstverlichting (dit is er uiteraard slechts ééntje van) zorgen momenteel voor wat meer warmte in huis.

Wanneer ik alleen thuis ben maak ik meestal een salade klaar voor mezelf. Dat deed ik dus ook nadat ik naar Antwerpen was geweest om de laatste kerstpakjes in orde te brengen.

Die dag ontdekte ik meteen ook dat het pleintje voor de O.L.V. kathedraal in Antwerpen heel sprookjes-achtig was aangekleed.

Ik kwam jammer genoeg ook tot de vaststelling dat mijn sleutelhanger het begeven had dus werd hij vervangen door eentje die een vriendin voor me heeft gemaakt.

Tja, als je suiker zakt en het buiten koud én nat is dan is een warme chocomelk heel welkom.

Deze pantoffels deden me meteen aan Haaike denken.

De laatste tijd gaat het niet zo denderend. Jammer genoeg is dat al een tijdje zo maar ik kon het kuisen natuurlijk niet blijven uitstellen. Dus eerst poetsen en dan vervolgens crashen in de zetel.

Ik probeerde ook weer eens een receptje uit de Allerhande uit. Dit keer een stamppot met zowel rode kool als wortel én blanke rozijnen. We aten er vegetarische balletjes bij en het bleek voor herhaling vatbaar.

Deze stationary set die volledig op Hermione Granger is gefocust kreeg ik onverwachts cadeau van een lieve vriendin. Ik wilde hem eigenlijk bij haar in de winkel kopen maar ze gaf me een beschadigd exemplaar cadeau dat heel makkelijk te herstellen was met een Reparo! (voor de Muggles onder jullie … dubbelzijdige plakband kan ook helpen.)

Ik kocht bij The Fallen Angels in Gent een nieuwe totebag. Ja, ik heb er al verschillende maar eigenlijk slechts twee die stevig genoeg zijn om er ook een boek of twee (misschien zelfs meer) in mee te nemen.

Verder kocht ik bij Ganesha ook nog een pakje voor manlief en ik kreeg van haar deze leuke Harry Potter notitie-boekjes en de amethyst vooraan op de rechterfoto die perfect bij de andere past. Nu maar hopen dat die amethyst voor wat extra rust kan zorgen.

Dat dagje in Gent was ideaal om nog eens uitgebreid bij te praten met lieve Nancy en ze leerde me er ook nog een heerlijk adresje kennen. Deze salade van Bocca bleek veel groter dan ik had verwacht maar hij was wel super lekker.

Ja, het is eindelijk weer zover … kerstkaarten-seizoen.

Inter house unity oftewel een Hufflepuff die een Gryffindor-sjaal aan het maken is.

De allereerste kerstkaart die dit jaar toekwam pastte al meteen perfect bij een deel van de kerstversiering.

Ja hoor, zeemeerminnen houden ook van warme chocolademelk. Rebel Belle viel trouwens ook goed mee.

Eindelijk kon ik het 14de seizoen van Supernatural gaan kopen dus nu kan ik beetje bij beetje weer bijbenen.

Natuurlijk hebben we zelf ook een heel deel kerstkaarten verzonden.

Ik kreeg enkele herinnerigen aan iemand van wie we onlangs onverwachts afscheid moesten nemen.

Blijkbaar ben ik niet de enige die lang vooraf geschenken koopt waardoor ik ook nog een cadeautje kreeg van iemand die er ondertussen jammer genoeg niet meer is.

Van een vroegere pennevriendin kregen we dit kerstkaartje en ik vond het wel grappig om als Zwartraafje een kaartje te ontvangen met een strijkembleem van een witte vogel.

Ik vermoed dat ik die Timeturner nog meer ga kunnen gebruiken nu we Netflix een keer kunnen testen.

Vermits mijn keel het al een tijdje uithangt besloot ik toch maar een keer ijs te eten als pijnstiller. Tja, heel lang had het geen effect maar het was wel lekker.

Van dit soort zaken kom ik dus tot rust hé. Ik vond bij Ikea een set met kartonnen dozen die perfect zijn om mijn knutselmateriaal in op te bergen. Waardoor mijn washitape-collectie nu heel overzichtelijk is opgeborgen.

10 gedachten over “Foto-update #161”

 1. Lang leve Netflix als je je niet goed voelt! Samen met een bak ijs, warme choco en een boek komt dat weer goed! Dat nieuwe onverwachte recept ziet er ook wel heerlijk uit!!

  1. We zijn momenteel The Witcher aan het zien. Nog twee afleveringen en het wordt tijd om een andere serie uit te kiezen of verder te kijken naar Virgin River. Ik vroeg me af of ze bij die serie een aflevering per boek zouden doen maar tot nu toe (ik heb er nog maar twee gezien) blijkt dat niet het geval te zijn.

  1. Dankjewel Fieke! Daar ben ik zelf ook voor aan het duimen. Natuurlijk is elke dag een goede dag om te lezen. Ik ben blij dat mijn washitape-collectie dankzij deze dozen een pak overzichtelijker is en dat de dunne rolletjes nog steeds bij elkaar zitten.

  1. Ik heb net even op de Ikea-site zitten rondsnuisteren maar kan de dozen daar niet meteen terugvinden. We vonden ze bij de kassa’s en ze waren behoorlijk afgeprijsd dus misschien is het een product dat uit de collectie gaat. Het is een set van vier dozen. Twee grote rechthoekige die wat aan schoendozen doen denken, één vierkante en een kleine rechthoekige die dus geweldig van pas komt als tussen-indeling bij mijn washi-tape rolletjes. Ik ben vooral fan van het feit dat ik ze nu meteen allemaal kan zien zonder eerst een aantal uit de doos te moeten halen.

  1. Gek, hoe snel zo’n verzameling groeit op enkele jaren tijd. Enkel mijn kerst-rolletjes liggen nog apart maar ik vind het wel super dat ik op deze manier alles heel overzichtelijk kan terugvinden. Dat t-shirt leek mijn naam te roepen dus dat had een plaatsje in mijn kleerkast verdiend. 🙂

 2. Fijn dat je nog een paar aandenkens hebt aan de persoon die je verloren hebt, maar jammer dat hij/zij het je niet meer zelf kon geven, zeker aangezien het duidelijk al op voorhand met liefde uitgekozen was. Hopelijk ben je warm omringd om het verlies te verwerken!
  (het voelt een beetje raar om tegelijk op iets grappigs te reageren, maar je hebt mij wel doen lachen met die haaienpantoffels 🙂 )

  1. Merci lieve Haaike. Zo’n foto-update geeft perfect weer dat het leven zowel mooie als trieste momenten bevat hé. Maar dat van die haaien is ondertussen een soort Pavlov-reactie geworden. Zodra ik zoiets tegenkom moet ik aan jou denken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.